Efter sömnlösa nätter, kommer nya dagar..

Världens sötaste IB Laursen-julgran som står på vårt köksbord tillsammans med adventsljusstaken. Den kommer från EllisCorner och rabattkod "LINDABLOM" ger er 20% rabatt på hela sortimentet (maileg osv).
 
Hej torsdagsmorgon!
Inatt har jag vaknat åtta gånger av en liten gosse som snuttat, snuttat, snuttat. När hans storasyster var lika gammal som honom var amningen så gott som avslutad. Nattetid var den dock helt avslutad, men jag misstänker att processen "sluta amma" kommer komma betydligt senare med C. Inte mig emot egentligen, men just nattetid hade jag gärna fått sova lite mer ostört.
 
Så, efter sömnlösa nätter kommer, hur lite man än vill, nya dagar och det är minst sagt full rulle från start hemma hos oss. Tänk om man hade haft barnens energi när man slog upp ögonen. Både jag och Jimmy är långt ifrån morgonmänniskor. Mina mammavänner undrar hur jag överlever när jag dessutom inte dricker kaffe, hehe. Det är konstigt det där egentligen, för hur mycket jag än ogillar morgnar - så är det så himla skönt att dagarna blir längre när man kommer upp i tid. 
 
Nåja.. Här i Karlstad har snö bytts ut mot regn och det är verkligen milt väder ute. När Selma var lämnad på förskolan tog vi oss en promenad jag och C. Visserligen en kort en, men han somnade direkt, så jag passade på att komma in och få lite nytta gjort. Han sover fortfarande sedan 1,45 timme tillbaka, så han behövde nog också ta igen sig efter en sömnlös natt. 
 
Hoppas allt är bra med er : )
13
Malin

Skönt åtminstone att Colin får lite sömn, då blir det ju åtminstone lugnare för dig när du är trött :)

Sanna

Ja fy för sömnbrist. Har en 3,5mån tjej här hemma och en son på 2,5år.
Hur ser dina/era rutiner ut med barnen? Vad brukar ni göra tillsammans? Kan tycka det är svårt ibland att hitta något som ändå är ok att ta med loppan på. Vi är ute mycket på lekplatser och öppna förskola men förutom det har jag idétorka 😕
Tack för en bra blogg 👍☺️

Svar: Vi umgås väldigt mycket med vänner överlag :)
Linda Blom

Hanna Karlsson

Hoppas att han snart sover bättre!

Elin

Ja vi är precis förbi de där nätterna! Emma är född 21 feb.
I två månaders tid vaknade hon en gång i timmen och ville snutta... det är separationsfasen troligen.
Vi ammar bara 3 gånger ungefär som mellis på dagarna, men nätterna kommer dröja innan vi slutar med verkar det som. Jag ammar gärna kväll och morgon, men skulle vilja få sova snart. Hon har sovit kasst ända sen födseln

Iza

Och jag sover och sover på nätterna nu för tiden och är ändå lika trött när jag öppnar ögonen!
Idag har det ju varit vårvärme ute!! Bor i Skoghall, så vi har det ju rätt lika i temperatur... Usch vad trist det är.. I december å allt... :(

Anonym

Jadu... jag lider med dig. Mina tjejerna vaknade ca 12 ggr per natt och idag när dem är tre och fyra år vaknar dem fortfarande 2-3 ggr per natt var och ibland ännu mer. Jag är ensamstående mamma dessutom. ...

Lisa

Känner igen detta. Min tjej på 7 månader har sen hon föddes ätit x flera på nätterna, men tycker faktiskt det blivit värre/fler gånger dom senaste två månaderna . . . ! Hon vill helst snutta/äta hela nätterna liksom. Även om jag sover eller slumrar mig igenom detta så blir ju inte sömnkvalitén den bästa. Och framförallt känner jag mig stel som en 80-årig tant på morgonen :D Ack, längtar efter att få röra på mig som jag vill på natten . . . :)

Hannah

Känner igen mig.. har en nybliven 1-åring här hemma som fortfarande ammar flera gånger per natt😅 (Har hört att tjejer har lättare att avsluta amningen än pojkar av någon anledning) Dricker heller inte kaffe. Försöker sova tillsammans med honom på förmiddagen när jag har möjlighet men du gör det bra som har två barn.. ibland undrar jag hur man skulle orka med det 😅 Men det är väl en vanesak.. heja oss mammor :)

Anna-Maria

Precis likadant här hemma!! Vaknar varje eller varannan timme o ska snutta, eller i värsta fall vara vaken nån timme eller två. Har ibland lust att försöka dra ner på amningen men min känsla är att det inte kommer bli bättre. Det enda som kommer hända är väl att jag inte har ett bra sätt att få ongen o somna om 😄 På nått sätt är det skönt att veta att man inte är ensam om att ha det såhär iaf 🙈😊

Tibella

Förstår känslan!🙈

Sara

Har det exakt samma med min snart 9 månaders. Ammar ibland en gång i timmen om nätterna, annars varannan,mest på kvällen! Men nu har han varit förkyld och inte kunnat amma som annars. Har ammat typ två gånger per natt. För att få hobom att somna om har jag istället tagit upp och vaggat honom mot min axel. Sjukt jobbigt men nu ska jag försöka fortsätta med detta när det ändå är påbörjat - att inte ge tutten så fort han gnäller. Om han inte hade blivit förkyld hade jag nog aldrig orkat ta tag i detta, att gå upp och vagga sin bebis om nätterna istället för att bara liggamma och somna om är inte så lätt! Men man är ju sååå trött på att inte få sova.

LindaViola - mamma till S&G

Haha. Det är så synd att ni bot så långt bort för varje gång jag läser din blogg så slås jag över hur lika vi är och även våra kids. Sömnfattiga nätter med en snuttande 8-månaders och en mamma som inte dricker kaffe 😴.

Svar: Hihi! Vi hade kunnat ha mycket kul ihop på våra icke-kaffedejter alltså ;D
Linda Blom

Susanna

Hej. Jag har en fråga som inte rör detta inlägg. Tänker att du som är insatt i bilsäkerheten kring barn kanske kan hjälpa mig?
Hur gör man när barnen somnar i sina bilstolar.. mina barn har en tendes att huvudet faller fram och tillbaka under resans gång. Har provat med sådan där nackkuddar men i ärlighetens namn så vet jag inte hur de ska sitta så de funkar inte. Känns ju inte bra när man måste sitta och hålla upp deras huvuden. De är 2,5 och 5 år gammla.
Tack på förhand!