Julhandeln och dess irritation.

Hej på er!
Söndag utan någon som helst söndagsångest här. Vi tog barnen med oss och uträttade lite ärenden under dagen och passade även på att ta en lunch på IKEA.
 
Jag vet inte vad det är med julhandeln, förutom att många tycks vara väldigt stressade, så verkar det bli mycket irritation överlag. Jag kände den själv idag. Det hela började med att en bil ställde sig rejält dumt när vi skulle lasta ur barnen på parkeringen vid IKEA. Jag fick verkligen inte ut Colin först utan fick traggla mig in och sedan ut medans Jimmy stod och höll handen mellan bilen intill och vår dörr för att inte göra några märken. När jag tillslut får ut C blockerar dom min väg med en stor IKEA-vagn lastad med saker. Dom kör in vagnen i vår bil och när jag står där med C i famnen och tittar lite undrande om dom kanske kan flytta vagnen, tittar dom bara på mig och fortsätter lasta. Jag slängre en blick på Jimmy och han får komma runt och flytta på deras vagn istället. I dessa fall är familjeparkeringarna GULD!! Men dom var upptagna idag.
 
Vi traskar in på IKEA med mängder av andra människor och det känns verkligen att det är högtryck nu, smockat med folk, barn som skriker (vår bebis inräknad, haha) och bara allmänt full fart. Vi tog oss en lunch i en fullproppad restaurang. Men när vi sedan skall gå därifrån så går Jimmy i förväg och lämnar våra brickor och jag gör iordning barnen och städar efter oss. Jag hinner knappt ställa mig upp förän en kvinna sätter sig vid bordet vi använt oss av. Jag klär barnen och står och väntar på Jimmy så att jag sedan kan gå tillbaka med stolen som c suttit i (som dessutom redan stod där när vi satte oss) och medan jag gör detta så fräser kvinnan, pekandes på barnstolen:
- Du kan ju gå tillbaka med den efter er, där den skall stå.
Jag blev så himla ställd och svarade bara kort att jag väntar på min sambo. Han kom tillbaka strax efter och jag gick bort med stolen och vi gick vidare. Jag är en sådan person som är väldigt noga av mig när det kommer till att städa och göra iordning vid vår plats när vi äter ute, så jag kunde inte låta bli att bli irriterad efteråt och berättade om det för Jimmy. Jag hade ju knappast kunnat klämma in mig med två barn och vagn när det är fullproppat överallt, därav väntade jag in J. Att lämna dom är inget alternativ.
 
Puh!! Vi handlade i alla fall det vi skulle och åkte sedan vidare ned till Bergvik för att ordna med resten av våra to-do's. Det känns skönt att ha det klart och i sista stund köpte jag faktiskt nya julkläder till barnen. En skjorta och fluga till Colin och en klänning till Selma som hon verkligen ville ha.
 
Nu är vi åter hemma och skall nog inte göra så mycket mer än att trycka i oss julkolan som vi kokade ihop igår. Vi är helt tokiga i den både jag, Jimmy och Selma.
 
Hoppas ni haft en fin fjärde advent hittills? :)
13
s p i n d e l t j e j e n

Finns otrevliga människor överallt, både aktiva och inaktiva =/
Tänk på C och allt RS-virus som är på väg kraftigt uppåt <3
Hoppas att ni får en lugn och skön kväll :)

Lin

Åh! Du borde ta med mig som "bumper"! Blir så otroligt arg när jag hör sånt som du berättar här! Att folk har mage! Vill läxa upp dem! 😡 Att någon kan vara så oförskämd!

Svar: Haha! Du är välkommen nästa gång!! ;) Jag är raka motsatsen! :)
Linda Blom

Sabine

Jag är själv småbarnsmamma. Om jag är iväg själv och handlar och ser en annan barnfamilj som kämpar. Så erbjuder jag mig att hjälpa till. Om jag hade varit tanten så hade jag sagt att jag ställer tillbaka barnstolen åt dig. Då gör man en godgärning och jag själv vet hur tacksam personen blir som man hjälper 😊

Camilla

Det finns så otroligt dumma människor överallt tyvärr. 🙊 Men låt dom inte få dig att må dåligt och tappa julstämningen. 🎄 Vi vet att du är en fin och ordentlig människa. ❤ Dom mår mest troligt sämst själva när dom håller på sådär. 😉

Anonym

Men fy låt inte folk trampa på dig! Ryt ifrån!

Rebecca

Titta Linda :D Vill bara tipsa om massa fina kläder som dina fina barn skulle vara såååå fina i <3
http://www.mejamiidesign.se/

Svar: Älskar mejamii <3 Selma har haft massor därifrån och jag fotograferade produktbilder till henne för ett par är sedan :D
Linda Blom

Madde / ★ Livet som mamma, lärare och doula i Dalarna ★

Fy så folk kan bete sig :(

Malin

Åh jag såg dig och barnen på Coop igår och ville så gärna gå fram och hälsa och kanske ta en bild med dig (haha..) då jag följt din blogg så hiiimla länge och faktiskt fick se dig på riktigt nu när jag bor här i karlstad också. Vart så himla glad men som vanligt var jag för feg för att gå fram men de hade varit såå kul att få säga hej till dig haha..
Du är som vanligt otroligt fin iallafall och så också dina barn! <3
Stor kram!

Svar: Nämen!! : ) Klart du skulle kommit fram, jag är så snäll så! Haha :D Kanske stöter vi på varandra framöver igen : ) Kram och tack för dina fina ord!
Linda Blom

Anonym

står du bara och tittar när dom kör in en kundvagn i din bil? här skulle det bli hus i helvete😡

Svar: Nej nej, jag höll på att lasta ur Colin när dom gjorde det och det var först när jag såg att dom blockerade mig som jag såg det. Ingen rejäl duns tror jag, för då borde jag nog ha märkt det tidigare och det blev inga märken :) Men ja.. Jag är nog ganska konflikträdd och går nog oftast vidare.. Min sambo däremot är tvärtom, men han sade ingenting idag han heller. Vi hade ju barnen med också och ville bara in från kylan :D
Linda Blom

poster

Därför har vi handlat alla julklappar på nätet i år. Skönt att slippa julhandlingskaos :D

Camilla blank

Usch kan helt förstå situationen men bilen och denna brist på respekt att flytta på vagnen! Så tråkigt att folk bara tror att de är själva om att vilja uträtta något på dagen! 😯

Karin B

Vet inte om man ska skratta eller gråta... Folk verkar allmänt störa sig så mycket på barnfamiljer. Vi är också väldigt noggranna av oss, plockar undan, lämnar snyggt, kör omvägar med vagnen för att inte ställa till med krångel för andra. Ändå ska det suckas och stönas från omgivningen, trängas före i köer osv. Tänk om vi istället kunde hjälpas åt och kramas!! 💕

Sandra

Tycker mest det bara är otrevliga folk överallt, känner mig lite folkskygg ! Tex när vi var på Maxi i måndags o gubben plötsligt får en kyldörr upptryckt på sig, o sedan slänger tanten igen dörren helt så aggressivt.. Inte bad hon om ursäkt heller. Liksom om han nu stod ivägen för henne kunde hon väl sagt nåt så han flyttade på sig ? Nej istället står hon förmodligen o suckar bakom oss o sedan slänger upp dörren på han..

Med åren (haha du o jag är typ lika gamla) har jag blivit mer så att jag struntar i vad folk tycker o börjat säga ifrån. Tex så har vi en tunnel under järnvägen som leder till/från centrum, det står en skylt att man ska leda cykeln genom tunneln, eftersom den svänger o det inte är någon sikt o man inte hinner bromsa om det kommer någon. Så när folk ändå cyklar genom tunneln brukar jag minst stirra på dom, ofta ropa till dom nåt om skylten, o jag ser/hör många andra som gör samma sak.. Till saken hör också att min mamma blev påkörd av cyklist som cyklade olovandes där i tunneln o föll o hade sedan enormt besvär med sitt knä i ett helt år (!) efter det, hon kunde knappt gå.. Så det gör mig vansinnig när folk bryter mot en skylt som finns där för att öka säkerheten. I en sån situation kan jag känna att jag klarar av att tala upp.