Onsdagkväll

Foto: Malin Stolt <3
 
Och så hade det gått över 72 timmar sedan sista symptom för Selmas del och jag kände att det var okej att hon gick tillbaka till förskolan. Det där med magsjukebaciller är något jag har stor respekt för och väntar alltid betydligt längre än 48h av rädsla för att råka smitta någon annan. Nu var det första gången någonsin Selma faktiskt kräktes, men jag själv har legat däckad x antal gånger med den. Värsta någonsin var för exakt 3 år sedan och jag låg på badrumsmattan i hur många timmar som helst. Fy vad fruktansvärt det var! Och då var Selma lika gammal som Colin. Nåja! Varken vi eller någon annan åkte på någonting i vår närhet efter Selma denna gång, så jag spekulerar i om det kanske var något hon ätit under lördagen.
 
Idag flydde jag hemmet direkt efter att jag lämnat Selma på förskolan.. Vi skulle få en del saker åtgärdat i lägenheten under förmiddagen och jag hade ingen lust att vara kvar här med Colin och hundarna då, så jag tog med dom hem till mamma och pappa. Det blev en spontandejt med Malin och barnen och vi tog en lunch på Oliven följt av öppna förskolan. Jag åkte och hämtade Selma en timme tidigare idag också, så hon fick följa med oss. Colin ålade runt och utforskade allting och Selma hann både leka, men också pyssla ihop en jättesöt lucia av en flaska. Det är så himla härligt att komma iväg sådär och få greja tillsammans i en miljö som inte är hemma. Det blir på ett helt annat sätt då! Och vi har två öppna förskolor som vi föredrar lite extra, det känns superkul.
 
Nu skall jag nog krypa ned i sängen.. Igen! Colin vaknade efter typ 30 minuter förut, så jag gick och lade mig och ammade honom. Poff så hade jag somnat och vaknade en timme senare och insåg att jag inte förberett för dagens lucka. Det var bara att pallra sig upp igen. Han har hunnit vakna en gång till efter det, men Jimmy vaggade om honom. I helgen måste vi ta upp spjälsängen till vårt rum, sedan kommer nog forhoppningsvis sängen till hans eget rum också. Det skall bli sååå kul att få börja inreda barnens rum på riktigt snart.
 
 
3
Ann-Sofie

Så klokt resonerat av er ang magsjuka! Önskar att fler föräldrar tänkte så. Då skulle det vara betydligt mindre smitta!

Louise

Toppen att ni höll Selma hemma så länge, önskar fler tänkte som ni gör. Vår dotters förskola har 72 timmars policy vid magsjuka och det är jag glad för.

Carro

Några öppna förskolor du kan tipsa om? Har en 3åring som jag gärna skulle ta med på ÖF i Karlstad & tillökning i mars så kan vara bra veta redan nu vart vi kommer kunna hänga framöver :-)

Svar: Västerstrand, sjösala samt Forshaga :)
Linda Blom