Förlossningen i vecka 31+5

Herregud vilken omtumlande vecka vi har haft.. Det känns som att jag inte har gjort så mycket annat än att tillbringa tiden i sjukvårdens händer samt vilat och försökt kurera mig och familjen. I måndags fick jag ge mig iväg till förlossningen p.g.a. bland annat minskade fosterrörelser, dagen därpå kom lillebror igång lite, men Selma fick krupp för första gången på tisdag kväll och vi blev rådda att ringa ambulans. Fruktansvärt otäckt var det.. Vi tog bilen in själva istället och kom inte hem förän det började bli onsdag morgon. På onsdagen åkte jag till VC för att få mina första järninjektioner, lillebror fortfarande ganska aktiv..
 
Men så kom lördagen och jag kände tydligt att det inte var som det brukar igen. Dagen gick, jag höll koll men han gav inte ifrån sig något. Vi var en sväng på Bergvik och jag var extremt spänd om magen hela dagen. Framåt eftermiddagen blev jag dålig och gick och lade mig. Somnade som en stock och sov i säkert 1,5-2 timmar tills Jimmy och Selma väckte mig vid 18-18:30. Då mådde jag fortfarande på samma vis, illamående, spänd, yr och dessutom har jag sedan ett par dagar tillbaka haft som stickningar i solar plexus. Det känns som när benen somnat ungefär och stundvis som att någon trycker in en kniv och det gör extra ont. När Jimmy sedan nattade Selma låg jag och försökte buffa igång lillebror som fortfarande inte rört sig, drack dricka, kallt, sprang på toaletten o.s.v. Men ingenting hjälpte. Då läkaren i måndags sade att jag genast skall höra av mig om fosterrörelserna minskade igen så var det bara för mig att ringa förlossningen igen.
 
Strax innan 21 befann jag mig på plats och dom tog temp, blodtryck m.m. Det låg lika fint som det brukar och när dom sedan satte CTG:n på magen så började lillebror äntligen ge ifrån sig lite rörelser. Det tillsammans med ljudet från hans hjärta ingav samma lugnande känsla som alltid. Jag låg med CTG:n närmare en timme då jag lyckats tajma in skiftbytet. Jag låg med en knapp i handen som jag skulle trycka på när jag kände bebisen och den fick sig faktiskt en hel del tryck under tiden, så skönt. Tillslut kom en barnmorska in och kände och klämde på magen på mig och av vad hon kunde känna har lillebror vänt på sig. Han verkade nu ligga med sin rygg mot min höger sida och sina mjukdelar som armar och ben mot min vänster. Hon kände även att min mage verkligen var spänd och att jag hade sammandragningar.
 
Hur som helst. Hon gav mig order om att ringa till ultraljudsmottagningen direkt på måndag. Troligtvis kommer jag få en tid inom de närmsta dagarna för att göra en grundligare koll på bebisen, flödet i navelsträngen, kolla så han växer ordentligt och liknande. Så.. To be continued kan man väl säga? Jag hoppas allt ser bra ut med vår lilla prins och jag hoppas att en ny vecka kommer innebära lite mindre oro för båda våra barn.
27
Anonym

Vår dotter föddes i 32+3 här i Karlstad. Hon föddes med akutsnitt för hon låg i säte. Mitt vatten hade gått och värkarna drog igång, eftersom det läckt redan i en vecka så belutades att inte stoppa förlossningen utan Hedwig fick komma ut. Vill bara säga att allt gick så bra, helt frisk och stark även om hon var liten och personalen var toppen så vi kände oss väldigt trygga. Hoppas lillebror håller sig inne längre men gör han inte det så kanske du kan minnas att det gick så himla bra för oss och att det kan ge lite lugn :)

Svar: Tack snälla! : ) Vad skönt att det gick så bra med er lilla Hedwig! Hon måste ha varit sååå pluttig!! : ) Kram
Linda Blom

Anonym

Såna stickningar "myrkryp" har jag haft båda mina graviditeter.. Riktigt irriterande
men inget farligt :)

Svar: Barnmorskan trodde att det med största sannolikhet inte ens berodde på graviditeten :) Så det är nog något annat irriterande och stundvis smärtsamt. Strålar liksom ned i magen och benen nästan.
Linda Blom

Emmelie -Mamma till två, ssk-student och kär.

Förstår att det varit en omtumlande vecka för dig och du gör rätt i som ringer och är på sjukvården och inte bara väntar och tänker att de säkert inte är någon fara. Hellre en gång för mycket än en gång för lite. Kram på dig.

Svar: Jag gjorde ju det förra helgen, gick och väntade och väntade tills jag tillslut ringde på måndagen. Och efter att ha pratat med dom så är det ju bara att "lyda". Jag ringde dock två gånger tidigare och har då blivit lite bagatelliserad, så jag skall erkänna att jag drar mig lite för att ringa faktiskt.. Tråkigt nog.. Så skall det ju inte vara såklart!
Linda Blom

Emmelie -Mamma till två, ssk-student och kär.

Nej så ska det inte vara, man ska alltid ta oron på allvar. Försök att skaka av dig den känslan att du skulle vara besvärlig eller liknande och lyssna på magkänslan. Kram

Tove H

Åh! Hoppas allt är bra med lillebror. Det händer verkligen mycket med och i kroppen när man är gravid!! Vet du vad, skit i vad de har bagatelliserat dina bekymmer! Du måste få ringa när du känner oro. Som någon skrev, ring hellre en gång för mycket än en gång för lite. :) Det är ditt lilla liv i magen det handlar om <3 Kram på dig!

Svar: Ja jag har träffat väldigt omtänksamma barnmorskor när jag väl kom iväg <3 Dom säger samma sak! Så det känns bra! :) Tack snälla! Kram!!
Linda Blom

Emmy

Hoppas allt går bra imorgon med dig o lillebror i magen :) tack för en superfin blogg och mkt inspiration. Kram

Svar: Det blir nog inte något ultraljud förän senare under veckan, men jag skall ringa imorgon iaf :) Kram
Linda Blom

Emelie - mamma till prinsessan Louise

Men ursh så han skräms lilla lillebror!
Jag tycker att du gör helt rätt i att ta din oro på allvar. Ring hellre en gång för mycket än en gång för lite och underdriv inte! Lova det.
Stor kram och sköt om dig nu. :-)

Svar: Han gör ju det <3 Jag har nog en tendens att underdriva och tänka "det löser sig" i det mesta.. Men jag försöker att se förbi det när det kommer till graviditeten, det är ju trots allt vårt barn det handlar om och då kan man aldrig vara för trygg i att allt ser bra ut.. KRAM! Och ta hand om ER!!! Jävla idiotiska kommentarer du fått.. Människor är inte kloka :(
Linda Blom

Therese

Åh! Vilken tung vecka, hoppas allt blir lugnt nästa vecka och att allt är bra med dina båda älsklingar! <3

Svar: Tack snälla! Jag håller verkligen tummarna <3
Linda Blom

Jennie

JAg får åka in varannan vecka nu och kolla till bebisen, både om den växer som den ska och kolla flödet i navelsträngen. =/ Detta är min 3e barn och att jag får åka in är för att mina mellersta barn höll på att dö i magen och moderkakan var för liten. Än så länge mår bebisen bra i magen, men dom måste hålla koll på mej fram tills den är dags att föda.. Hon vägen nu runt 1662 gram, vilket är lite lite för att vara i den veckan jag är i. ( Går in i vecka 34 ( ( 33+0 ) i morgon.
Hoppas allt ser bra ut och att du kan slappna av sen. Stor kram

Anonym

Vår son har haft krupp en gång - jobbigt!! Det var dock en hyfsad mild variant tror jag och vi häll oss hemma med direktnummer till sköterska på sjukhuset som kunde lyssna på honom "live". Vad gjorde de på sjukhuset? Hoppas ni slipper sjukhus för en lång tid nu!

Tess

Jobbigt när något sådant händer. Vi var på många tillväxtultraljud när jag var gravid, så det är bra att de ska kolla det på dig. Hoppas allt går bra (vilket jag tror det gör). Pepp pepp <3

Janina

Jag ligger några veckor bakom dig (gick in i v. 25 idag) och när jag läser din blogg blir jag lite nojig själv.. idag har lillebror inte alls vart lika aktiv som de tidigare dagarna.. men som du säger.. man drar sig för att ringa.. jag ska till min bm på tisdag.. men om han inte kvicknar till lite ikväll så får jag nog ringa imorgon :/

Svar: Tycker helt klart att du skall ringa och höra med dom! Har han rört sig alls? I de allra flesta fall så är det ju ingen fara, men ring. Helt klart.
Linda Blom

Anonym

Du skriver så kliniskt om de som händer. Har du inga känslor kring det hela alls? Uppgivenhet inför att du är så trött och att inget hjälper ? Vettskrämd när du trodde du skulle föda redan? Ja, sånt där som jag tänker mig att de flesta skulle känna...
Menar inget illa med detta är väl bäst att säga.

Hanna Karlsson

Hoppas att allt är okej med bebisen i magen!

Martina

Jag hade sånt me på min andra jag väntade , jag fick tips om
Bada i varmt vatten , då kom sparkarna väldigt hårt kan jag säga!! Testa det! Men alltid skönt å kolla upp bebisen om man är orolig så man känner sig lite trygg lycka till på ultraljudet hoppas allt ser bra ut

Anonym

Tror inte du behöver vara orolig! Tror han ligger och rör sig inåt o att du därför Inte känner lika mkt. Tänk oxå att han har det trängre nu. Ligger 6 dagar efter dig och känner att det lika gärna kan vara mig du beskriver. Allt stämmer typ överens. Jag slapp dock järninjektioner nu i veckan då mina värden gått upp liite. Dock inte bra nog för en förlossning men ska testa nya tabletter nu. (Tål inte niferex)
Tycker vår lilla tjej i magen oxå varit väldigt lugn. Vissa dagar känner jag knappt av henne men så kommer nån liten buff och jag försöker att inte stressa/oroa upp mig.
Hos bm i fredags tog hon tag rätt ordentligt om vår lilla tjej. Huvudet ligger långt ner och där o då låg hon med ryggen mot min rygg och benen på var sida.
Det är precis som bm flyttade på nåt som typ legat i vägen för sen besöket har bebis rört sig som aldrig förr. Knappt en lugn stund. Som att hon lixom kommit upp närmare och tidigare legat långt bak o säkert med magen inåt.
Tror er lillkille mår alldeles utmärkt där inne. Och känner att det inte alls är kul att läsa alla kommrntarer här o på insta där alla ska lägga fram att det inte alls är ok o bra att känna mindre o att du måste kolla upp o bla bla. Tycker mer att dessa kommentarer endast skapar oro...
Självklart bra att du kollar upp så du kan släppa din oro men tror inte alls du har något att oroa dig för. Fl hade ju inte skickat hem dig då...
Kram

Svar: Fast i måndags gjorde jag ett ultraljud och då låg han precis på det sättet som han gjort senaste veckorna och var ändå väldigt stilla, ryggen åt min vänstersida, huvudet ner och armar/ben mot min vänster.. Likaså igår kunde dom känna hur han låg, då hade han vänt sig och låg precis tvärtom, men då började han iaf röra sig. Då blev jag lugn : ) Jag försöker att inte stressa upp och oroa mig heller, lyssnar inte på alla skrämselhistorier m.m. utan litar på att barnmorskorna vet vad dom gör. Men jag kommer ändå ta det säkra före det osäkra och, precis som dom bett mig om, ringa om något inte känns som det borde. Minskade fosterrörelser är ändå något man bör ta på allvar. Sedan är det ju inte bara fosterrörelserna som varit besvärligt heller. Men jag tror och hoppas att allt ser bra ut på ultraljudet till veckan. Man kan aldrig bli för lugn som gravid : )
Linda Blom

Yohanna af Skovde

Jeezes! Vilket drama! Hoppas allt går bra!

Rebecca

Vi fick vår andra pojk i oktober förra året. Jag åkte också fram och tillbaka till förlossningen i slutet, men det var för att hans hjärta slog för sakta. Låg måååånga timmar med ctg. Gjorde flera ultraljud och kollade allt möjligt. De hittade inget fel men när han väl kom ut (10 dagar efter BF) hade han bajsat i fostervattnet, så barnmorskan trodde det hade hänt tidigt och det var därför hjärtljuden blev så. Ingen fara med honom dock, han är hel och frisk tack och lov :)

Sarah

Jag hade exakt som du när jag var gravid, stickningar i solar plexus och ofta känslan av en kniv i sidan av magen. Det visade sig att jag hade vidgat njurbäcken (något man tydligen kan få som gravid), vilket orsakade smärtan. Det började i vecka 25 typ och försvann i samband med förlossningen!

Sara

Åh vilken vecka du haft! Förstår om du är helt slut! Inte alls haft likadant men liknande idag då jag känt av bebis väldigt lite fast ändå känt lite puffar nu i kväll. Var hos BM i fredags och då var allt bra och ska träffa läkare på tisdag så känner mig rätt lugn. Men det är verkligen läskigt när en helt plötsligt inte känner det lilla livet ordentligt. Hoppas det ordnar upp sig för dig och att du får en bra undersökning med massa positiva besked! :)

mittbabbel.blogg.se

Hoppas att ni får en lugn vecka och att allt visar sig vara okej med bebis! Kram kram

Louise

Huvva, så trist att du/ni har fått ha en sådan jobbig vecka. Jag är gravid i v 22 och det är verkligen jobbigt när man måste oroa sig för lilla bebisen. Håller tummarna att det vänder för er nu, kram 💕.

Therese

Förstår att det varit tufft! Tar sån energi att vara orolig. Lång historia kort. Våran andra son föddes helt utan förvarning i V30. Det blev många veckor på sjukhuset. Då 1657 gr och 41 cm. Idag 10 månader och över 9kg och över 75 cm lång. Ser fram emot uppdateringar, all lycka! :)

Elin ❤ 21 år, förlovad och sambo med min kärlek.

Så jobbigt för dig/er.. Håller alla tummar för att allt ser fint ut! Kram på dig fina Linda

ensekundtusentankar.blogg.se

Oj! Krupp är inget att leka med. Har med haft ferretin under minimum 8. Läste att du hade 7?
Fick med järn på dropp ! Krya!

Svar: Jag var nere på ferritin 5.. Men har har fått en första järninjektion och skall iväg på onsdag igen för min andra :) Så jag hoppas det kickar in snart.
Linda Blom

Camilla

Oj oj vilken vecka. :/
Hoppas det lugnar sig lite framöver. :)

J

Vilken omtumlande vecka ni haft. Hoppas denna blir något lugnare och att lillebror ter sig som vanligt igen så ni slipper vara oroliga. Krupp hade jag själv som barn. Fruktansvärt läskigt att vakna och andningen är konstig. Vad som hjälpte för mig var kyla och frisk luft. Så när jag vaknade med det tog mamma direkt ut mig, tog inte många minuter innan det var borta och jag kunde fortsätta dagen som vanligt :) men krupp kan säkert te sig väldigt olika, jag tror att jag hade en ganska mild variant trots att jag hade det under ganska många år.