Lillebrors förlossningsväska är packad

Igår bestämde jag mig för att packa lillebrors förlossningsväska. Med Selma packade jag hennes väska runt vecka 38 (minneeeeen!). Min egen däremot hann jag aldrig packa, då vattnet gick 6 dagar tidigt. Det lustiga är att jag hade tänkt packa den samma dag, men det blev ju lite panik där och Jimmy sprang runt som en yr höna och slängde ned det nödvändigaste till mig innan vi åkte. Denna gång tänker jag vara ute i tid, köpa lite nya underkläder, sköna (men fina) plagg att ha på mig på patienthotellet samt nya amningslinnen. Till veckan får det bli.
 
Åter till lillebrors väska då! Det är med lite vemod den nu står packad.. Det är en bekräftelse på att det närmar sig liksom. Och jag som längtar som en tok efter honom ena stunden, förfasas över förlossningen i den andra och i den tredje vill att han skall stanna länge länge till i magen för jag vet hur snabbt den där första tiden går. Snart är han tre år som sin storasyster och allt är ett minne blott.. Skrämmande, men fantastiskt.
 
Min tanke bakom förlossningsväskan är i alla fall lättmatchat. Av erfarenhet kommer det både bäck och fostervatten ur dom där små och då är det skönt att ha ombyte med sig, men dom ändå funkar till övriga plagg. Exempelvis om man bara behöver byta en body eller liknande. Storlekarna vi har satsat på är 50 samt 56.
 
Väskan innehåller:
1 pyjamas
2 hela outfits (bodys, byxor, strumpor/tossor, innemössa)
2 extra bodys
1 overall att åka hem i
Tossar efter storasyster
1 utemössa att åka hem i
1 filt (lägger nog ned en till dock)
Jag har även lagt ned blöjor och servetter, för jag minns inte om vi fick det sist.
(Skall nog även lägga ned 1 par vita byxor till samt 1 par helvita strumpor)
 
Napp struntar jag helt i, Selma har alltid ratat napp och vi överväger att inte ens introducera det för lillebror då det faktiskt funkade bra utan. Det har ju sina fördelar att inte använda napp (nackdelar också givetvis). Men sedan är jag absolut öppen för det om vi märker ett stort sugbehov eller liknande hos lillebror. Men just nu känns det inte aktuellt som sagt.
 
21
Veronica Wallgren

Gud vad spännande med att packa BB väskan. För mig dröjer det lite, är i vecka 30 och tack snälla för att du delar med dig av vad du packar. Kommer hjälpa mig med att veta vad jag ska packa :)

maria

Hej!Vår bvcsköterska rekommenderade napp när barnet sover, tydligen nya rön om det för det sa hon inget om när min stora pojk föddes. Lycka till med lillebror!

Svar: Det sägs att det minskar plötslig spädbarnsdöd om barnen sover med napp, men vi får se : ) Kommer inte introducera det från början oavsett : )
Linda Blom

Anonym

Jag väntar mitt första barn och har hört/läst att omlottbody är bäst till nyfödda för att undvika dra över huvudet. Men jag ser att du packat "vanliga" body'sar. :) Vad anser du? Tips! :D

Svar: Ja, många föredrar omlottbodys, men för vår del spelade det ingen större roll med Selma faktiskt. Det var himla smidigt oavsett, även för Jimmy som inte hade klätt en bebis i hela sitt liv. Dock har vi ändå packat en omlott och resterande bodys är med bredare halsringning som även gör det möjligt att dra av bodyn nedåt om man skulle vilja. Men som sagt, dom små klarar även vanliga bodys och är inte så ömtåliga som man kanske kan tro : )
Linda Blom

Maria

Åh, så fina bebiskläder! Är det mesta från newbie? :) Längtar tills jag får packa bb-väskan!! Dock så är det en bra bit bort, är i v. 16 nu :)

Svar: Njae, det är kläder från Newbie, Petit Bateau samt Livly. Pyjamasen är från Lindex och ett par av strumporna är från H&M. Så det är en salin blandning :D
Linda Blom

Anonym

I början, första veckorna, är det nog bra utan napp för att bröstet ska tas. Det finns dock studier på att risken för plötslig spädbarnsdöd är minskad om bebis har något att tutta på när de sover (gör att de reflexmässigt tar andetag när de suger vilket då gör att de inte slutar andas). Bara något att tänka på om du inte visste det, men sen ska ni ju såklart göra så som känns bäst för er :-), men ville bara upplysa :-)

Svar: Ja, jag är medveten om båda redan : ) Står även på 1177 om jag inte minns fel : ) Med Selma hade vi inget alternativ, hon ratade dom totalt. Men vi får se med lillebror som sagt, tanken är att inte introducera, men märker vi att han har behovet är vi såklart beredda att tänka om : )
Linda Blom

Anonym

Så söta kläder

Svar: Tack : )
Linda Blom

Hanna Karlsson

Vad spännande att det egentligen inte alls är långt kvar. :-)

Elin ❤ 21 år, förlovad och sambo med min kärlek.

Men så mysigt! SÅ söta kläder <3

Svar: Mysigt, vemodigt och nästan lite sorgligt över att inte ha det myset kvar, haha.
Linda Blom

Alexandra

Super fina kläder! Är inne i vecka 38 med mitt första barn så är väldigt nervös men förväntansfull! Kanske dax att packa väskan 😂

Malin

Så fina kläder, och åååhhh vad mysigt! In minsta är 7 månader och eftersom han är tredje barnet kände jag mig rutinerad när jag packade, hehe. Första timmarna myste vi i filt och blöja och vips så läckte blöjan och den rutinerade mamman hade visst bara packat en filt 🙈 Så, fler filtar är mitt tips 😀

Svar: Haha, just därför har jag lagt ned en till :'D
Linda Blom

En Slags Verklighet

Åh det är så overkligt när man packar de små små kläderna och undrar om det verkligen finns nåt som kan vara så litet. Även andra gången kändes det precis lika overkligt tyckte jag.

Jag får ibland känslan av att inte minnas nånting från det första året med nr2. Otroligt fort går det.

Lycka till när det är dags för förlossning!

Cecilia

Jag drömde att du födde barn inatt, det blev en flicka :)

Sanna

Är bara i v 27 men har börjat fundera på vad man ska ha med sig till både lilleman och mig själv. Känns som en hel djungel med alla små söta kläder! Första barnet för oss också så vi är väldigt vilsna :)

Liselotte - fru, mamma och fotograf

Ingen av mina killar tog napp, och det var lite jobbigt i början förstås. Fanns gånger då vi önskade att de, eller framförallt ettan, skulle vilja ha napp (vi gjorde några försök minsann). Men så här i efter hand - inget vi lider av! Skönt att inte ha behövt jobba med nappavvänjning :)

Emely - mamma till Casper & Selma

Blöjor får man på både förlossning och avdelning 13 (Gamla 11:an) i Karlstad, Linda. 😊 Däremot får man köpa blöjor själv om man är på patienthotellet.
Så olika med napp, våran dotter vägrade napp, fick kväljningar och har nu, snart 8 månader, kommit på hur man tuttar 😂

Jenny

Önskar jag hade hunnit packa BB väska och planera vad man skulle ha med sig men den 21 januari gick vattnet i vecka 34+5 så blev till att kasta ner lite saker bara och det var inga kläder som passade vår lilla prematurbebis ändå. Så blir det en nästa gång ska jag packa i god tid!😄

M

Åh, helt ljuvliga kläder och bilder. Vill önska er stort lycka till! Brukar kika in här ibland men har aldrig kommenterat, blir superinspirerad av alla dina fina bilder och speciellt nu, eftersom vi väntar på en liten trea! Har lite liknande historia som dig bakom mina tidigare graviditeter och är väldigt lycklig att vi har förmånen att få ännu ett barn. Tycker därför det är så härligt med din blogg där man nästan kan ta på eran lycka (samtidigt som jag givetvis förstår att allt inte är rosa fluff)!
Så stort lycka till med lillebror och Selma, och tack för en fin blogg!

Svar: Tusen tack för din kommentar! Och stort grattis till er lilla trea! Så fantastiskt <3
Linda Blom

Charlotte

Mysigt att packa väskan men jag känner igen känslan av vemod också - det är ju ändå slutet på ngt också.... Verkar vara en mkt bra och genomtänkt packning iaf :-)

Och jag såg att ngn skrev om omlottbodysar, själv måste jag säga att jag tyckte det var sjukt mkt krångligare med omlott, så himla svårt att få i sprattlande armar i den :-)

Hur som helst, väldigt fina kläder och det enda jag hade med förutom det du skrivit var typ vita små vantar utan tumme, mina barn hade så himla vassa naglar att de rev sönder brösten på mig när de ammade och sig själva i ansiktet, dock kan man ju klippa/riva naglarna på dem men jag minns att jag tyckte det var krångligt i början :-)

Kram och ha en fin dag!

Svar: Precis! Början på slutet av ens graviditet liksom.. Och jag vet ju inte, det här kanske är sista gången jag får uppleva det och det känns verkligen vemodigt. Jag vet att jag alltid kommer att sakna upplevelsen av att vara gravid.. Samtidigt som jag Längtar efter lilleman. Splittrade känslor! :)
Linda Blom

Sofia Häggblom

Jag födde i Karlstad i september förra året och hamnade på patienthotellet direkt efter. Där fanns varken blöjor, tvättlappar, bindor, nättrosor osv så rekommenderar att du packar ner allt sådant (jag bönade om några såna stora blöjor till mig själv efter förlossningen och fick några från förlossningsavdelningen, de var int så pigga på att ge men gav med sig)

Svar: Jag fick med mig en hel drös blöjor (till mig) och trosor från förlossningen till patienthotellet minns jag, men kommer ta med mig eget ändå :)
Linda Blom

Silvia

jättesöta kläder,bra packning.
Jag har ännu en bit kvar innan det är dags att packa väskan, men det är bra med lite inspiration på vad man ska ha med.

http://vonlila.se

Tess

Vad är det med cyklarna på? Så gullig! :-) Vi packade bara en omgång kläder och vi fick åka hem dagen efter så det gick bra. Kläderna var dock för stora för vi hade köpt storlek 50. Vår lillplutt totalt försvann i dem och vi fick skaffa storlek 44 när vi hade tid. Fanns inte på så många ställen, men några plagg hittade vi allt och sedan växte han så fort att han kom i storlek 50 på nolltid :-D