Rabarber och jordgubbspaj med smultäcke

I helgen bakade vi något av det godaste och somrigaste som finns, rabarber och jordgubbspaj. Hela familjen! Selma och Jimmy plockade rabarber, jag gjorde fyllningen med Colin i bärsele och sedan fixade Jimmy och Selma själva degen också. Den blev såååå god!!
 
Smuldegen
100 g smör
3 msk strösocker
1,5 dl vetemjöl
1,5 dl havregryn
 
Fyllning
3 normalstora rabarberstjälkar
1L  färska jordgubbar
1,5 dl strösocker
1,5 msk potatismjöl
 
Smält smöret i en kastrull. Rör ner socker, vetemjöl och havregryn.
Skiva rabarbern tunt. Blanda ihop med skivade jordgubbar, socker och potatismjöl.
Bred ut fyllningen i en form. Strö över smuldegen.
Grädda pajen på 225 grader i ca 15-20 minuter.
Servera med Mildas vaniljvisp.
 
Grundrecept kommer från Köket, men vi gjorde om det lite.
6
Liene Svärd

Åh så gott, älskar paj!

Jag är inte dum i huvudet! Jag har Aspergers syndrom!

ser riktigt gott ut

Thoria

Ser väldans god ut! Något jag brukar göra är att ta hälften havregryn och hälften kokosflingor, är supergott :)

Malin

Gud så gott och kul att hela familjen kunde hjälpas åt! :)

Erika Palmqvist

Det är så gott med smuldegspaj! :)