Välkommen vecka 39

Välkommen vecka 39 ♥ Bilder från 38+0 (v.39)
 
Kroppen: Bestäm dig för att du är klar att föda ditt barn! Nu är du klar med förberedelser och du är redo. Känslomässigt känner man ofta blandade känslor, man är otålig samtidigt som man kan känna rampfeber.
Livmodertappen har i regel börjat mogna och mjukats upp för att underlätta förlossningsarbetet, i vissa fall försvinner den helt. Slemproppen kan lossna, men det är ingen garanti att förlossningen är på gång. Om den lossnar i tidigt skede kan den till och med återbildas. Slemproppen bildas i vecka fyra för att skydda ingången till livmoderhalsen. Den kan vara alltifrån genomskinlig i en geléaktig konsistens till brun-, röd- eller grönfärgad. Den kan även komma ut i små omgångar och vissa märker inte ens av den.

Bebisen: Barnet väger omkring 3400 gram, och är ungefär 50 cm långt. Det fyller ut hela magen och är ganska tungt. Många blivande mammor längtar intensivt efter att graviditeten ska vara över. Det duniga hår som hittills täckt barnets hud försvinner och hudens rynkor är utslätade. Barnets avföring "mekonium" som samlats i tarmarna består av en blandning av lanugohår, gallpigment, utsöndringar från matsmältningssystemet och celler från tarmväggen. Barnet är nu förberett för sin födelse. Det har fått mycket näring och även skydd mot vissa sjukdomar genom att det har fått moderns antikroppar. De kommer att skydda barnet den första tiden innan det har bildat egna.

Egna tankar om föregående vecka: Veckan började minst sagt kämpigt med rejäla smärtor i mage och rygg, jag låg mest och vilade och J fick jobba två halvdagar och sköta hämtning och lämning av Selma. På onsdagen var det utvecklingssamtal på förskolan och jag bestämde mig för att försöka komma upp och iväg, det gick helt okej. Efterföljande dagar blev jag piggare och piggare och framåt helgen blev det dags för Barnmässan där jag fått i uppdrag att vara VIP-bloggare. Jag hade inte riktigt vågat hoppas på att medverka men otroligt nog orkade jag en stund varje dag hela helgen varav lördagen jag hade Selma med mig mellan 10:30-15:00. Vi hade hur mysigt som helst och jag gick även på bloggminglet på kvällen och kom inte i säng förän klockan blev över 2 på natten. Men ryggen och benen, aj aj aj.
 
Det kändes att lillebror sjunkit ned nu då magen inte var riktigt lika hög samt att det stundvis kändes som att han var påväg ut. Enormt tryck ned. Jag borde ha köpt nya stödstrumpor för benen fick som kramper och mjölksyra när jag gick och jag började samla mycket vätska i dom. Sömnen var rent ut sagt kass och vissa nätter var jag uppe 4-5 gånger för att kissa.
 
I början av veckan hade jag väldigt mycket skuldkänslor över att inte kunna njuta sista tiden av både graviditet och sista tid med bara Selma. Inte kunna finnas där för henne som jag skulle vilja. Men ju mer veckan gick desto piggare blev jag och kunde börja njuta av att vara gravid igen. Magen var hård så det räckte och blev över och helt klart i vägen många gånger, ofta skrapade den i möbler m.m. då jag missbedömde min egen storlek. Rörelserna var också väldigt annorlunda, då jag verkligen kunde känna att det var trångt åt honom. Han tryckte ut kroppsdelar på så gott som samma ställen hela tiden, dom var långsamma och liksom drogs på insidan av magen. Ibland kändes det nästan som små blåmärken på insidan då han var så stark.
 
Nu är det kort tid kvar, snart får vi träffa vår lilla prins och jag tror hela familjen har svårt att greppa det. Vi längtar, är nyfikna och förväntansfulla. Men.. Det går inte att förstå att vi skall bli fyra tvåbenta i vår familj och att vi snart har en bebis. Vår älskade lilla lillebror och son.. Magiskt!!!
7
Carolin

Vi har BF samma dag och jag går också här och kan inte förstå att vi snart är en familj på fyra. Det går verkligen inte att ta in att det ska komma ett helt nytt liv även om man varit med om det förut. Superspännande att följa dig igenom graviditeten, speciellt eftersom vi har samma BF!
Stort lycka till när det är dags! Jag hoppas att allt går så som ni önskar och att ni slipper en allt för snabb förlossning. Kram

Moa

Vilka fina bilder, lycka till med förlossningen!

Valkyria

Men så underbart, snart dags. Längtar själv efter min lilla <3 Men har ett tag kvar.

All lycka när det blir dags

Jessies Vardag - träning, stil, mammaliv -

Men iih så spännande! Snart kommer han verkligen :) Stort lycka till inför förlossningen.
---
25:årig morsa till Oliver, ett år. En gemytlig blogg om barnmode, inredning, en dos vardagspuls och saker nära hjärtat <3

Aurora

Alltså detta låter knasigt men jag blir så pirrig av att läsa det här haha. Det är så kul att få följa med lite på er resa ju och snart börjar nästa resa!

Våran Lily fyllde 3 år 7:e mars och vi önskar inget annat än att "ge" henne ett syskon. Dock har det fortfarande inte funkat för oss än, om nånsin (?)
Så man blir extra glad för andras skull och jag önskar dig/er massor lycka till! <3

Frida

39 redan?:O vad hände liksom? hihi

michaela- mamma till tre 💗

så otroligt spännande det är nu! jag tror och hoppas att det kommer gå bra för er när det väl är dags. stort lycka till vännen!