En iskall måndag och tankar om Paris

Älsklingarna syskonmatchade i djurmönstrat och naturfärger idag, Colins från Cubus och Selmas från H&M.
 
Hej på er!
En stunds lugn i soffan denna eftermiddag. Jimmy och Selma står ute i köket och tillagar fiskgratäng och Colin sover en stund. Det är så kämpigt för vår lilla prins sedan två dagar tillbaka. Han har sjätte tanden påväg (och har fått 3 med vääldigt kort mellanrum) och det gör så ont i munnen på honom att han bara gråter stora delar av dagarna. Vi är inte riktigt vana det, han är en mestadels tillfreds liten gosse. Men det känns som att det inte är något som riktigt hjälper mot dom där smärtande tänderna, oavsett var vi gör. Men fördelen med att dom kommer fort är väl att han har det överstökat sedan. Sedan är det mycket annat i hans lilla kropp som spökar också med tillväxtfaser och liknande, så det har överlag varit en tuff period för honom.
 
Idag är det måndagen den 28:e föresten.. Och egentligen skulle jag ha suttit på ett plan till Paris! Jag fick en helt otrolig inbjudan förra månaden där jag blivit utvald som en av de "mest inflytelserika mammabloggarna" här i Sverige. Jag blev bjuden på resa, hotell och den stora mässan där mamma/pappa-bloggare från många olika länder skulle samlas på en stor mässa. Svårt att förklara hur glad det gjorde mig. Jag har funderat så mycket på hur jag skall göra, men iom flytten, Colin och liknande så beslutade jag mig för att inte åka. Jag skulle absolut inte kunna lämna honom hemma i tre dagar och vara så långt borta.. Det kändes inte rätt i magen att åka denna gång, trots att jag tänkte. Men att ha fått en inbjudan känns såklart jättekul och stort för mig ändå och de bloggtjejer som åker kommer garanterat få det jättekul! : )
17
Jag är inte dum i huvudet! Jag har Aspergers syndrom!

Du gjorde rätt val, de kommer troligen fler resor

Madde / ★ Livet som mamma, lärare och doula i Dalarna ★

Tror du gjorde helt rätt, man ska följa sin magkänsla :)

Svar: Ja det känns helt rätt :) Hade inte klarat av att lämna honom.. :)
Linda Blom

Anonym

Din jävla tönt! Du åker ju aldrig utanför 50-skyltarna i bonniga Karlstad.

Anonym

Helt förståligt :) mamma känslor, vi gör allt för våra små.

Svar: Det är ju så 💗 och jag ammar ju fortfarande väldigt mkt. 3 dagar är alldeles för länge när vi varit ifrån varandra några timmar som högst när vi flyttade :)
Linda Blom

Evanessé [familjeliv, hälsa & humor]

Jag hade inte heller viljat åka och du gjorde nog alldeles rätt. En fin mamma!

Johanna M

Du gjorde rätt, jag hade gjort som du. Det kommer fler chanser!💕

Anonym

Har du sett vad dom hånar dig här? http://blogg.ng.se/bloggbevakning/2016/11/ankpung-pa-fjortisturne#comment-252728

Andrea

Tycker du gör helt rätt i att stanna hemma :)

Mammor som vill vara nära sina små barn verkar ses som klängiga och ohälsosamma (av folk på internet i alla fall...) och om man inte vill åka ifrån sitt barn måste den känslan tydligen tränas bort, men anknytningen går ju åt båda hållen. Att man inte vill åka bort från personen man i princip har suttit ihop med sedan förlossningen är väl inte konstigt?

Sen brukar ju (oftast) separationen från barnet ske i små steg , t ex. en släkting håller den nyfödda, första ICA-besöket utan bebis, första halvdagen på stan utan bebis, första dagen på jobbet etc. Alla de stegen är väl lite jobbiga för de flesta till en början, så då måste det vara väldigt känslomässigt omtumlande att hoppa över flera steg och helt plötsligt vara i ett annat land i ett par dagar. Inte alls konstigt att du inte vill utsätta dig för det :)

Svar: Tack snälla för din varma och förståndiga kommentar :)
Linda Blom

Anna

Linda, du och ingen annan vet vad som är bäst för er som familj och vad du själv vill göra. Resten spelar ingen som helst roll.

Svar: Tack :) Så sant!
Linda Blom

Madde

<3 Fina! Man ska följa sitt hjärta, strunta i vad andra tycker :)

'rostfritt stål kökskran

Stanna hemma!

Svar: Jag har gjort det : )
Linda Blom

Mel

Tycker du gjorde helt rätt!:) Småbarnsperioden är en fas och det kommer fler resor. När barnen är stora hinner man resa jorden runt. Förstår inte varför det är konstigt att man väljer att inte vara borta från sina barn? känns som att man är lite udda om man inte vill vara borta så länge. En annan bloggerska åkte iväg en hel vecka från sin ettåriga son och fick massor med hejarop men hade det varit motsatsen hade folk tyckt man var "mesig" och hönsig mamma etc. Jag har en 3åring och skulle aldrig kunna åka iväg en vecka utan honom och det verkar folk tycka är konstigt.

Svar: Jag är nog inne på samma spår som dig.. Selma har jag varit ifrån ett par dagar då och då, förlossningen exempelvis. Men det tog tid även med henne innan hon sov borta o.s.v. första gången. Men en vecka skulle jag personligen aldrig åka iväg från barnen, inte av fri vilja iaf : ) Men jag fick ju även kraftig kritik för att vi väntade med förskola också.. : )
Linda Blom

Marie

Jag är en sån mamma som inte har eller har haft " separationsproblem " från mina barn när det handlar om tex max en dag och natt. Jag har ett barn på 4 år och ett på 9 månader. Båda ammades bara kort tid. Jag mådde inte dåligt vid inskolning t förskolan utan litade på att det skulle bli bra. Trots ovan skulle jag aldrig kunna lämna mina barn och åka 3 iväg dagar t Frankrike eller ens annan ort. Jag tycker att det är för lång tid, både för mig och dem. Så jag tycker inte ditt beslut är märkligt överhuvudtaget och förstår inte varför det ens debatteras? Och du ammar dessutom? När barnen är äldre och man kan förklara och ha kontakt på olika sätt är det en annan sak förstås. Men dit är det en bit kvar med den lille iaf :-)

Svar: Tack! : ) Jag förstår faktiskt inte heller varför så många bryr sig om huruvida jag åkte eller inte.. :/
Linda Blom

Anonym

Det är ju föräldrar som tar hand om sina barn bäst, jobbar själv på förskola och ser mkt. Det behövs mer personer som tänker som dig. Sen har detta m egentid gått för långt , barn mår inte bra av att bli lämnade hela tiden.
Skulle gjort precis som dig!

Svar: Tack snälla : )
Linda Blom

Sofia

Asså jag måste bara säga hur mycket ja älskar dig Linda, att du faktiskt väljer att vara hemma med dina söta barn i stället för att åka till Paris, hur du ALDRIG (vad iaf jag läst) väljer att skriva hur viktigt det är med egentid för vuxna, hur glad och positiv du alltid är och framför allt hur jäkla stark du verkar vara ❤️ Och din energi? Önskar jag var lite mer som dig ibland.. you go girl 👊🏼

Svar: Men gud! Tusen tusen tack för din fina kommentar! Jag blev alldeles varm inombords! TACK!! Jag lovar, min energinivå är inte på topp alltid : ) Kram!!
Linda Blom

Angelica

Du kanske redan fått tips och testat men när vi hade det som värst med tänderna smorde jag tandköttet med flytande alvedon. Man kan dessutom göra det oftare än var fjärde timma då dom ju inte får i sig samma mängd som en dos. Hoppas det lättar snart. Kram

Erika

Heja dig! Man ska göra det man känner känns bäst 😊 Har en 6 månaders kille hemma och jag tycker det är lika jobbigt varje gång jag ska till skolan för att skriva prov trots att han är med sin pappa under tiden och jag är borta max 3 timmar 😜 Kan dock ändå uppskatta att få vara ensam ibland, men inte alls lika ofta som innan jag hade familj 😊