Ergobaby Adapt

Jag får dagligen frågor om vår bärsele både här på bloggen och instagram, så jag tänkte att det var dags att ta tag i att skriva ett inlägg om selen, varför vi bär och vad vi tycker om det. 
 
Vi har en tung liten gosse som allt som oftast vill vara oss nära. Så har det varit sedan han föddes för över fem månader sedan och vagnen har aldrig varit en plats där han finner sig speciellt länge. De gånger han legat och sovit där under längre stunder är lätträknade. Därför har vi alltid med oss bärselen under vagnen så att han kan få hänga med i vardagen, men vi har armarna och händerna fria för hans storasyster eller annat. Det blir tungt att bära på armen och i famnen annars, speciellt när Colin redan väger 9kg.
 
Ergobaby Adapt är en sele som är ergonomisk både bör barn och bärare. Fördelen med just Adapt är att den, till skillnad från Ergobabys andra selar inte kräver något spädbarnsinlägg. Barnet sitter i sin naturliga "grodposition" med benen, istället för att hända med dom rakt ned. För mig som bärare är den guld värd då den inte på något vis belastar min rygg och nacke och jag kan bära Colin i flera timmar utan att få ont någonstans. Axelbanden känns knappt att dom ligger på mina axlar och jag kan dra dom åt sidorna om jag skulle vilja, utan att det påverkar bärandet för någon av oss. Tyngden belastas jämnt på höft, rygg och axlar. Det tycker jag är jätte skönt! För att inte tala om att man kan sätta sig ned med selen fortfarande på sig. Jag vet inte hur många måltider jag suttit med honom på bröstet.
 
Barnet skall sitta såpass nära vårt ansikte att vi enkelt skall komma åt och pussa dom på pannan, "close enough to kiss", men en av de sakerna jag älskar mest med Adapten är att jag kan amma i den. Jag hasar ned Colin en bit och han finner ro att äta vart vi än befinner oss. Jag har gått på stan ammandes, IKEA, lekparker m.m. och behöver därför inte "stanna upp" och pausa för att han skall få äta. För det kan han därmed göra i farten de gånger det har behövts. Sedan tycker jag att det är helt galet mysigt att bära också och ha honom nära utan att känna sig begränsad.
 
Selen man bäras i tre olika positioner, fram (vilket är det enda vi gjort hittills), på höften, men också på ryggen. Den har en huva som man kan välja att använda om man vill, den har solskydd 50+ vilket har varit fantastiskt för oss under sommaren. Huvan funkar även som amingsskydd och sovstöd.
 
Sedan måste jag bara skriva att den är enkel att tvätta i maskin också! Det är guld värt med tanke på att Colin var en liten spybebis under en period, men framförallt för att han älskar att sitta och suga på kanten på selen, haha. Han är så attans söt så man smäller av!!
 
Finns hos bland annat Babyshop och Lekmer.
 
8
Caroline

Såå härligt att se en bloggande bär-mamma som valt ett ergonomiskt bärdon 😍 det är så mysigt att bära och jag har precis som du haft jättestor nytta av att kunna amma varsomhelst på stående fot eller medan man är ute och plockar svamp 🙊👍 jag bär själv i en Tula, rekommenderas varmt om ni vill fortsätta bära när han blivit lite större (behöver vara över 70 cm lång om man inte ska ha inlägg)! All kärlek till dej, älskar din blogg och har följt dej sen långt innan Selma föddes. Men så himla kul att se annat än baby Björn i bloggosfären 👍😄

Anonym

Jag har en ergobaby air 360 och den är oxå ergonomisk för både barn och bärare! Det som är negativt med din sele är ju att man inte kan ha bebisen framåtvänd när den blir lite större!

Svar: Ja! Alla ergobabys bärselar är ju ergonomiska :) Fördelen med adapt är att man slipper spädbarnsinlägg (vilket behövs i din till en början) men nackdelen är som du skriver att man inte kan bära barnet utåt. För oss är det dock än så länge ingenting som vi saknar då jag helst både bär och använder vagnen mot mig :)
Linda Blom

Jenny

Det finns dreggelskydd till axelbanden, men det kanske du vet?

Jag håller med, riktigt mysigt och praktiskt att bära! Jag växlar mellan manduca och ringsjal.

Anonym

Härligt att se att du valt bort BabyBjörn denna gången! Och kul att du är så nöjd med ergonomiskt bärande:)

Isabell

Så himla mysiga bilder!! :)

Erika

Vi har en Ergobaby orginal till våran gosse :) Väldigt nöjda med den även om spädbarnsinlägget var lite bökig i början. Våran gosse gillar dock vagnen väldigt mycket, men kanske blir mer bärande nu när han blivit äldre och vill vara med mer :)

Anonym

Du hade ju en baby Björn one förut, vad är anledningen att ni bytte? Vilka fördelar och nackdelar finns med dem båda? Kan du jämföra eftersom du haft båda och hjälpa oss som står och väljer inför ev köp:)?

Svar: Vi var jätte nöjda med ONE, men den blev stulen så det blev tvunget med en ny. Men nu när jag haft båda så är fördelarna för min del att jag kan bära så mycket längre i Ergobaby, eftersom att jag inte får ont alls. Och för barnens skull är ju grodpositionen en stor fördel, speciellt om dom sitter mycket i sele som Colin har gjort. Då är det guld för hans höfter :)
Linda Blom

Heléna

Jag köpte min ergo för 11 år sen, har en ergo organic denim som blir snyggare o snyggare som ett par gamla jeans =) Jag bär i sjal oxå men ergon är så praktisk då det går så fort. När Linus var 3 åkte vi till Portugal och han satt på ryggen i ergon hela tiden, orkade inte dra med någon vagn. Perfekt på resa, på marknader, mässor etc då man bara är i vägen med vagn. Självklart använder jag vagnen oxå men jag hade aldrig klarat mig utan ergon/sjalen. Jag använde den till Linus var närmare 4 tror jag och Molly blir 3 nu till jul men hon är liten som en sparv så hon kan väl sitta i den tills hon blir 7 typ ;)