Planteringstisdag


Ingen av oss har direkt gröna fingrar, snarare tvärtom. Men vi har verkligen fattat tycke för det hela familjen. Det är så himla häftigt att se det man planterat växa och liknande. Idag planterade jag ett helt gäng av sticklingar som stått i vatten ett tag och fått fina rötter. Mina två Elefantöron får bebisar precis hela tiden, det är helt otroligt och nu har vi snart inte ett enda ställe till att placera en enda växt till. Men det är så himla kul!

Dessutom planterade vi lite kryddor idag, basilika, dill och persilja. Selma tycker det är både roligt och spännande att så de små fröna och sedan följa det som händer. Hennes solros hon planterade på förskolan i våras och fick hem innan sommaravslutningen har blivit snart en meter hög och en av dom två blommar när som helst.

Någon där ute med gröna fingrar?
Tips på enkla och roliga växter att involvera barn i? : )
 
 
8
Anonym

Kan du inte skriva ett inlägg om colins utveckling så här långt? Inte för att jämföra men kul att läsa då jag har en grabb i samma ålder 😍

Svar: Jag skriver inte så mycket om barnens utveckling överlag faktiskt :) Men han är en himla rolig liten gosse som babblar och babblar <3 Nya grejen är illvrål i falsett, rätt ut, oavsett morgon eller kväll! Haha :)
Linda Blom

Jelly

Så mysigt det ser ut :D Önskar att jag också hade gröna fingrar!

Svar: Supermysigt! Men några gröna fingrar har vi inte :D hihi
Linda Blom

Anonym

Ärtskott. Går snabbt, växer fint i fönsterkarmen och är mumsigt att äta. Går bra med vanliga torra "gula ärtor" som man kokar ärtsoppa av.

Svar: Smart!! :D Det vore kul!! :) Tack för tips!
Linda Blom

Sandra

Åh visst är det kul ändå med lite växter :D Längtar tills min elefantöra ger bebisar.. Du får börja ha med som gåborts-växt :) Har ganska fullt här hemma också, sen är det ju växter som tillkommer o faller bort..
Ett tips som nog är roligt med barn är att odla ärtskott ! Lättskött, växer snabbt o gott att äta som de är eller på macka eller i sallad :D Vanliga gula ärtor som man blötlägger tills de börjar gro, behövs minimalt med jord o gärna inget ovanpå dom, o de växer så det knakar ! Lämnar man nån cm när man skördar dom så kommer de tillbaka 2-3 ggr också :) Googla så hittar du bättre instruktioner :D Kul att kunna odla något ätbart i fönsterkarmen ! Färsk basilika är så gott på mackan också <3 :D

Anonym

Smörgåskrasse växer snabbt och är roligt att odla och sen klippa ner och äta på smörgås, man kan så i olika mönster eller former också.

Mia

Jag har inte heller direkt gröna fingrar men jag o sonen satte ner skivor av tomater, sådana man köper o affären o jädra vad de växer :) har nu faktiskt fått ca 10 tomater men än är de gröna.

Lika så popcorn kärnor dvs majs planterade de på förskolan o de växer oxå :) tror dock inte vi får några majs men ändå :)

Kika gärna in på bloggen o se :)
Systrarnavirrpannor.blogspot.com

Svar: Tomater har vi också hemma i köksfönstret, körsbärstomater dock. Små, små, men såå goda :D Det ploppar upp mest hela tiden!
Linda Blom

Frida

Elefantöron är så fina! Jag har en kruka med massa bebisar i. Men hur gjorde du för att ta loss sticklingarna? Vågar man bara dra/lirka upp dem eller tar du ut allt och skakar av jord och planterar om både den stora och alla små? Hur länge står dem i vatten? :)

Svar: Jag plockar upp växten ur krukan, skakar loss lite jord. Mest för att det är enkelt att komma åt. Sedan klipper jag sticklingen så nära moderplantan det går, sätter sticklingen i vatten tills det börjar komma lite rötter. Tar typ en vecka. Sist planterar jag i liten kruka : ) Moderplantan stoppar jag bara tillbaka i gamla krukan : )
Linda Blom

Jenny

Bönor och ärtor växer fort, kul att kunna äta sen?

Svar: Jaa! Vi har ju tomaterna i köket och det är ju SÅ kul att kunna äta! Så ärtor får det nog bli faktiskt :) Bönor plockade vi när vi var och plockade blåbär också, så jäkla gott :D
Linda Blom