Regn och blåbär

I samarbete med Gillberga bär.

Det har hällregnat hela dagen.. Men vi hade bestämt oss för att åka iväg mot Värmlands Nysäter och Gillberga bär, så det stod vi fast vid. Jag vet inte hur vi har lyckats, men missat det har vi gjort och jag föll pladask så snart vi svängde upp på den lilla gården. Vi blev varmt välkomnade av Peter som driver odlingen och jag misstänker att på grund av vädret, var vi helt själva på plats. En otroligt varm människa med stor passion för det han gör.

Peter odlar inte mindre än fyra olika sorters Amerikanska blåbär (större, ljusare och fastare i köttet än de Europeiska, växer på större buskar och man blir inte ett dugg på fingrar eller läppar) och dom smakar faktiskt olika alla sorter, någon lite sötare, en annan lite syrligare!  Supergoda allihop så vi plockade på oss runt 3L blåbär innan vi gav upp i blötan. Selma lade nog inte många bär i bunken, hennes gick rätt in i munnen. Hade det varit lite mindre blött och kallt hade jag kunnat gå runt i timmar, både mysigt, gott och roligt. Då tog vi en liten tur till tillsammans med Peter som visade Selma lite andra odlingar han har. Hon fick hjälpa honom plocka upp morötter och annat också. Så himla passande just nu, när vi själva trillat lite i det där gröna träsket.

Sedan är vi ju helt tokiga i färska bär hela familjen och när vi var åter hemma i värmen igen tillagade vi pannkaksmiddag med grädde och bär. Mums!
 
Hur som helst vill jag varmt rekommendera att ta er en tur! Det var vårt första besök, men långt ifrån vårt sista! Här finner ni mer om Gillberga bär.

Recept på mina pannkakor finner ni föresten här, prova vettja! :)
10
Joanna-Livet med psykisk ohälsa

Så gott med bär

Svar: GALET gott :)
Linda Blom

Gabriella

Just ditt recept för pannkakor har jag använt sen den dagen du publicerade det( ett par gånger i månaden). Man tycker ju att man borde lära sig utantill tillslut, men icke! 🙈

Svar: Hihi! Men vad kul att höra! (Och jag vet.. Jag behöver också smygkolla mitt eget recept ibland!! Haha). Kram! :)
Linda Blom

Anonym

Så snygga regnkappor vad från?

Svar: Barnens? :) från Jollyroom! Nordbjörn! Såå fina :D
Linda Blom

Helena R

Vi var också där i veckan 😀 ett ställe jag aldrig hört talas om innan Erina publicerade bilder därifrån. Så goda och roligare att plocka. 5 liter kom vi hem med 😀

Josefine

Mums! Blåbär kan ju vara bland det godaste som finns, speciellt sådär till pannkakor! Och så fin regnjacka du har, var har du köpt den? :)

Svar: Barnens regnkläder kommer från Jollyroom! Så himla fina och prisvärda :D
Linda Blom

★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★

Åh så ljuvligt gott :)

Svar: Verkligen!!
Linda Blom

Anonym

var kommer dina regnkläder ifrån??

Svar: Vita stövlar från Hunter och regnkappa från Lager157 :)
Linda Blom

Hanna Karlsson

Vilken mysig utflykt och så gott att plocka blåbär!

Felicia

Hej! Kan du tänka dig att göra ett inlägg angående barnens höst/vinterkläder och skor? Jag har en liten på 1,5 och det känns som en djungel att hitta rätt i... 😄

Sandra

Så härligt med självplock, och gott ! Vi brukar åka o plocka jordgubbar o förra året blev det även hallon.

Svar: Åh! Vi kom aldrig iväg och plockade jordgubbar i år, får bli nästa år! :)
Linda Blom