Uppdatering i radhusbygget

Det går framåt i husbygget och i torsdags var vi inbjudna till en byggvisning. Dom hade näst intill färdigställt hos en granne till oss och passande nog hade dom gjort en hel del likadana val som vi, vilket gjorde att vi fick en bra överblick för hur det kommer kunna se ut i vårt radhus. Jag fotograferade lite med mobilen när vi var där, så jag tänkte passa på att göra en liten uppdatering här denna söndag.
 
Entrén är ljus och dom hade gjort likadant golvval som vi, ljusgrå plattor. I hallen finns en inbyggd garderob så man kan stoppa undan alla jackor, mössor och annat kaos som jag tror de flesta barnfamiljer vet vad jag pratar om. Kanske speciellt om man har en mamma som är tokig i skor - även storlek 20 tar enorm plats om man har lite väl många par. Efter hallen kommer man in i köket, trappan till övervåningen och sedan vidare till vardagsrummet. Under trappan har vi ett otroligt bra utrymme att kunna använda som städskrubb och annan förvaring. Tyvärr är ju just förvaring en stor bristvara i nyproduktioner, så just det utrymmet är guld!
 
I köket stod ännu inga vitvaror p.g.a. stöldrisk i just byggen. I övrigt har vi gjort väldigt lika val. Golv, bänkskiva, luckor - men vi har valt bort beslagen och kommer att köpa egna. De avlånga hade vi i vår förra lägenhet och jag tycker att dom är ganska tråkiga. I övrigt ett mindre kök än vi har just nu, men ändå luftigt och fräscht. Ser fram emot att få stå där inne och greja, kanske blir matlagningen roligare då?
 
Badrummet på övervåningen har ett badkar - som hela familjen längtar efter det! Just nu har vi två duschar istället och i förra lägenheten var det också en dusch. Jag har inte haft tillgång till badkar sedan jag flyttade hemifrån 2007-2008 någon gång? Vi kommer troligtvis sätta upp en duschdörr eller liknande, det lägger jag i händerna på min kära som jobbar med just badrum. Vi har ett annat ljusgrått golv samt en ljusgrå detalj på väggen i form av en matchande pelare, det blir nog toppen! 
 
Badrummet nere kommer också ha tvättmaskin och torktumlare och arbetsbänken är en av de bästa sakerna, näst efter badkaret (det ultimata hade varit tvättstuga, men man kan inte få allt). Herregud vad det kommer underlätta det där eviga tvättandet. Vi har även valt bort beslagen på kommoden både uppe och nere och kommer välja något roligare. Även nere har vi annat golv samt en matchande ljusgrå pelare.
11
Lillemmish - mode - inspo

fiint :)

ha en bra kväll
kram

Sofia

Ser ut att bli jättefint! Välkomna till ön (även om det dröjer lite längre!)

★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★

Åh så fint det ser ut :), förstår att ni längtar :)

Daniella

Vad kul att få följa resan!

Hanna Karlsson

Vad fint det ser ut!

Sandra - Blivande tvåbarnsmamma

Det ser ser så fint, ljust och fräscht ut.
När det är färdigt för eran del så tror jag det kommer bli hur bra som helst :)

Moa

Åh vad fint det ser ut!

Anna Myrén

Så fint ni kommer få det! :)

Elin, mamma till Freja

Älskar hus-uppdateringarna. Så roligt att få följa er resa!

Sara

Om det är någon tröst så har vårt sekelskifteshus i princip ingen förvaring alls :-) En skrubb under trappan och ett hörnskafferi. Annars inga garderober, inbyggda skåp eller liknande. Så här hemma kör vi på kistor, gamla byråer, hörnskåp, kökssoffa och annat vackert från olika loppisar :-) Funkar alldeles utmärkt!

Josefine

Så kul att följa! Älskar inlägg med inredning, renovering osv!