En bild som symboliserar hälsa för mig

Jag klurade länge på en bild för den här rubriken. Gick igenom mitt arkiv, klurade, funderade, bläddrade. Men jag valde tillslut ett kollage med bilder fotograferade av min vän Patricia.

 
För mig är hälsa så mycket mer än att träna och äta rätt. För mig handlar hälsa om att få må bra och känna sig nöjd och tillfreds med livet. Därför valde jag bilder från när vi umgås med vänner, utomhus, barnen leker och vi vuxna likaså. Då mår jag som bäst! 
 
En god balans i livet, att känna sig glad, pigg och kanske i bästa fall även utvilad. Givetvis medför träning och god kost något positivt för ens välmående många gånger, men i vissa fall kan det faktiskt slå över och bli något som snarare skadar och orsakar stress, press och negativa sidor för ens psyke.

Gör det som får dig att må bra! Omge dig av människor som får dig att må bra och försök att sålla bort tankar som stressar eller pressar dig. För många människor orsakar sociala medier en sådan typ av prestationsångest. För mig har den faktiskt aldrig gjort det dock, jag har aldrig känt mig sämre eller mindre värd av andras instagramflöden. Men det kan också vara för att jag vet att sociala medier inte är allt, det är en liten glimt av en annan människas liv, passion, intressen eller liknande. Det en en bild av vad en människa väljer att dela - precis som du gör med ditt konto! Du väljer vad du vill dela, men det är ju inte allt det heller, eller hur?

Låt människor ha sina "perfekta liv" på instagram om dom önskar det, låt konton vara tillrättalagda och fluffigt rosa. Men försök istället ändra din syn på saken! Istället för att tro att människor försöker bygga någon falsk bild eller få sitt liv att framstå som perfekt, se det istället för vad det är. En bild från en annan människas liv och det är ju inte hela världen. Istället för att kasta skit på den bilden i form av negativa tankar, prestationsångest eller liknande - ta ditt eget ansvar och försök tränga bort det. Funkar inte det, sluta följa! Återigen, omge dig av det som får dig att må bra! : )
 
Det här kan låta så sanslöst klyschigt! Men det är så många gånger jag läser om människor som upprörs över andras sociala medier. Jag kan känna att vi som vuxna betraktare av andras konton faktiskt har ett ansvar över hur vi själva reagerar. Sociala medier har en baksida också och det tillrättalagda och liknande kan givetvis göra skada för unga människor. Men så länge vi bara accepterar att det inte är allt som visas på instagram, tror jag att man kommer långt.
 
Fingrarna rusade visst iväg och jag hamnade någonstans jag inte tänkt från början. Jag ville egentligen bara skriva att för mig innebär god hälsa när man mår bra i sig själv och sin vardag : )
 
*Detta är en del i Kajsons julkalender - vill du också vara med så kan du läsa mer här.
2
Malin

Läste på din instagram om polishotet då du stod i kassan med Colin. Jag har själv jobbat i kassan i matbutik i 10 år och jag skulle aldrig i hela mitt liv säga något sånt, och nu som nybliven mamma så blev jag alldeles ställd när jag läste ditt inlägg. Hur är folk funtade egentligen? Om någon skulle säga så till mig och min son i kassan skulle jag faktiskt säga ifrån och be personen förklara sig och säga att det faktiskt inte är okej att säga så, speciellt inte till barn. Ibland undrar man ju hur vissa får för sig att säga så korkade saker! Jag hoppas du kom på något smart att säga i stundens hetta, eller lyckats tänka ut något ifall det händer fler gånger. Tycker inte sånt där beteende är rätt, och om personen inte menar något illa så är det ändå bra att de får veta var vi föräldrar står i frågan :)

Sofie

Åh vad bra skrivet det där var och verkligen något jag behövde läsa. Tack❤

Svar: Kram kram!! : )
Linda Blom