Sjukstuga och nystart av Formeli.se

Reklam för mitt eget företag FORMELI.
Tavlor till mina små älsklingar. Namntavla "UNDERVERK" och namntavla "SPECIELL"
 
Hej på er!
Så blev det sjukstuga hos oss.. Barnen har feber, hostar och snorar. Jag har ont i halsen och är allmänt hängig, så det dröjer nog inte innan jag kryper ned under täcket. Mycket möjligt att vi blivit smittade av hostiga kompisar eller någon annan på öppna förskolan. Så nu blir det till att hålla oss hemma igen. Vi har inte varit på öppna på ett bra tag av just den anledningen att det går mkt RS och liknande. Men så var vi där två gånger förra veckan och det verkar ha varit tillräckligt. Så typiskt..
 
Till något roligare är att jag äntligen är igång med mitt företag igen. Det har varit mycket om och men kring det sedan jag blev gravid med Colin. Sjukskrivning, bebisbubbla och konstanta amningskvällar. Men nu har jag äntligen både tid och möjlighet att lägga på det igen. Det känns så himla roligt! Det är såklart inte fulltid, men jag kommer avsätta tid för det varje vecka och jobba så mycket jag har möjlighet och ork till. Så välkomna att beställa! Tänkte faktiskt ta och skriva ut lite tavlor till barnens rum och hänga upp under veckan. Selma har aldrig någonsin haft en tavla från mig tidigare, kanske för att jag suttit och massproducerat dom. Men nu i deras nya rum vill jag hänga upp något på fom tomma väggarna.. Frågan är bara vilka jag skall välja?
16
Hanna Karlsson

Vad roligt att du är igång igen!

Svar: Ja :) det känns jätte kul! :)
Linda Blom

Rebecka

Du gör så fina tavlor, blir en beställning lite längre fram med matchande födelsetavlor till mina gossar 😊

Svar: Vad roligt! :D Du är så välkommen med en beställning :)
Linda Blom

Charlotte

Vad roligt att börja med tavlorna igen - visserligen sååå härligt att vara mammaledig men jag behövde ändå ngn "egen grej" efter ett tag och valde då att plugga en kvällskurs på universitetet, kan tänka mig att det är lite samma för dig...härligt att va hemma men ändå kul att göra ngt annat ibland! :-)
Kram!

Svar: Precis så är det! :) Så himla härligt och tillfredsställande att få göra något kreativt förutom att vara mamma liksom. Jag älskar ju att vara hemma med barnen, men det är fantastiskt att kunna kombinera det :D
Linda Blom

Madde / Livet som mamma, lärare och doula i Dalarna

Åh så fina tavlor :)

Sara

Åh så fina :-) Gillar verkligen idén med födelsetavlor! Jag målade en i akvarell till vår plutt och har illustrerat ett par till en granne också, men det där var en himla fin och grafisk design som passar de flesta!

Svar: Tack snälla!! :) Det är ju såååå roligt! Önska jag var duktigare med penna/pensel dock :)
Linda Blom

Sandra

Tycker du är kreativ och har jättefina tavlor! Å såna du visar på bilden förstår jag om du tar lite pengar för, är ju lite mer jobb med att redigera och passa in bilder. Men många är ju Väldigt enkla så det jag undrar är, varför tar du sånt överpris på dem?
Det är ju inte så att du har ett exklusivt märke direkt.. Förstår att vinsten måste täcka andra kostnader som hyra (vilket du nu inte har), skatt, materialkostnader osv. Men 225 kr för något man enkelt kan göra själv? Varför?

Svar: Vilken förminskande kommentar av det jag gör.. 225kr är för en tavla med frakt och fakturaavgift inräknad. Jag tar 180kr för ett tryck vilket jag snarare tycker är billigt. Att hävda att man enkelt kan göra det själv känns orättvist iom att jag utgår från en vit bakgrund och tar fram tavlor utifrån mina egna idéer. Skulle man sedan göra en kopia av det jag gör är ju något helt annat. Jag vet inte om du tror att jag och min familj lever gratis, men givetvis har jag en hyra att betala (även om det inte blir för endast ett kontor) och alla andra kostnader som en normal människa har. Räkna då till att drygt hälften av den summan försvinner på moms och skatt. Jag lägger ned väldigt mycket tid på både tavlor och det administrativa (jag gör allt själv) och det är väl ganska självklart att jag gärna ser en liten (för tro mig, den är liten) vinst på varje tavla? Jag tvingar ingen att beställa av mig, men jag är fantastiskt glad för att det finns människor som gör det och verkligen uppskattar det jag gör :)
Linda Blom

Sandra

På vilket sätt är det en förminskande kommentar? För att jag har en något negativ åsikt? Varför blir så alltid så defensiv när någon ställer så enkla frågor? Som du inte ens borde reagera så jäkla negativt på.

Som sagt, jag tycker att du är duktig och att du gör fina (tavlor är ju att ta i?) planscher/posters. Å jag förstår att du tar lite pengar för dessa med bilder som tar lite längre tid att göra. Inte för att det tar så lång tid när man redan har en mall.. men de är ju iaf värda pengarna. Kan man inte göra sånt själv så är det ännu mer värt att beställa om man vill det.
Å jag har också beställt från dig och tycker om den jättemycket. Dock var den på extrapris, för 225 kr hade jag inte beställt just den då det är en väldigt enkel design.
Till saken - dessa är ju mer värda men de posters som tar typ 5 minuter att ändra lite text och färg måste väl även du tycka är lite mycket?

Självklart tror jag inte att ni lever gratis? Men du har en kontorsdel i ert hem? Vilket de flesta har. Hade ju varit en annan sak om ni hade ett extra rum för ditt företag. Då hade du ju kunnat dela upp hyran till den delen som ditt företag var på. Nu är det ju bara er privata hyra och det kan ju inte räknas in i priset på produkterna.

Å hade du tagit mindre betalt för tex de enkla planscherna som tar mindre tid hade det ju blivit mindre moms och skatt på dem. Dessutom om du skulle ta mindre betalt för de som inte är värda 225 kr för ett A4 skulle du säkert få fler köpare och mer vinst. Så du kanske borde tänka lite innan du blir defensiv och nervärderar andra som faktiskt kommer med bra, nyttiga och hjälpande åsikter. För att driva ett företag måste man tänka på alla sidor och inte bara på dina "followers som uppskattar det du gör".

Svar: Jag menar absolut inte att vara otrevlig på något sätt och tyckte ändå att jag höll god ton och var konstruktiv i mitt svar när jag gav dig min egen vinkel. Nu kostar alla mina tavlor exakt lika, för att man skall kunna kombinera precis hur man vill (jag har nämligen billigare pris när man köper 3 tavlor exempelvis) :). Jag blir jätte glad över att du gillar mina produkter som du har hemma! :) Men jag har haft mitt företag i fem år nu och det är långt ifrån endast mina följare som handlar. Det är jag såklart jätte glad för och är det så att vissa tycker att mina priser är för höga, så är det så. Så är det ju med allt man köper/säljer :)
Linda Blom

Sandra

Å btw, har du hört dessa uttryck "Kunden har alltid rätt" och "Förlorar man en kund - förlorar man 10"? Det kanske du borde tänka på innan du kommer med såna negativa och otrevliga svar tillbaka. Men varför ska jag eller någon lägga ner tid och hjälpa dig?

Charlotte

SANDRA:

Av ren nyfikenhet - hade du tyckt det var okej att betala ett högre pris om Linda hade haft en kontorshyra?! Som kund kan jag känna att jag skiter i om säljaren har en hyra att betala eller inte....jag vill betala ett bra pris oavsett vilka levandskostnader som vinsten ska täcka? Du fokuserar så på att Linda inte har ngn hyra....vad spelar det för roll?

Sen skriver du att "varför ska jag lägga ner tid på att hjälpa dig?" - haha, vad är det du hjälper Linda med? "Ta mindre betalt, du behöver inte alla pengar och dina tavlor är enkla att göra"....var det hjälpen?!

Svar: Tack snälla Charlotte!! :)
Linda Blom

Marik

"Kunden har alltid rätt"... Nej, tack och lov inte. Och vi är många som gärna betalar för Lindas tavlor då det ligger mycket tid och energi bakom. Tydliga svar Linda, fortsätt göra så fina saker som du gör!

Svar: Tack snälla för din varma kommentar :) Det Glädjer mig!!
Linda Blom

Sara

Sandra: Kunden har INTE alltid rätt. Jag har jobbat i servicebranschen i ca 15 år. Och jag kan säga dig att den som myntade ordspråket "kunden har alltid rätt" måste ha varit en idiot. För kunden har inte alltid rätt, jag kan ge dig hur många exempel du vill där kunden gärna vill nyttja att den har rätt men är så fel ute.

Johanna

Sandra är förmodligen en person som inte har så mke inblick i egenföretagare. Arbetet ligger inte bara i produktion av produkter. Det ligger även ett stort arbete med papper, inte bara fakturor som skickas till kunderna utan också bokföring. Bokföring är tidskrävande och består av många arbetstimmar där rätt skatt ska betalas, rätt moms, fakturor, intäkter och kostnader ska bokföras i rätt ordning inför bokslut. Oj, helt plötsligt blev tavlorna väldigt billiga när man som medmänniska kan se allt arbete bakom tavlan. Sandra verkar inte ha så mke erfarenhet av arbete.

Sandra

Man kanske kan ta lite mindre betalt för de enkla postrarna och mer för de med mer jobb?
Jag tycker iaf att det är överbetalt för något som tar 5 minuter att göra, men det är bara min åsikt. Vill man ha något erbjudande för de som köper fler kan man till exempel i stället ha "köper du 3 planscher får du 15 % rabatt".
Tycker det är så jäkla larvigt av Linda att alltid försöka få uppmärksamhet och dra in andra att backa upp henne så fort någon kommer med lite kritik eller undrande.

Anonym

när Linda började med ett vitt ark, dvs ingenting, och sedan lade ner många timmar på att utforma designen innan den var färdig (och då går att ändra namn och färger "på fem minuter"), ska hon inte ta betalt för de timmarna hon lagt ner där?
Jag tänker att hon är fullt kapabel till att ha räknat ut vad hon måste ta för pris för att gå runt. sedan är det upp till var och en att välja om man vill beställa eller inte. Vem är du att bestämma vad hon ska ta för pris? De personliga födelsetavlorna som kan köpas på nätet (med bebis i skala 1:1) kostar runt 700 kr. om man jämför pris här så kommer man ju undan billigt med en tavla/plansch/affisch från Linda. Jag vet inte om min poäng kommer ordentligt fram här, men jag tycker att du Sandra ska läsa dina kommentarer en gång till och se dom i ljuset från Lindas sida, det är inte lätt att inte få en dålig känsla i magen av sättet du framför ditt undrande även om du inte menar något illa.

Svar: Du anar inte vad skönt det där var att läsa. Tack snälla! Det är ju just det du skriver, vägen fram till en poster/design, som tar väldig tid också.. Kram : )
Linda Blom

Charlotte

Vadå "Linda drar in andra"??? Det var inte precis så att Linda mailade mig och ba "Snälla, skriv en snäll kommentar på min blogg för ngn är dum" Hahaaa! Vi som skriver gör väl det för att vi tycker Du har fel och att dina kommentarer var över gränsen!

Det fina är ju dessutom att ingen är tvingad att köpa (eller läsa bloggen) så kika vidare så kanske du hittar det du söker!

Sara

Men herregud Sandra det är ingen som tvingar dig att handla Lindas tavlor. Ja vi fattar att du tycker att det är dyra tavlor, men Linda har kunder som mer än gärna handlar hos henne. Det är väl bara för dig att hitta en annan webshop som säljer tavlor till det pris du är beredd att betala. Eller annars vet jag gå in på google, leta upp bild du vill rama in, tryck på print, köp en ram på Ikea för 39 kr, rama in, tada din egna tavla. Du behöver inte komma med ideér över hur Linda ska sköta sitt företag eller hur mycket hon ska ta betalt.