Torsdagsmiddag

I samarbete med Bra mat hemma.
Torsdag med Bra mat hemma och det blir bara bättre och bättre. Vi må ha fått kassen sponsrad, men jag kan verkligen från botten av mitt hjärta säga att vi är så himla nöjda med familjekassen och denna veckas meny. Rätterna är goda och lättlagade, varorna är till stor del ekologiska och närproducerade och väldigt fina. Nä, grymt verkligen! Vi kommer att fortsätta! Idag stod Jimmy för matlagningen av salviadofrande kotlett med krämig risoni. Veckans godaste rätt!! Vi hade lite sallad från i förrgår kvar också som vi lade ihop med maten.
 
RECEPT för 4 personer
Kotlettrad - 600g
Vispgrädde - 2dl
Kalvfond - 1msk
Balsamvinäger - 2msk
Salvia - ca. 1msk

Risoni - 3dl
Vispgrädde - 1dl
Mjölk - 1dl
Riven ost - 100g

1. Skiva kotletterna och krydda dem med salvia, peppar och salt.
 
2. Bryn kotletterna i matolja och smör i en stekpanna ca. 1-2min på varje sida. Häll över grädde, balsamvinäger, kalvfond och lägg på ett lock och låt småkoka i ca. 15 minuter.
 
3. Koka risoni efter anvisningarna på paketet. Häll av vattnet och häll sedan tillbaka pastan i kastrullen. Slå på grädde, mjölk och blanda ned riven ost.
 
4. Värm under omrörning.

5. Smaka av med vitpeppar och salt - men var försiktig med saltet då osten är lite salt.
4
Sofhia

Vad gott det ser ut.

Caroline

Risoni är verkligen min favoritpasta, funkar till allt! :)

Svar: Ja men galet gott faktiskt!! :) Vi brukar faktiskt inte äta det :)
Linda Blom

Eva Eltén

Gud va gott det ser ut 😋

Madde / ★ Livet som mamma, lärare och doula i Dalarna ★

Låter riktigt gott :D