Ett fantastiskt dygn i Katrinelund

I samarbete med BeSafe.
 
Igår packade jag in min väska i den, förmodligen sista längre bilturen i min lilla Ford Fiesta ST (som nu skall säljas), slog på P3 Dokumentär och rullade iväg mot Katrinelund som liggen strax utanför Örebro. Det var äntligen dags för en ambassadörsträff med BeSafe gänget igen.
 
Jag är inne på mitt andra år som ambassadör nu och vi har verkligen hunnit lära känna varandra på den här tiden. Jag är enormt glad och tacksam för att jag fått och får möjligheten att vara en del av den lilla genuina grupp, både när det kommer till influencers och teamet bakom BeSafe. Om och om igen inser jag vilket fantastiskt jobb det företaget gör! Det må vara ett vinstdrivande företag, men om ni bara visste hur mycket pengar som går tillbaka för att göra säkra produkter ännu säkrare, utveckla och testa. Ett familjeägt företag där fokus verkligen ligger på det värdefullaste vi har - barnen! Jag önskade så att ni alla fick ta del av det jag och dom andra tjejerna får ta del av, men jag gör det bästa jag kan för att sprida det vidare i mina egna kanaler.
 
Hur som helst! Förutom att vi fått ta del av grymma nyheter, kommande hemligheter och en hel massa fakta, så har vi också fått enormt mycket avkoppling. Strax efter 11 parkerade jag i denna ljuvliga miljö hos Katrinelund Gästgiveri & Sjökrog, jag trodde att jag skulle vara sist, men det visade sig att jag blev den första att möta upp Lovisa och Magnus. Vi checkade in och lämnade våra grejer på våra rum.
 
 
Efter incheckningen gick vi direkt mot lunchen och tjattret var igång. Det blev allt mellan roliga historier och lite sorgligare ämnen, skratt och allvar. Allra mest skratt skall tilläggas! Så lättsamma människor - och god mat! (Gruppbilden nedan har jag lånad av gulliga Emma).
 
 
Från maten gick vi upp till ett otroligt mysigt rum där vi blev fullmatade av information. Frågorna tar aldrig slut, inte heller slutar man förundras över alla de argument som slängs kors och tvärs för att försvara det faktum att barnen inte åker så säkert som det borde. Vi tragglade reglementen, fantastiska förbättringar, men också vissa brister som vi hoppas kommer kunna försvinna någon gång. Men det är en lång process när det hela måste gå genom EU-reglerna. Tyvärr får inte Sverige sätta egna regler när det kommer till barnsäkerhet i bil (men har gjort ett fantastiskt komplement i form av de frivilliga Plustestet. Det skall ni alltid kika efter på era stolar, läs mer om det här). Och vi fick spännande information inför vad som komma skall..
(Tack för lånet av dessa bilder Sanna)
 
Förutom allt prat om BeSafe så fick vi besök av Magnus Bertilsson som jobbar med PR och kommunikation för Volkswagen group Sverige. Han hade väldigt mycket givande information med sig han också, både när det kommer till säkerhet i bilar, framtida förhoppningar för att göra bilarna ännu säkrare och liknande. Ibland känns det som att vi befinner oss i framtiden när man inser hur långt man kommit när det kommer till dagens bilar och dess funktioner. Helt makalöst! Vi fick även prova en Volkswagen Tiguan och den väckte starka "ha begär".
 
Efter många timmar av både repetitioner, men framförallt ny kunskap var det dags för oss att hoppa i plurret för lite avkoppling. Vi sade att vi nog inte kommer orka sitta en timme i SPA-badet, men vips hade dessutom dragit över tiden med allt vårt tjatter. Snabbt upp på rummen och duscha och göra sig iordning...
(Tack igen Sanna för att jag får låna några av dina bilder)
 
.. För att sedan gå tillbaka för lite mer information, innan vi traskade den för en trerätters middag. Eller, dom sade att det var tre rätters.. Men det kom in både en förrätt innan förrätt och efterrätt efter efterrätten, så vi blev rejält bortskämna. Dessutom känns det lite extra lyxigt när man får varje måltid presenterad för sig. Vi satt kvar tills det att personalen berättade att dom stänger nu, ännu ett bevis på att denna grupp av människor är en himla fullträff.
 
Då gick vi alla till våra rum, varpå jag och min roomie Sanna satt uppe halva natten och fortsatte prata. Vilken tjej! Det är inte många gånger vi har träffats, men ändå känns det så naturligt att prata om både stort och smått, roligt och jobbig och det var inte förän ögonen gick i kors som vi släckte ned och slocknade direkt. Det kändes dock som att man knappt hunnit somna innan klockan ringde och det var dags för frukost. Lätt värt det dock! Hoppas på fler nätter att babbla bort framöver <3
9
Madde / ★ Livet som mamma, lärare och doula i Dalarna ★

Åh ser helt underbart ut :)

Svar: Det var det verkligen :)
Linda Blom

LindaViola - mamma till två!

Wow, vad härligt! Tycker det är bra att du sprider vidare så mycket kunskap, annars hade jag garanterat inte vetat hälften av vad jag vet idag!

Svar: Det gläder mig <3
Linda Blom

astmatrollbysara.blogg.se

Ville bara säga att din blogg är så skön att följa. Jag tycker om att du skriver ganska mycket och väldigt trevligt men också att bilderna du publicerar är snygga och i superbra kvalitet. Jag tycker om att du skriver om er vardag och inte lägger för mkt fokus på kläder, hälsa och utseende. Det känns som att dina samarbeten är väl utvalda och att du genuint tipsar och det du länkar till och det känns sällan som för mycket reklam. Går ju alltid att scrolla förbi samarbeten man inte är intresserad av också. Jag följer få bloggar sedan Alfred kom men din hänger kvar! Hoppas att du trivs med arbetet också :-) // Kram från en följare uppe i Ångermanlands landsbygd.

Svar: Åh! Tusen tack snälla för din fina kommentar <3 Det värmde verkligen i hjärtat!! Tack tack tack!
Linda Blom

Anonym

Jag har en fråga, vad fick er att lägga ut era barns liv på nätet? För vems skull gör du det, din egen eller deras?

Innan jag fick barn tänkte jag inte så mycket på det men sedan jag fick mitt första började jag fundera. Jag har lagt ut en ända bild på mitt barn men aldrig något mer. Mitt barn liv är bara hens och ingen annans. Hen får välja själv sedan när hen blir stor nog att förstå vad nätet och dess konsekvenser innebär.

Vem som helst kan få tag på alla bilder som publiceras och dessa försvinner aldrig, barnet kan inte välja att ta bort en bild som han eller hon inte tycker om när det väl blir stort nog. Vem vet i vilka forum dessa bilder delas och när barnen blir stora nog och får vänner eller ovänner som får tag i dessa.

Framtida klasskamrater/vänner/ovänner och arbetsgivare kan läsa allt om barnets uppväxt och liv och hitta bilder. Föräldrar lägger ut bilder när barnet är sjukt, ledset eller trotsigt utan att tänka på konsekvenserna. För vems skull gör de detta? Inte för barnets i alla fall. Antar dock att det käns bra när man får likes, kommentarer eller kan tjäna pengar på det. Jag hade aldrig velat att mina föräldrar lagt ut mitt liv för allmän beskådan, de enda som delar mitt liv med mig är min familj och inte en massa främligar.

Svar: Fast nu lägger jag inte ut "hela mina barns liv" på nätet och är väldigt selektiv när det kommer till vad för bilder jag lägger upp. Aldrig när dom är sjuka, avklädda eller liknande. Jag skriver inte heller djupare om deras utveckling, händelser eller liknande, aldrig något om potträning, inskolning eller annat. Jag bloggade långt innan jag fick barnen, så det blev en naturlig del i att visa dom på bild här. Men jag funderar många gånger om hur och vad som skall publiceras. Här finns ingenting som skulle kunna vändas mot dom på det viset :)

Jag förstår helt och fullt varför man väljer att inte lägga upp bilder på sina barn på nätet.
Linda Blom

Julia

Hur fungerar det med skatt/avdrag etc. när du åker iväg på en sån här resa med boende och mat? För du har väl inte betalat för det?

Hanna

Vilken härlig helg!

Malin

Ska du köpa ny bil eller räcker det med en nu då ni fått närmare till dagis ? :)

Svar: Nej vi kommer fortfarande ha två bilar :)
Linda Blom

Maria

Tycker det är jätte bra att ni sprider detta! Jag bor precis vid ert och vårt eget dagis och varje, jag menar VARJE dag ser jag föräldrar som uppenbarligen inte orkar argumentera med sina barn och har dem i framsätet utan bälte, eller i sitt knä när dom kör. Jag tycker det är helt sjukt och hemskt att en dag kommer dom behöva välja vems liv som vill rädda, deras eget barn eller min dotter (eller någon annans) som råkade springa ut i vägen. Fy på er som gör så! Jag pratade med pedagogerna och det är tydligen ett stort problem, men dom kan ju inget göra. Önskar man kunde köpa en polisbil och ställa i ett hörn så folk skärper sig!

Tanja

Härliga dagar ni verkar haft :) roligt att vara ambassadör i ett så otroligt viktigt ämne. Vi spenderar mkt tid i bilen 👍Keep up the good work. Kram Tanja

Svar: Ja det är en stor ära och sååå himla nyttigt! :)
Linda Blom