Onsdag och klädrensning

Älskar barnens leksakslådor från Bloomingville som jag beställt från Jollyroom.
 
Hej på er!
Och så startar vi onsdagen med brutal mensvärk. Precis som med Selma återkom den i januari när hon var 9,5 månad gammal. Men är det någon av er läsare som uppfattat magsmärtorna värre efter graviditet? Kan inte minnas att jag hade fullt såhär ont tidigare och dessutom känns höfterna och ryggen himla ömma också. Inte hjälper det med alvedon heller och Ipren undviker jag helst då det kan störa mina redan väldigt krångliga cykler.
 
Nåja! Jag sitter på golvet i Colins rum och lägger upp kläder på bloppisen. Rensar gör jag titt som tätt i båda barnens garderober, men det är just det där med att fylla upp bloppisarna som tar tid och energi. Det är mycket pyssel och fix. Och mycket kläder blir det i och med att det är ett stort intresse hos mig också. Det är så himla roligt att handla/kombinera barnkläder - både nytt och begagnat! Ibland må jag göra onödiga köp.. Men då är andrahandsmarknaden kanon tycker jag.
 
 
19
LindaViola - mamma till två!

Puh! Rensade både hos Svea och Gustav igår, såååå mycket kläder! Har dock inte vågat mig på att sälja av ännu, tycker det är så läskigt! Men inser att jag måste, kan faktiskt inte spara ALLT även om vi vill ha en trea i framtiden, så är det ju orimligt att ha kvar allt. Kommer ju ändå vilja köpa nytt också om det skulle bli aktuellt...

Svar: Förstår precis! Jag plockade faktiskt ned Selmas babykläder från vinden där jag sparat nästan ALLT för ett par veckor sedan och gick igenom. Så mycket känslomässigt värde i dom dock.. Så det gör ont att sälja av.. Men som du säger. Man KAN inte spara allt :/
Linda Blom

Lina

Åh bloppis! Vad roligt, lägger du upp de här? Kommer du sälja något av selmas babykläder? Du har så himla mycket fint. :)
Kram

Svar: Det läggs upp på instagramkontot @selmaochcolinsbloppis :) Inga babykläder efter Selma denna gång, men det kommer också :)
Linda Blom

Emma

För mig är mensvärken mycket värre nu efter att jag fått barn! Intensivare och får även ont i svanken på samma ställe som jag hade under förlossningen, fast självklart inte lika illa ;) Dessutom får jag även väldigt ont under ägglossning vilket jag aldrig ens kände av förut.. Har också en 9 månaders här hemma :) men haft min mens sen Tove var 3-4 månader kanske och upplever tyvärr inte att de avtagit något under månaderna :/

Svar: Det är så? :( Jaaa.. Idag har jag haft så ont att jag varit nära på att kräkas.. jag HOPPAS verkligen att det blir bättre allt eftersom.. Att det är extra illa nu första gången. Men det kanske blir som för dig, ingen direkt skillnad :/
Linda Blom

Malin

Trist att du bara säljer via instagram! Jag hade gärna tagit mig ett titt men har inte instagram. Det är väl ganska naturligt att mens och mensvärk ändras efter graviditeter, och allmänt känt är det ju att det är ipren som brukar hjälpa mot det och inte alvedon. Vet inte varför du inte ska äta med ipren, men du kanske kan höra med någon läkare och det finns något annat du kan ta istället för alvedon? :)

Svar: Det är väl isf om du skaffar ett konto tillfälligt :) men det underlättar för mig att sälja via instagram :) Jaa.. Ipren har jag blivit avrådd av gynläkare pga att den kan störa cyklerna.. Men jag fick ta en Ipren+alvedon ändå idag.. kunde inte härda ut mer.. :)
Linda Blom

Anonym

Ja jag fick väldigt mkt ondare mensvärk efter första barnet! Dock blev mensen regelbunden och det är jag tacksam för eftersom den var heeeelt hoppig innan graviditeten haha 😄

Svar: Men sedär! Regelbundenhet är ju fantastiskt! Det har inte jag och har aldrig någonsin haft iom PCO:n (nåja, när jag åt P-piller iofs, men det är ju inte på samma vis då). Kan ju hålla tummarna för att det gör under nu efter Colin :)
Linda Blom

Jenny Nilsson

Hade ingen mensvärk innan graviditeten, men efter? Jag tror jag är döende varenda gång! Har så fruktansvärt ont så vet knappt vart jag ska ta vägen! Riktigt jobbigt! 😕

Anonym

Ja min blev rikligare och mera ont. Jag tar pronaxen, de funkar perfekt. Kolla upp de! Man ska inte behöva ha ont i onödan!

Pernilla Jungåker

Va snygg header du fått!
Hur har du gjort de där smileysarna under varje inlägg?

Madde / ★ Livet som mamma, lärare och doula i Dalarna ★

Har alltid haft mycket mensvärk så för mig har det blivit varken för eller emot liksom. Men däremot har jag fått PMS sen jag blev mamma.

Paula

Jag har alltid haft väldigt ont kring mens och brukar ta 2 panodil Zapp vid första känning och sen sätta mig i duschen och låta så varmt vatten jag bara klarar av stråla på magen. Brukar hjälpa lite när det är som värst 🙂
Jag är så glad i din blogg och instagram Linda men jag saknar något. Dig! Var så länge sen man fick se dig på bilder här i bloggen! Små glimtar här och där och en och annan selfie på instagram men du är ju så grymt söt så man vill ju se meeeeer😍 Förstår att tiden inte räcker till allt men önskar mer selfies till folket😜

Svar: Tack snälla :) Vad gullig du är! Jag känner nog mest att detta trötta fejs inte gör sig speciellt bra på bild ;) Så jag håller mig undan för tillfället. Haha :)
Linda Blom

Therese

Jag har fått enormt mycket mer mensvärk efter dottern, upplever dock att det lugnat sig lite med åren (Snart 4 år) men det kanske är minipillren som hjälper lite där. Har och har också haft enormt oregelbunden cykel..

Carolina

Min mensvärk blev betydligt bättre efter graviditeten. Jag låg i fosterställning 2 dagar varje månad och bara spydde. Svimmade flertalet gånger. Äntligen kan jag vara människa ALLA dagar om året! 😃

Svar: Det är lite sådär jag mått idag.. Yr, ont, kväljningar och sov en stund. Fy alltså! Hade jobbigt innan Selma (dock inte såhär) blev bättre efter graviditeten och nu första efter Colin är jobbig. Jag hoppas det lättar med tiden dock.. Att detta bara är ngt nu första gången efter att den kom tillbaka. Skönt att det lättat för dig!! :)
Linda Blom

isabelle

Kommer du ha bloppis med mindre storlekar? :D eller dessa kläder kanske du redan har hunnit rensa bort! :)

Svar: 74-86 ligger ute nu :)
Linda Blom

Isabelle

Tänkte på storlekar som 62-74😃

Svar: Det kommer under dagen : ) Hade så ont igår att jag fick avbryta : )
Linda Blom

Hanna Karlsson

Efter Samuel försvann mensvärken helt och efter Alexander kom den tillbaka. Efter Ida blev den sju resor värre så visst kan det bli så. :-( Skönt att rensa undan. Det har jag också gjort idag. Båda grabbarnas rum är rensade och tvättstugan, så skönt att ha det gjort.

Denise - Hundliv trots allergi!

Superfina lådor! :)

Alice

Alltså jag måste bara säga Linda att jag blir så himla glad när jag surfar in på din blogg och möts av din fina header. Den är så härlig verkligen! Så mycket kärlek i de bilderna :)

Svar: Åh! TACK snälla du <3 Vad glad jag blir :)
Linda Blom

Anna

känner ingenting nu sedan jag fick barn, dock något rikligare. låg smärta vid väldigt få tillfällen. verkar vara väldigt olika det där tydligen..

Elin

Har aldrig haft mensvärk men nu efter mitt andra barn har jag fått det och det är fruktansvärt, har fått gått hem från jobbet vissa gånger då jag inte kunnat stå upp. dessutom har oxå blödningsmängd blivit jättestor och så får jag hemsk pms:/ inget av detta har jag på något sett lidit av tidigare.