Astrid Lindgrens värld 17 - Dag1

I lördags morse packade vi in hela familjen i bilen, mötte upp Frida, Martin & Milton - för att bege oss mot Vimmerby. Det var dags för ett första besök i Astrid Lindgrens värld och det har varit efterlängtat kan jag säga. Selma har varit lika tokig i Astrids olika sagor/filmer som jag alltid har varit och fortfarande är, men vi har ändå valt att vänta tills hon skulle bli lite större. Hon har varit så förväntansfull!

Runt 13:30 traskade vi in i en så gott som folktom park. Det hade regnat hela vägen till Vimmerby, men när vi parkerade slutade det. Och så höll det sig resten av eftermiddagen! Jag gick med en myskänsla i magen hela tiden och var nog lika salig som barnen var. Vi hann se Karlsson på taket samt Ronja Rövardotter under lördagen, men kikade framförallt runt i parken och lekte största delen av tiden.

Strax innan 18 tog alla andra bilarna och jag och barnen promenerade till campingen strax intill parken för att checka in i stugorna. Vi hyrde en stuga (Ekebo) som hade både kök och badrum, det kändes absolut smidigast och väldigt nödvändigt med två små barn och dom var över förväntan fina. Vi lagade iordning tacos och framåt kvällen kom regnet igen, så vi passade på att mysa inomhus med godis.

 
10
Jenny Nilsson

Jisses så mysigt det ser ut! 😀
Ska dit med en 4-åring om två veckor och vi ser fram emot det enormt! Grabben har blivit helt frälst i Ronja Rövardotter, vilket är kul då det var min favoeit när jag var liten!
Ingen av oss vuxna har vart där, så kommer nog bli ett riktigt äventyr för oss alla! 😁

Svar: Det kommer det bli! JAG LOVAR!! :D
Linda Blom

Maria

Vad mysigt! Å den jumpsuiten Selma har är ju så fin! Vart ifrån är tröjan under? Helt perfekt ju! :)

Svar: Jaa! : ) Älskar den! Tröjan är från Lindex :D
Linda Blom

Jag är inte dum i huvudet! Jag har Aspergers syndrom!

Så mysigt, barndomsminnen

Svar: Jag var faktiskt aldrig där som barn! Men att uppleva det tillsammans med mina barn var magiskt det också <3
Linda Blom

Pauline Hurtig

men ååh vad mysigt! dit måste vi åka :D

Svar: JA!! Måste måste! Älskade det : )
Linda Blom

Nina B

Har 6 mil dit så skaffat årskort i år. Underbart ställe. Ni kanske tittade på det på söndagen om inte och ni åker nästa år måste jag tipsa om allsången på lilla scenen.

Svar: Jaa : ) Vi hann inte med den tyvärr :D Men nästa gång skall vi se den också :D
Linda Blom

Sara

Astrid Lindgrens värld är såååå mysigt! Tyckte bäst om Emil i lönneberga och Ronja Rövardotter åtminstone när det kommer till teater🌸 men himla mysig miljö och bara strosa runt i :)

Svar: Ja det var verkligen helt magiskt!! :)
Linda Blom

Sara

Åh så härligt, och fantastiska bilder! Selma kunde vara tagen direkt ur en Astrid Lindren saga :-) Vilken ålder skulle du säga att det blir värt att åka dit?

Svar: Tack snälla! : ) Ja åh, det var verkligen fantastiskt! Jag är glad att vi väntade tills Selma blev 4, men nu kommer vi garanterat åka dit fler år! Jag tror inte att barnen blir "för stora" riktigt.. Astrid Lindgren är ju ändå hållbart i de flesta åldrar :) Men det kommer säkerligen någon tonårstid där det inte uppskattas lika mycket, för att sedan återgå till fantastiskt igen : )
Linda Blom

Hanna Karlsson

Åh så mysigt! 😍

Svar: Verkligen :D
Linda Blom

★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★

Åh så fint och mysigt det ser ut :)

Svar: Det var det verkligen :)
Linda Blom

Moa

Åh vad mysigt ❤️ Vi var på Astrid Lindgrens värld när jag var åtta, ska definitivt åka dit när jag har egna barn också 😍

Svar: Ja det måste du!! :) Var helt fantastiskt!
Linda Blom