Filmbyn i Mariannelund

När vi hade checkat ut från stugorna i måndags hade jag en önskan om fler utflykter. Jag ville besöka Lönnebergagården, Bullerbyn, NÄS o.s.v. när vi ändå var i närheten. Jag googlade runt efter utflytsmål och liknande och fann då den alldeles nyöppnade Filmbyn i Mariannelund. Det är som en utställning där dom byggt upp kulisser från bland annat Saltkråkans handel, Pippi Långstrumps kök och Snickarboden. Allt är med fokus på inspelningarna. Det var superhäftligt att se! Man fick ta del av otroligt fina och välgjorda kulisser, information om inspelningarna och mitt i allt hade dom orginalkläder från bland annat Pippi och Emil. Det fick mig väldigt förtjust kan jag meddela.
 
Som avslutning på utställningen så hade dom byggt upp ett superkul rum på övervåningen där man kunde "gå in" i en Emil-värld samt Ronja Rövardotter (där man kunde hoppa över helvetesgapet och knuffa ned rumpnissar i det). Det fanns några studios där man kunde spela in sina egna låtar med bland annat Idas sommarvisa, Sjörövarfabbe och liknande. Och såklart frågestunder. Rekomenderas verkligen varmt! Jag vill verkligen besöka det igen. Man kan avsluta det hela med hemgjord glass..
 
Tyvärr hann vi inte med de övriga utflytsmålen denna gång.. Men kanske hinner vi besöka Småland ännu mer i sommar, annars får vi göra det någon annan gång. Det är ju så idylliskt däromkring så hälften vore nog.
 
 
6
Ann-Sofie

Åh, dit måste jag åka!! Spelade ni in nån låt?

Svar: Ja! Selma gjorde :D
Linda Blom

Sandra

Men åh ! Kul även för de vuxna ju :D Mina planerade aktiviteter denna sommar har mest med djur att göra: fladdermus-safari, tropikariet (LEMURER !!) o älgpark står på schemat ! :D

Linnea

Så fina bilder 😍

Svar: Tusen tack :)
Linda Blom

Jenny Nilsson

Herrejisses vad fina bilder du lägger upp! Jag ser verkligen fram emot att åka dit och ännu mer efter att ha sett alla dina bilder! Har ju som sagt aldrig vart där själv 🙄
Men på tisdag ska vi äntligen dit! 😁

Svar: Men åh! Tack snälla!! :) Du kommer älska det :D
Linda Blom

Andy

Oj vad häftigt, dit måste vi ju åka! Var det mycket folk där?

Svar: Det var nästan folktomt när vi var där :)
Linda Blom

Moa

Vad roligt att se allt :D