Gympakalas och en pizza i eftermiddagssolen

Igår vankades fyraårskalas för två av Selmas kompisar och nästan alla från deras avdelning på förskolan var på plats. I och med att vi även är vänner med föräldrarna så passade vi på att åka dit hela familjen och röja loss i värmen ett par timmar. Kan varmt rekomendera gympakalas faktiskt! Hyra en sal, ställa ut hinderbana, duka upp lite fika och sedan släppa loss glada kids för lek och stoj. Vi valde ett mindre och stillsammare detta år, men nästa år blir det troligtvis en större variant för Selma.
 
Därefter samlades vi ett gäng ute på gården här hemma och beställde pizza. Världens härligaste sommardag, även om det är slitsamt och utmattande att vara ute i solen för både stora och små. Jag är väldigt försiktig när det kommer till sol och barn och har alltid varit. Allra helst undviker jag ens T-shirts och shorts och klär dom hellre i tunna, luftiga plagg som skyddar huden mot de starka strålarna och såklart en hatt eller keps på huvudet. Smörjer, smörjer och smörjer med SPF50.

Jag fick önskemål om ett inlägg om barn i sol för ett tag sedan, så jag kanske skulle kunna sammanställa allt i ett inlägg - om hur vi gör i vår familj? : )

 
11
Ann-Sofie

Det svåra tycker jag är att hitta svala långärmade kläder..

Maria

Tänk på att ibland ändå ha shorts o t-shirt för att kroppen ska få d-vitamin som ju är superviktigt för barn och vuxna. 😊

★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★

Åh så mysigt det låter :D. Så härligt nu med sommaren :)

Anonym

För d-vitamin-behovet räcker det med ansikte och händer i dagsljus. I ca 20 min.

Anonym

Åh tipsa gärna om "långa" och luftiga kläder när du hittar. Jag gör gärna detsamma men tycker det är svårt att hitta. Har tidigare köpt enstaka plagg på Noa Noa, Ebbe, Pomp och kedjorna.

Josefine

Bland det bästa som finns på sommaren är ju ändå att sitta utomhus och äta!

Svar: Håller med! :)
Linda Blom

Emm

Hur tänker du kring solkrämer med tanke på hormonstörande och allergiframkallade ämnen. Vilken sort använder ni? Svårt att hitta såna som är "ok" och som barnen accepterar (inte för kladdigt t ex).

Svar: Åh, jag vet! Supersvårt tycker jag har försökt läsa på, det är en hel vetenskap! Kikat efter ekologiska alternativ m.m. Men för närvarande använder vi oss av ACO Sun Kids Lotion SPF 50+, ett fysikaliskt-solskydd, så det är ganska trögapplicerat och blir vitt. Men vi har helt enkelt valt det till barnen. Pratade även med ACO på Barnmässan i Karlstad som pratade om för och nackdelar med mycket solskydd, snurrigt som attan, men lite hann jag ändå snappa upp mellan barnskrik och utbildning ;)
Linda Blom

Emeli

Emm:
Ett tips om bra solkräm är Eco Cosmetics!
Såg att du fått det tipset i ett annat inlägg Linda :)
Vi kör den solkrämen här hemma. Barnvarianten är mer trögflytande än den vanliga spf 50.

Charlotte

Ett tips på barnkalas som vi hade när vår yngsta hade gympakalas, för att få en lite lugn stund så fick de dekorera sina egna tårtbitar. Jag köpte färdiga tårtbottnar och stansade ut runda mindre bitar och sen hade vi strössel, sylt, vaniljsås, non-stop, grädde och sånt i skålar som de själva fick ha på - de satt på en stor vaxduk så sedan var det bara att vika ihop den och fortsätta lekandet. Mkt uppskattat! :-)

Svar: Jättebra tips!! :)
Linda Blom

Anonym

Är din dotter aldrig själv på kalas och liknande?

Svar: Nej, vi väljer att alltid vara en förälder kvar på kalas :) Utveckla gärna "liknande" :)
Linda Blom

Anonym

Varje gång det är kalas eller en aktivitet så är Selma aldrig själv, kan vara bra för ett barn att lära sig att vara själv hos vänner eller kalas. Ett barn behöver utvecklas ensam också utan ens förälder:)

Svar: Hon är 4 år : ) Det finns gott om tid att vara utan oss föräldrar framöver, men ingen som helst anledning att "lära henne det". Det finns tillfällen där hon är utan oss, förskolan, då hon har barnvakt och liknande. Hon är en otroligt trygg tjej och det behöver man inte vara utan sina föräldrar för att bli. Jag tror tvärtom att närhet till föräldrar ger trygga barn : )
Linda Blom