Det där kaklet..

I början av veckan fick vi ett samtal om kaklet till vårt kommande radhus. Jag har skrivit förut om att valen vi får göra är enormt få och begränsade och då vi skulle välja golv till badrummen fanns det ingen platta alls som vi gillade. Vi gjorde allt vi kunde för att kunna få till det, exempelvis om vi kunde få kakla badrummen själva och står för det (eftersom Jimmy jobbar med det), om vi kunde få hallgolvet även i badrummen och liknande. Allt var blankt nej!

Vi lyckades efter många om och men förhandla med företaget som tillslut köpte det vi sade och själva insåg att dom saknade ljusgrå platta i sitt sortiment till just badrummen, så skönt även om vi inte tyckte att den var speciellt snygg den heller, men det kändes ändå okej. Men - nu fick vi alltså ett samtal om det under veckan. Plattan har utgått, eller ja, pelaren snarare! Igår var vi tillbaka och fick se vilka alternativ vi hade istället;
 
- Skippa en pelare på väggen som brytera av det vita
- Sätta golvplattan även på väggen
- Nytt kakel till både pelare och golv

Både jag och Jimmy blev glada när vi fick se att nya plattan och pelaren var så mycket snyggare än den tidigare, så vi valde såklart det. So far so good! Tjejen vi har som kontakt när det kommer till leverantören av kaklet är så grym och hjälpsam och förstod precis våra önskemål när vi frågade om vi inte kunde få byta 10x10cm-plattorna till 20x20cm i hela badrummen och endast ha 10x10cm i dusch-delen, alternativt bara 20x20cm i hela badrummen inkl. duschdelen. Hon ringde ett samtal till personen som ansvarar för bygget och han sade blankt nej! Pust! Det är så frustrerande.. Vi försöker liksom inte med att få in andra produkter, det är är sådant som redan ingår i hans sortiment (hallplattan eller bara större platta av det som valts), men vi får verkligen inte.. Så tråkigt när man ändå har möjlighet att välja och fixa i ett nybygge.

Buhuuuuu!!! Haha! Det är ju sådant ilandsproblem egentligen. Men jag förstår inte varför i hela friden man lägger in så små plattor på ett helt golv i ett badrum? Det är så mycket finare med större.. Oavsett längtar vi verkligen efter inflytt och dom här 7 månaderna sedan vi bestämde oss har gått riktigt fort! Jag är säker på att radhuset kommer bli jättefint, även om vi tror att det hade blivit ännu lite finare om vi fick lite friare händer ; )
4
★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★

Åh så roligt att få planera och få det precis som man vill ha det :)

S

Haha på ovan kommentar, läste du inlägget?

Anonym

Hehe ja, lite i-landsproblem kanske 😜 Vi bor fortfarande i hyresrätt med slitna tapeter från 80-talet 😂 Vi har precis fått igenom nya dörrar till sovrummen iaf 😅👍🏼

Fröken M

haha... jag sitter i motsatt sits just nu !
Vi ska bestämma materiel och ytskikt till ett helt hus och vi får välja precis VAD vi vill. Problemet är bara att när valen är oändliga så kan jag inte bestämma mig för något alls...
Ena dagen vill jag ha gigantiska plattor, vissa dagar rektangulära, ibland små och ibland stora.

Det har till och med gått så långt att jag vissa dagar vill skippa klinkers och parkett helt till förmån för slipad betong.

Att jag och C inte tänker helt lika gör inte valen lättare precis och det finns stunder då jag tänker på hur ENKELT det var att göra valen till radhuset !! :)

Svar: Förstår att det är supersvårt det också! :D Haha. Det är ju fördelen när man bygger villa dock, att allt blir friare : ) Jag hade bara önskat våra möjligheter lite lite fler!! : ) Skall bli såå kul att få se ert färdiga resultat framöver :D Kram!
Linda Blom