Fallet Kevin - Jag är förundrad..

Jag vill börja med att skriva att om ni missat Dokument inifrån: Fallet Kevin på SVT - se alla tre delarna här. Det var länge sedan jag blev så påverkad, arg, upprörd, ledsen och frustrerad som jag blev och fortfarande känner mig efter att ha sett den.
 
Den 16 augusti 1998 hittas Kevin, 4 år gammal, död på en lastpall intill vattnet här i Värmland. Två pojkar 5 och 7 år gamla anklagades för mordet, men i och med deras låga ålder dömdes dom aldrig. Detta gjorde att förundersökningen förblev sekretessbelagd och inte förän nu, snart 19 år senare, har fallet granskats. För första gången kan pojkarna, deras familj och resten av hela Sverige ta del av utredningen, videoförhör och liknande och de anklagade pojkarna träder alltså fram.
 
Foto: Privat
 
Det är svårt att beskriva hur jag känner när jag tittar.. Jag har gapat, gråtit, svurit och börjat darra i kroppen av alla känslor. Hur dessa förhör och hela utredningen skötts är avskyvärt! Först och främst visar det sig att de två pojkarna inom loppet av bara några få månader har förhörts 31(!!!) gånger, men inte nog med det så är förhören långa och fullkomligt opedagogiska för ett barn. Och vet ni vad det allra värsta är? Pojkarna har ett starkt alibi! Om jag inte minns fel så har en 10-åring som är kompis till pojkarna blivit förhörd 13 gånger där han vidhållit att han och bröderna varit med varandra på gården hela tiden, utan avbrott!
 
Polis och övriga lägger alltså ord och spekulationer i munnen på en fem och sjuåring, pressar dom till ett erkännande. Vid det allra sista förhöret med sjuåringen där dom näst intill bestämt sig för att barnen är skyldiga, "köper" dom ett erkännande genom att i över fyra timmar förhöra sjuårigen, hindra honom från att träffa sin mamma och där, när pojken bryter ihop och ber om att få träffa henne, i princip säga att "om du berättar DÅ får du träffa mamma". Alltså jag mår illa!! Blir rasande!
 
Det här är skandal och det får inte gå till såhär, varken lagligt eller när man ser till medmänsklighet. Vuxna mot ett ensamt barn liksom.. Och när pojken sedan (märk väl, ingen av dom har någonsin erkänt att dom mördat Kevin) uttrycker något som dom skulle kunna hävda har med mordet att göra, så berömmer dom honom, klappar honom på huvudet och uppmuntrar till mer. Han fortsätter såklart, men återigen säger eller erkänner han aldrig att han på något vis skulle ha dödat Kevin. Men han vill ju bara träffa sin mamma.. Fruktansvärt är vad det är. VIDRIGT!!!

 
Jag kan knappt sammanställa detta eller uttrycka mig i text, för jag blir så arg att det kokar i mig. Även om jag är väl medveten om att dokumentärer som dessa kan vinklas lite som man vill och liknande. Så är ändå de största bevisen dessa förhör. Jag bara känner att dom här bröderna är oskyldiga! Det finns inte heller några tekniska bevis som binder pojkarna till mördet. Pinnen som sägs ha använts för att kväva Kevin saknar spår av både honom och bröderna. Pinnen kanske inte ens ÄR mordvapnet? 
 
Tack och lov att detta kommit upp igen och granskas. Jag hoppas verkligen att bröderna, som fått leva med det här hela sitt liv. En känsla av att något är fel, men ändå aldrig någonsin utåt säga sig vara oskyldiga, får upprättelse. Fy för vad dom har gått igenom.. Jag som själv är mamma till en fyraåring förstår ju att den typen av samtal dom för med dessa barn inte är vettiga. Jag vet själv hur enkelt det kan vara att lägga ord i munnen på små barn.. Förutom att jag hoppas att bröderna får upprättelse, så hoppas jag också att det kan framkomma mer sanningar och saker - även för Kevin och hans nära och käras skull.
 
 
11
Ajli Müller

jag såg JUST klart tredje delen och är sååååååå förbannad! Så vidrigt, vilket jävla brott mot barnens rättigheter. Jag förstår ingenting, hur det här har gått till och hur Rolf kan vidhålla sin historia - man KAN fela, gå bara för fan ut och säg att det här är rättsvidrigt och tack och lov jobbar jag inte inom polisen längre. VAD FAN!! SÅÅÅÅÅÅÅ FÖRBANNAD

Svar: Kan bara hålla med dig!! : (
Linda Blom

Anonym

Kan inte kolla på såna dokumentärer mår
Så dåligt då. Bara av att se bilderna där barnen ser så ledsna ut eller deras mamma håller om dem är
Så hjärtskärande. Man vet själv hur det är
När frågar en 5 åring vad de ötit på förskolan o de kommer inte ihåg. Eller när min dotter säger " igår hände detta" men igår kanske var för en vecka sen.

Svar: EXAKT så!! Eller för all del - allt som 4-5-åringar faktiskt hittar på : (
Linda Blom

Anonym

Var tvungen att se nu när du la upp länken! Helt Sjukt! Vet inte ens vad jag ska skriva, men stackars barn och föräldrar! Hopas de får upprättelse nu!

Svar: Jag hoppas också det :(
Linda Blom

E

Jag har sett 2 av 3 avsnitt och det är så hemskt. Dem verkar ha bestämt sig att barnen är mördarna för att säga att dem löst fallet.. Förstår inte hur det har fått gå till såhär.

Hanna

Som du skrev så måste man tänka på att det vinklas inte bara lite utan väldigt mycket.
Jag hoppas att bröderna är oskyldiga men jag är inte säker.
Sen kan man ju undra varför Kevins familj inte fick vara med i dokumentären

Caroline

Men det sjuka är ju också att en mördare då går lös!! :(

Svar: Japp! :( Högst troligt är det så.. Leif GW sade att han inte helt uteslutit en olycka i sina spekulationer. Men sade även att det mycket väl fortfarande kan vara barn som gjort det, men ngt äldre. Oavsett hoppas jag att dom kommer till nya insikter och liknande nu när fallet tas upp igen! :)
Linda Blom

Anonym

Hej Linda! En av mina vänner berättade att hon köpt en framåtvänd stol och nyss börjat använda den till sin 2,5-åring. Får lite ont i magen av detta, för visst borde hennes barn fortfarande kunna åka bakvänt (är ett stort barn för sin ålder och väger 19kg)? Vet inte om jag ska säga någonting till henne, vill inte trampa henne på tårna men samtidigt känns det så fel och farligt för barnets skull :(

C

Ja usch, har också sett detta! Vilka metoder att använda på barn! Man blir så fruktansvärt arg och frustrerad att ingen verkar ta ansvar för detta!
Sen vet man ju inte vad som egentligen hänt. Det enda man kan säga med säkerhet är att de behandlat pojkarna fruktansvärt. Oavsett om de hade något med det att göra eller inte så har man rättigheter! Sen blir jag arg när de använder ord som mördare för två små barn. Skulle de ha något med Kevins död att göra så handlar det ju inte om ett mord. Snarare en olycka. En 5 och en 7 åring vet inte vad konsekvenserna är av att trycka en pinne mot någons hals. Så OM det mot förmodan var nån av dom så var det självklart inte med flit de gjorde det. Med avsikten att döda honom.
Sen allt de säger när de är så små kan man inte lita på. Är man 5 år så vet man inte vilken dag saker hände på och vad de har sett just den dagen Kevin dog.
Katastrof att de inte tog in riktiga proffs på hur barn ska intervjuas!

Anonym

Bröderna gästar nyhetsmorgon imorgon 9:30 för den
intresserade 😊

Anonym

Jag har också sett de tre delarna och blev illa berörd minst sagt! Det var även ett annat vittne som kunde bekräfta alibit nämligen mamman till tioåringen som hela tiden hållt uppsikt över barnen genom köksfönstret och kunde se att samtliga barn var på plats. Hur man inte kunde ta detta vittnesmål på allvar förstår jag inte!

Sara

Håller men så jävla sjukt. Jag led med barnen när jag såg dokumentären de var ju såååå små. Usch och fy! Trodde Sverige var ett rättssamhälle men nu börjar man ju tvivla. Det är 19 år sedan så förhoppningsvis händer inte detta idag men att det ens kan hända i Sverige på 90 talet är sjukt!