Paw Patrol - Air Patroller

I samarbete med Paw Patrol
.
När Selma fick syn på en kartong med ett Paw patrol-flygplan ståendes i hennes rum frågade hon storögt om det var till henne. Jag svarade henne att det var till både henne och Colin och något dom får dela på och samsas med. Det är ju lite temat i själva serien Paw Patrol också, att man skall hjälpas åt. Och det är något vår fyraåring behöver träna mycket på - att dela med sig till lillebror. 

Vi lever i ett samhälle där teknik styr allt omkring. Men det är så viktigt att komma ihåg att barnen får stimulans och växer som små människor av att leka med hjälp av sin egen fantasi. Det kan vara både med och utan leksaker såklart och många gånger leker hon som allra bäst utan. Men flygplanet gick hem hos båda barnen! Colin snurrar på propellrarna och trycker på knappen som får flygplanet att åka, medans Selma kör all in med rollekar.

Det är så himla härligt att se när hon går helt in i leken med röster och uttryck för varje liten figur. Konverserar genom dom och bygger upp en värld och situation där det är det enda som gäller. Ställer man frågot eller liknande till Selma som person då, rättar hon oss och meddelar att hon minsann inte är Selma.. Hon är vem-det-nu-är och det går inte att rucka på tills hon är helt klar med leken.
 
Himla rolig leksak hur som helst! Den kan både köras som bil (då den har hjul) men också flygas omrking med hjälp av handtagen (där knappen för ljudeffekter enkelt kan nås med tummen). Har ni små Paw Patrol-fans där hemma så kommer detta garanterat gå hem.

7
Antonia

En sån blir det till sonens 4 årsdag i sommar :)

Iza

Ja det är verkligen viktigt, men svårt tycker jag. Här hemma blir det mycket xbox (legospel) och "nackdelen" är ju att vi föräldrar fastnar i det minst lika mycket. Vi är ju ute mycket och får mycket rörelse allihopa, och tack och lov för dagis också! Men det här med att leka med gubbar och figurer går verkligen i perioder här hemma.. Tack och lov så börjar intresset för pyssel, rita mm gå hem mer och mer hos vår fyraåring.

Det är väldigt svårt att veta vart man borde dra gränsen. Vi spelar nog lite mer Tv-spel än vad man "borde".. Plattan har vi begränsat till en gång/vecka pga youtube som han så enkelt kommer in på, även om vi tar bort appen. Där har sjuka saker ploppat upp som man tror är barnvänligt eftersom att det är tecknat och barnmusik, men tittar man vad det verkligen är så är det Spiderman och Elsa i frost som blir kära och hon blir gravid och så öppnas hennes mage med motorsåg, och så är det någon doktor som kör in något i bebisens rumpa osv..Helt sjukt!

Mycket bra finns med tekniken, men man måste vara väldigt uppmärksam som förälder, särskilt vad det gäller internet. Vi håller vår son borta från internet så mycket vi kan.

★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★

Åh så roligt det ser ut :)

Jennifer Queen

Så söt hon är och vad kul med nya leksaker :D

Sara

Till Iza! Det finns ett begränsat läge du kan slå på i Youtube-inställningarna så att de flesta olämpliga videor sållas bort. :)

Helena R

Den har jag missat.... min son skulle älska den 😊

Svar: Superkul!! : )
Linda Blom

Anonym

Har Selma ett öga med svarta fransar och ett med vita?

Svar: Japp! Ett öga med mörka och ett öga där halva är ljusa pch halva mörka :)
Linda Blom