Måndagskaos

En varm och betydligt lugnare dag, semestern 2017.

Hej på er!
Fy sjutton alltså.. Jag tycker i skrivande stund att dom där dagarna av kaos blir fler och fler just nu. Puuust! Jag har knappt suttit ned en sekund idag, bara sprungit runt med eld i baken och roddat dagen med två barn. 05:50 började Selma gnälla och sedan har det fortsatt dagen igenom och båda kidsen har varvat varandra. När Jimmy kom hem stirrade jag bara på honom. Sedan har vi haft fullt upp hela familjen och vi hann med ännu ett crazy utspel inne på ICA innan vi åkte hem igen. Jag hann väl sätta mig sisådär 10-15 minuter innan det blev dags att lägga barnen. Pjuuuuuh!! Vissa dagar är allt bara fullständigt upp och ned och jag tycker mig ändå vara en ganska lugn mamma med stort tålamod. Men ibland känns det som att det kvittar hur tillmötesgående och pedagogisk jag är så funkar det liksom inte riktigt ändå. Vi har alltid nära föräldraskap-tänket i bakhuvudet men idag bara brast det tillslut och jag höjde rösten, gick in i sovrummet för att ge mig själv en "time out".
 
Och nu ikväll.. Ikväll njuter jag så mycket av lugnet. Jag är så trött så ögonen redan går i kors och att jag skall sätta mig och jobba ett antal timmar nu känns riktigt tungt. Men innan Colin skulle nattas idag så sade han för första gången, helt spontant "älskar dig" till mig. Så trots att dagen varit fullständigt upp och ned, jag kände för en stund att nä fan, nu börjar JAG snart grina, så avslutades den ju väldigt speciellt och fint. Och det är väl ganska så typiskt det där med småbarnsliv och föräldraskap. Dom små har en tendens att köra slut på ens batterier, men titt som tätt gör dom något som laddar upp det en bit och man orkar köra lite till. Om och om och om igen.. 
6
★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★

Helt naturligt att det blir så där ibland. Föräldrar som är medvetna och gör Time out är de bästa. Alla kan tappa kontrollen <3

Carolina

Kom ihåg att man är inte mer än människa. Du gör det så bra!

Kristina

Ja, precis så där upp och ner kan ju en dag verkligen vara! Och vad söta de är när de sen (äntligen...) sover... Kram!

Elin

Hektisk måndag!! Hoppas resten av veckan blir lite lugnare :)

Anna

Hektisk måndag för oss. Var så trött på att 4 åringen inte ville plocka ipp efter sig. Vi brukar inte muta , hota etc men nu hotade jag henne att slänga hennes spel och höjde rösten. Hon blev såklart ledsen oxh grät oxh sa " man får inte säga så" nä det får man faktiskt inte. Men ibland brister det.

Helena

Alltså, en liten person som säger ”Ällkar dig mamma”! Man smälter!!💕
Och apropå att inte orka... Det är bra att vara lugn och pedagogisk med sina barn. Men jag tror också det är bra att ibland ”bryta ihop”, för att på ngt sätt visa sig mänsklig, att visa att det är ok att bli arg och ledsen ibland och för att visa barnen att man faktiskt inte accepterar vad som helst. Inte ens från dom.