Modevisning för global hållbarhet

Igår var jag och barnen i stan redan vid 8 på morgonen. Det vankades genrep inför modevisningen senare under dagen, som vi blivit tillfrågade om. Vi har varit sjuka hela veckan och det var osäkert om vi ens skulle orka vara med, men jag tog mig i kragen på fredag morgon och tur var väl det. Det var superkul! Även om jag kände mig trött, sliten och disträ. Allt skulle klaffa för att barnen skulle vara nöjda och ja.. Ni föräldrar vet. Jag lyckades i alla fall få Colin att sova i vagnen en stund innan, väckte honom strax innan visningen och bytte om till det vi skulle ha på oss. Puh! : )

Fokus var global hållbarhet och barnen var bland annat klädda i Mini Rodinis underbara plagg. Mini Rodini är Fairtrade-märkt vilket inte bara innebär att dom innehåller ekologisk bomull, det innebär också att odlare, anställda m.fl. får betydligt bättre levnads och arbetvillkor. Kort och gott är målet en förändring för människor och att motverka fattigdom. Men det innehåller inte heller samma kemikalier som påverkar människor och miljö. Viktigt att tänka på. Det vi alla bar var GOTS-märkt, second hand-fynd också detta för att visa fler möjligheter som finns för att tänka globalt. Handla lokalt och närproducerat m.m.
 
Jag själv handlar som ni vet mycket barnkläder, kanske i många ögon alldeles för mycket. Men faktum är att jag med det också väljer att sålla bort mycket annat, köper både nytt och begagnat och framförallt säljer mina barns kläder i andra hand. Och skänker till behövande givetvis. Alla kan vi göra något litet : )
2
Vardagskrönikören

Hallå där bloggare och icke-bloggare! Nu söker Vardagskrönikören nya gästskribenter. Gillar du att skriva och är bra på att reflektera över vardagen, då är du perfekt för Vardagskrönikören. Låter det kul? Lämna i sådana fall en kommentar på hemsidan eller på Vardagskrönikörens Facebook-sida (samma namn), så kontaktar jag dig.

Om du vill ha inspiration kan du gå in och läsa veckans senaste Vardagskrönika ”De sociala mediernas tvångströja”, så får du en bild av hur en vardagskrönika kan se ut.

Ha det,
Vardagskrönikören!

Hanna Karlsson

Vad roligt att visning. Vilken tur att ni hann bli friska.