Sjukstuga

Lite frisk luft i årets vinterjackor, att jag älskar att syskonmatcha vet ni sedan tidigare. Jackor från Mini a Ture, Selmas mössa från Creamie och Colins mössa från H&M - stora favoriter inför det kalla halvåret.
 
Hej från sjukstugan!
Jag hade en förhoppning om att de senaste veckornas sjukstuga möjligen skulle ha gett med sig till denna söndag - då det vankades Halloweenparty med vännerna. Det var att hoppas för mycket.. Inte nog med att Selma missade pyjamaspartyt på förskolan i torsdags liksom.
 
Det var som att allting tog ett rejält uppsving denna helgen och båda barnen har 40 graders feber, vilket fortfarande håller i sig. Inatt fick det bli akuten med Selma som dessutom, återigen, fått kruppanfall. Hon fick inhalera på sjukhuset och får nu luftrörsvidgande. När Jimmy och Selma var hemma igen strax innan 3 på natten somnade vi alla för första gången för kvällen/natten - med undantag för Colin som sovit sedan 19. Då tog febern omtag på honom och 03:12 vaknade han. Det blev ett par minuters sömn för mig och Jimmy, men vi hann slumra lite från och till. Selma vaknade i panik av kruppen säkert 6 gånger på ett par timmar och sover lika oroligt nu ikväll. 

Idag var det Colins tur att besöka läkare.. Hans feber har också fortsatt och trots regelbunden febernedsättande så rusar det liksom iväg. När han fick träffa läkaren idag var den enda dom egentligen gjorde att kolla honom i öronen (vilket såg bra ut, det trodde vi inte då han sagt ont, ont, ont om just öronen) och bad oss sluta med suppar. Tydligen har man ingen koll på vad som tar upp av kroppen genom supp.. Men vad sjutton gör man när barnen vägrar oral febernedsättande? Det kvittar hur vi gör liksom, blandar ut med gott eller vad det än må vara. Vi får inte i dom genom munnen.. Ett under att Selma faktiskt tar den andra medicinen just genom sked.
 
Utöver detta då.. Två trötta föräldrar varav en mamma som inte alls är pigg själv och har varit dålig till och från i flera veckor jag också. Jag skall krypa ned i vår säng bredvid Selma nu, för hon har redan varit uppe flera gånger och irrat runt. Jag behöver sömn och vila själv också, för jag gissar på en lång och utdragen natt med många uppvak för båda barnen igen. Bäst att försöka samla lite sömn innan dess.
 
Hoppas ni mår bra i alla fall? <3
14
★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★

Åh fy :(. Låter verkligen som ni haft det jättetufft :(

Sara

https://www.apotea.se/alvedon-munsönderfallande-tablett-250-mg-12-st

Har ni provat dessa? Fyll en matsked med vatten och lägg i tabletten så den smälter och ge sen barnet. Smakar gott till skillnad från vanlig alvedin! krya på!!

Tess

Ni kanske har testat, men en spruta som man kan få med till t.ex Alvedon och blanda medicin i sockerlösning. Det funkade bra när vårt barn var mindre. Hoppas barnen mår bättre snart <3 Ens hjärta brister när de mår dåligt.

Tina

Mun son kräktes av flytande alvedon men han accepterade flytande ipren. Sen sköljde han ibland ner med saft efter.
Hoppas ni får en bättre natt 💜
Du vet säkerligen om det redan med att frisk luft hjälper mot krupp. En vän till mig sov alltid med fönstret öppet när barnet hade krupp. Var det kyligt ute hade barnet mössa på sig eftersom de var kallt i rummet.
Krya på familjen 💕

Marika

Men fy så jobbigt det låter för er alla fyra :(
Men vadå inte ge suppar? Alla de gånger vi varit på akuten och de har aldrig sagt något om det. Vi ger fortfarande det och Saga är ju bara 2 månader yngre än Selma... men iofs, än så länge tar de ner febern så peppar peppar...
Krya på er och hoppas ni fått några timmar, framför allt sammanhängande, sömn.

Elin

Här är dottern på 6,5 månad jättesnorig, turligt nog ingen feber än så länge! :(

Johanna M

Usch o fy hoppas ni fått sova bättre inatt!! Krya kram!😊

Emma

Åh, det är så jobbigt både psykiskt och fysiskt när barnen inte mår bra :(. Om febern inte ger sig så borde de ju kola uvi, typiskt tecken är hög feber som hoppar upp och ner. Det behöver inte alltid göra ont så det är svårt att märka. Bara ett tips.

Hoppas de piggnar till snart!

Kram

Sandra

Har ni testat alvedon som smälter på tungan?

Anna

Måste bara få tipsa om Nurofen Apelsin. Den smakar apelsin och är på 40 mg/ml, vilket innebär att barnet bara behöver ta halva mängden mot vanlig Ipren. Det är alltså samma verksamma substans som Ipren, men annat namn och annan styrka. Här också barn som är svåra att få i medicin, men den här slinker ner och har fått smeknamnet "den goda medicinen" hos barnen 😊 Lycka till och hoppas de kryar på sig! Kram Anna

Therese

Krya på er!
Har ni provat panodil oral suspension? Det enda som går hem hos mina barn, allt annat ratar dom.

Hoppas det vänder för er nu.

Natalie

Fy va jobbigt. Här hemma gillar mina barn allt vad flytande medicin heter tror jag. Så har aldrig några bekymmer med vare sig alvedon eller hostmedicin. Dom kommer och ber om det ibland till och med. Både på gott och ont.
Krya på er och hoppas barnen piggar på sig snabbt.

Anonym

Har ni provat pinex granulat? Paracetamol i pulverform med jordgubbssmak. Smakar godis pulver. Mina barn älskar det!

Anonym

Ni har säkert redan testat detta men det som funkade på mig när jag själv var liten var när man mosade en munsönderfallande tablett så det bara blir pulver, sen blandar man ut det med smaksatt yoghurt. Går ju ev ha i blåbär eller sylt också så den smaken tar över extra mycket. Bästa är ju att göra när barnet inte ser så det inte blir ett psykisk motstånd att det redan från början ser ut att bli "äckligt".