T o r s d a g

Världens sötaste byxor som jag köpte till Colin inne på Cubus igår, dom har 25% rabatt på alla byxor och jeans just nu. Till det en baströja från Zara samt sweatshirt också från Zara (som egentligen hör till ett superfint set).
 
Hej på er!
Jag är fortfarande hängig, men dagarna rullar på. Det har inte blivit någon löpning denna veckan, men jag gör nog klokt i att låta bli. Speciellt då jag skall fotografera dop på lördag och dessutom jobba i butiken på söndag.
 
Dagsovningarna har varit totalt upp och ned på lillemannen den här veckan, men lagom till att pappans kommer hem från jobbet för att avlasta mig passar han på att ta en långsovining. Är det inte otroligt ändå? När jag är själv sover han 15-25minuter på hela dagen och när Jimmy kommer hem, ja men då drar han till med över timmen och sover alltså fortfarande. Barn, barn, barn. Ibland undrar man alltså, haha.
 
Något annat jag klurar över är vad barnen skall få ha på sig på årets fotografering. Ni vet det där obligatoriska "skolfotot". Tyvärr har dom helt tagit bort det från Selmas förskola nu, inte ens gruppbilden tar dom, så det känns verkligen otroligt tråkigt. Sådan rolig grej att ha kvar liksom.. Men dom enskilda bokar vi helt enkelt en egen tid för, det är inte mig emot. Jag har ansvarat över dom varje år.. Men gruppbilden som Selma kan ha kvar med alla kompisar, den kommer vi sakna. "Skorfotograferas" era barn på förskolan? Jag överväger själv att erbjuda att ta någon gruppbild på allihopa faktiskt..
 
 
14
Sofia

Ja, på vår förskola tas både gruppbild och enskild (och även syskonbild tror jag) men då går inte vi på kommunal förskola på Hammarö utan på ett föräldrakooperativ :) jag tycker iaf att det är väldigt kul att kolla tillbaka på mina gamla skolfoton så förhoppningsvis gillar även lillan det när hon blir stor :)

Svar: Ja det är ju just det, jag älskar att kika tillbaka på de gamla bilderna från oss också.. Förra året tog dom gruppbild, enskilda samt att vi fick möjlighet till syskonbild (vilket vi gjorde) året innan var inte Colin född, men då var det syskonbild och gruppbild. Åren dessförinnan gick inte Selma på förskola, så då fotograferade vi endast enskilda på öppna förskolor.. Nåja.. Vi får till porträtt i år iaf :D
Linda Blom

Jenny Skyllberg

Vad tråkigt att de har slutat med det.. Mina barn går på förskolan/skola i Väse och där tar de både enskilda och gruppfoton, vilket jag är glad för 😀

Anonym

Vi har vårt barn på personalkooperativ och har fotografering men kommunen här har slutat med fotografering pga. att föräldrar inte ska känna sig "tvingade" att köpa dyra kort på sina barn. Då många vill men inte kan pga. pengar.

Svar: Jaa, jag vet ju detta! Därav har dom endast fotograferat gruppbilden tidigare och porträtten har varit helt fria och vi föräldrar fått ansvara över det själv. I detta fall var det dock inte en av anledningarna till att dom plockade bort fotograferingen utan att det alltid fattas barn och som därmed riskerar att känna sig utanför. Och den tanken är ju väldigt fin och tänkvärd givetvis. Men oavsett är det tråkigt att en sådan mysig "tradition" försvinner :)
Linda Blom

Angelica

Nej våra gör inte det och det är jätte tråkigt! Hade varit jätte kul att ha och titta tillbaka på

Ann

På vår förskola tar man gruppkort och de enskilda får man själv välja om man vill ta. Alla får ett gratis gruppkort så det är super!

Anonym

Hos oss har en förälder varit snäll och tagit kort. Sen har vi föräldrar kunnat ladda kortet på ett USB minne, via förskolan som också skrivit ut några kort att välja bland. Toppen!

Svar: Det är vad jag klurar på att erbjuda mig fantiskt :)
Linda Blom

Jenny Nilsson

På första förskolan grabben gick på togs gruppfoto, men enskilda bilder fick man som förälder skriva upp själv och gå på med barnet. Förskolan vi har nu tog bara gruppfoto förra året, men i år skulle inte fns det tas. Inte fått någon förklaring på varför heller. Tycker det är otroligt tråkigt. Är ju ett minne för barnen!

Madde

På mina barns förskola ha de tagit bort att ta foton med hjälp av ett företag. Men eftersom föräldrar ändå gärna ville ha en gruppbild så bestämdes att förskolan tar en gruppbild en dag när alla barnen är där så att alla är med på bilden. Sedan mejlades bilderna till alla vårdnadshavare:)

M.G

På förskolan jag jobbar så knäpper vi en gruppbild själv och mailar sen ut till alla föräldrar!

Josefine

Vad tråkigt att de har tagit bort skolfotot!

Camilla

Ja på min dotters förskola tar dem både grupp- och enskilda foton. Fina minnen att ha!

Shaheena

Men så himla smart grej - att en förälder eller personal tar ett kort och skickar ut istället! För de där bilderna är bannemig hutlöst dyra även för oss som har råd. Ett fint minne för barnen, det är det ju absolut, men tror de bryr sig noll om huruvida bilderna är "proffsfotade" eller ej. Ska nog ta denna idé vidare till vår fsk faktiskt! Idag tas bilderna av fotograf & min 4-åring som är världens blygaste tycker mest den främmande farbrorn är läbbig ändå 😂 Och Linda - dina bilder skulle nog dessutom bli mycket finare än de egentligen rätt trista förisbilderna!

Marika

Vi har inte fått en enda bild på förskolan. Inga ansikten syns på bilderna vi får se om det inte är på vårt eget barn. Jättetråkigt men då det finns barn med skyddad identitet (inga namn vi vet om men de satte förbudet från start för att slippa införa det i efterhand) Så vi har heller inga bilder från luciatågen då de firar på dagen och föräldrar bjuds in på fika under eftermiddagen med bildspel... en stor sorg men älskar förskolan i övrigt.

Lovis

Jag jobbar på en förskola som är föräldrakooperativ och vi tar enskilda/syskonkort samt gruppbild. Men på den kommunala skolan (samma borde gälla förskolorna) så tas endast gruppbild om jag förstått rätt. Bor i Hagfors