Tankar om sociala medier

Igår.. Innan vi begav oss till öppna förskolan.
 
Hej på er!
Molande huvudvärk idag och J gav mig lång sovmorgon. Igår jobbade jag kväll i butiken, köpte pizza efter att jag stängt och därefter lade jag mig i sängen - utan att komma därifrån alls! Jag var så himla trött så jag bara såg program efter program, för att sedan slockna helt. 
 
Jag har försökt kolla på tredje avsnittet av Paradise Hotel (yepp! jag kollar på sådant!) tre gånger nu, men jag har somnat. Så jag gör ett nytt försök ikväll igen tänkte jag, haha. Jag var faktiskt bjuden på VIP-visningen/fest med deltagarna i måndags förra veckan. Hade varit roligt att gå faktiskt, haha! Det är så långt ifrån min egen "livsstil" som småbarnsmamma liksom.. Kanske därför det är skönt att fly in i drama och kaos för en liten stund. De flesta av mina vänner kollar på samma program.
 
Jag skulle ljuga om jag sade att jag inte är lite nojig för framtiden för mina två små när man kollar på program likt PH, Ex on the beach o.s.v. Men tänker att det kanske kan vara bra att vara medveten också. Som mamma liksom. Jag tror bland annat att jag har stor fördel i att ha varit aktiv inom sociala medier i över 10 år nu och därmed dagligen får smaka på nackdelar och baksidor av det. Jag är medveten om vad som försiggår och kan kanske hålla en annan koll när det blir dags för Selma och Colin. Det dröjer dock tack och lov innan det blir deras tur! Kanske har det tillkommit lite tydligare regler och lagar inom sociala medier tills dess. Det kan man ju hoppas. Men framförallt tycker jag kanske inte att små barn har i sociala medier att göra, inte mina i alla fall. Det kanske kan uppfattas som dubbelmoral i och med att dom syns på bild i mina kanaler, men jag har en ganska tydlig gräns gällande vad jag delar och inte. Och jag vill kunna prata ordentligt med dom om baksidor av det innan dom själva har ansvaret för ett eget konto. Och fördelar såklart! För oavsett så finns det så mycket fördelar och ljusglimtar i sociala medier också, det är ju ändå därför jag fortsatt hittills. Hur länge till är dock oklart skall erkännas.. 
4
NORRSKEN EMMA

så sööta =)

ha en bra lördag
kram

Anonym

Ja det där var en ganska tydlig dubbelmoral. Jag tänkte framför allt på mängden bilder och filmer som ligger ute på dina barn. Det går inte att komma i från oavsett var din gröna går för vas du delar och inte. Har du tur så är det ok för s och c när de blir medvetna om det. Själv hade jag fått panik om jag hade hittat mig själv på så många bilder :-)

Svar: Det spelar stor roll tycker jag! :) För mig handlar det inte om att jag vill att dom skall vänta att själva använda sociala medier för att jag inte vill att dom lägger upp bilder på sig själva, utan för att jag vill att dom skall förstå innebörden av sociala medier också. Vad man bör och inte bör lägga upp, skriva till andra eller vad som kan behöva tas emot (som inte är okej!). För mig är inte publicering av bilder det mest utelämnande man kan lägga upp, utan djupare texter om barnen som individer. Jag kan absolut inte garantera att barnen kommer tycka att det är okej. Men jag kommer vara tydlig med att berätta för dom att jag alltid varit otroligt mån om vad det är jag publicerat :) Och sedan skulle jag aldrig ta bilder på dom när dom själva säger nej :)
Linda Blom

Anonym

Ok tack för ett bra svar. Jag var rädd att du skulle ta det som kritik och att jag skulle bli kallad nättroll. Jag tänkte först inte posta eftersom jag tyckte att jag lät mer dryg än vad jag menade. Jag utgick så klart utifrån mig själv. Har inte ens fb 😃 Jag tycker dina barn är jättesöta och filmerna på c är underbara. Tycker det är tråkigt om du lägger ner men förstår dig i såna fall. Ha en bra kväll!

Sandra

Hjäääälp, knäckebröd i sängen!! ;'D

Svar: Haha! I know ;) Gissa om jag skakade täcket sedan! Men vissa fighter tar man bara inte ;)
Linda Blom