1 april

Sedan 5 år tillbaka har jag börjat april månad med en påminnelse om att dom där "jätteroliga" graviditetsskämten kanske inte är så fantastiskt roliga om man tänker ett steg längre.

10-15% drabbas av ofrivillig barnlöshet, 4 av 10 graviditeter slutar i missfall där många av de blivande föräldrarna tar det otroligt hårt. Att förlora sitt barn både i eller utanför magen kan knäcka vilken människa som helst. Tänk på de människorna som faktiskt längtar, längtar så hjärtat går sönder efter att få bli föräldrar.

Du kanske tycker att det känns roligt, du kanske tycker att det är så löjligt att människor tar illa upp av en sådan i dina ögon "bagatell". Men tänk på att de allra flesta kämpar i tysthet, det kanske är just dina nära och kära som genomgår den där fruktansvärda resan och sorgen utan att du har en aning. Eller för all del - vill du verkligen göra sina nära och kära sådär löjligt glada över den stora nyheten, för att sedan ta det ifrån dom med ett "april, april"?
 
Gravidskämt är inte roligt!
Det är egoistiskt och onödigt!
 
4
★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★

Håller med dig, har skrivit liknade inlägg genom åren. Skrev även ett inlägg kring ämnet om att "bara" ha ett barn för några månader sedan. Det är ganska sorgligt att fler inte förstår att varje barn är en gåva och inte något man skämtar om eller frågar om.

Isabell

TACK Linda! Fast du inte vet vem jag är, så känns du ändå som ett stöd i den här resan. Den dagen vi lyckas är du en av de första som kommer att få veta, för du känns som en vän som förstår!

Svar: Åh.. Mitt hjärta värkte av både glädje och sorg av din kommentar! Tack för dom otroligt fina orden och jag kan bara säga att jag hoppas att jag får veta, väldigt snart <3 håller tummarna så hårt för er! KRAM!!
Linda Blom

Mirre Sweetwords

Ohh det är så sant, det är verkligen inte något roligt aprilskämt. Är så många som kämpar och får sorg gång på gång då det inte tar sig denna gången heller.

Vi kämpade i 7 år för att få barn och sådana här inlägg tog ju knäcken på en. Folk tänker inte ett steg till

Anonym

Tack för ditt fina inlägg Linda ♡
Kram från en ofrivilligt barnlös som kämpat klart.

Svar: Kram!!!
Linda Blom