Beslag - vi behöver hjälp!

Hej på er!
Den här helgen har båda barnen sovit hos sin farmor, utan mig och Jimmy, för första gången. Vi brukar alltid åka dit tillsammans annars, alternativt att bara J varit där med barnen, men denna helg blev det alltså premiär. Detta resulterade såklart i välbehövlig sömn för mig och min kära. Så lyxigt!!

Men det har också givit mig extremt mycket tid över att fundera på vårt kommande kök. Eller ja.. Kökets beslag snarare. Vilket huvudbry alltså! Och I-landsproblem givetvis. Men en så liten grej som köksbeslag kan ändra ett utseende på ett helt kök. Jag håller på allvar på att bli galen, så jag känner att jag behöver er hjälp.

Såhär är det.. När vi köpte huset bestämde vi oss för att välja bort dom beslag som medföljde. Vi var helt på det klara med att vi ville ha en lantlig variant med beslagen ni ser uppe till höger i bild på lådor och knoppar på köksluckorna. Men det är snart 1,5 år sedan och när vi nu står här och faktiskt skall välja så har vi fastnat för en helt annan variant. Den kronade med svart detalj.
 
Tankarna går som så att det vi först tänkte gå i mer lantlig stil, det som har varit vad jag gillat i så många år, men dom kommit att falla bort från mitt tycke och smak mer och mer. Jimmy har aldrig varit där, han är mer för det industriella. Vi drar åt grå, murriga färger på väggar, svart, vitt och trä på inredning och detaljer. Och då vi vill att huset skall gå i enhetlig stil så tvekar vi på om handtagen med halvmånar/knoppar blir för lantliga.

Jag vet verkligen inte vad vi skall välja..
Så jag behöver er hjälp! Huuuur tänker ni om beslagen!?

 
Köket dom skall sitta i:
 
22
Sara

Jag skulle köra på de svarta, de till vänstern alltså.. som du säger så har du mer och mer släppt tanken på lantligt och J är inte alls där, bättre då att köra på något som du kanske tröttnar på om 1,5 år och inte redan nu känns lite off 😜 men oavsett så kommer det bli kanon ska du se

Svar: Jag tror jag håller kvar vid dom bara för att vi tänkt dom så länge liksom!? Haha! Jag vet inte!!!! Hur svårt skall det vara liksom?
Linda Blom

Eloons

De svarta, helt klart! Tror kanske ni lätt tröttnar på de andra helsilvriga 🙂

Svar: Tack snälla för input!!
Linda Blom

Karin B

De svarta!!! Riktigt snygga! 👌

Svar: Tack snälla :D Så jädra svårt :’D
Linda Blom

Malm

Svarta 😀

Svar: Tack! Alltså.. Det är så svårt så jag behöver nog bara lite bekräftelse på att vi faktiskt skall välja dom :’D
Linda Blom

Hanna

De svarta med krom! Känns som att de går mer ihop med utseendet på köket och utseendet på huset. Mer modernt helt enkelt 😄

Svar: Tack snälla!! Jag känner nog desamma faktiskt! Känns bara så konstigt att vo plötsligt släppt det vi tänkte från början! Haha.
Linda Blom

Emma

Jag hade valt de svarta!

Ann-Sofi

Jag röstar på de svarta! Så himla snygga!

Anna Bengtsson

Jag hade gått på magkänslan, alltså dem svarta med krom 😍 Tvivlar man ska man alltid ta alternativet som gjort att man börjar tvivla. Du verkar vara i en helt annan inrednings plats idag än gör 1,5år sedan och Jimmy är mer i fas där du är nu. Så kör, bara kör ❤️ Går alltid att ni byter själva om ni skulle ångra er efter ni bott in er. Svårt att tro det dock då dessa svarta kromade blir i enhet med resten du beskriver ❤️

Anonym

Röstar också på svarta! Håller med ovan, passar bättre med modernare i stuket ihop med resten av stilen i radhusen☺️ (Sen tycker jag att man kan mixa stilar om man vill men tror att du innerst inne har bestämt dig för de svarta ändå haha😁)

Anonym

De till vänster tycker jag passar mycket bättre i kökets stil.

Anonym

Jag tycker de svart/kromade men skulle själv kollar in superfront.com och deras handtag. Handtaget wire är fantastiskt snyggt och vi har själv deras marmorbollar som handtag i vårt kök👌

Svar: Marmorbollarna var sjuuuuukt snygga!!! Har du bild på ert kök? :)
Linda Blom

Anonym

Jag ville som ni ha de lantliga först, men valde till slut en variant som liknar de svarta. Anledningen var främst för att om man grejar i köket, bakar osv och ska ha något i en låda eller skåp och är kladdig. Är det lättare att öppna med ett vanligt beslag med en finger eller tumme 😉 men tror också att de håller stilmässigt längre än den lantliga varianten 😊😊

Therese

Jag tycker också de svarta. Passar bättre ihop med stilen på resten ☺️ Men förstår dig. Svåra val 😅

Jennifer

Dom till vänster(svarta) helt klart! Mycket snyggare 👍🏼

Caroline

Dem svarta mycket jag absolut:) känns lättare att hålla rena med :)

sara

Just till ert kök hade jag valt de svarta. Hade det varit ett gammalt husbyggd 1900 med gamla trägolv mm så hade jag definitivt valt de runda/kupade då de hade passat bättre i ett sådant hus.

Anonym

Får man säga ingen? Jah hade kollat vidare på fler modeller men om det absolut är någon av dess så säger jag de svarta som är lättare att byta o framtiden.

Svar: Vi har kollat på massor av beslag och det är dessa två vi fastnat för :) Vi ville ha lite vägledning i dom :D
Linda Blom

Malin

Jag tycker de svarta är finast! Jag gillar inte alls de andra och skulle personligen aldrig vilja ha det i min lägenhet. Tänker mig att om du redan börjat tröttna en del på de innan ni ens satt upp dom så har du nog svaret redan där!

Anonym

De svarta. De andra är dessutom svårare att byta ut om ni ångrar er pga de tre hålen som blir. De andra kan ni ju byta ut ifall ni hittar med samma mått om ni ledsnar längre fram.

Svar: Det blir bara två hål :D "skruvarna" på utsidan är bara dekoration :)
Linda Blom

Lena E

Även de svarta är lite stramt lantliga, men åt Art Deco-hållet.
Vill man mjuka upp skåpluckorna lite kan man t ex rita/måla en stiliserad tulpan i svart/silver eller någon nyans mörkare/ljusare vit eller varför inte en romb mitt på luckan i valfri färg.

Jennifer

Hej!
Ett tips inför är att kika på måtten på de beslag ni väljer. Om ni ångrar er, eller tröttnar över tid kan det vara ett plus att välja beslag med "populära" mått som gör att det är enkelt att byta om den dagen kommer att ni önskar byta "snabbt och enkelt".