Soffa

Soffor från IKEA som jag gillar.
 
Hustankar igen då.. När vi flyttade hemifrån 2009 köpte vi en svart soffa på EM - den har vi fortfarande kvar! Jag vet inte hur många år vi pratat om att byta ut den, men det har inte blivit av. Speciellt inte då vi först visste att vi ville sälja vår gamla lägenhet och nu har vi bott tillfälligt i denna i lite mer än 1 år. Men nu är vi äntligen på gång att flytta till ett ställe där vi faktiskt blir kvar.

Men.. Då kommer fler tankar. Småbarnstiden! Vi har egentligen två krav:
1: Soffan skall ha avtagbart och tvättbart tyg.
2: Vettigt pris.
 
Jag har ingen lust att lägga dyra pengar på en soffa när vi har två små barn. Vill inte hindra/begränsa mina barn att vara just barn p.g.a. en dyr soffa. Tvärtom tänker jag att vi väljer något mer påkostat när dom blivit äldre. Imorgon skall jag till IKEA med en vän och där tänkte jag kolla på modellerna ovan.

Men jag tänkte även passa på att kolla med er, vad har ni för soffor och är ni nöjda? Någon som beställt från exempelvis Soffadirekt, Trademax och liknande? Dela gärna med er!! : )
16
Sandra

Har 2 st 2-sits i beige sammet som är ganska fula, inte alls moderna men hyffsat bekväma. Mamma inhandlade dom via auktion när hon köpte lägenheten som vi nu tagit över, så inget jag har valt själv.. Har haft dom i snart 6 år haha, men dom håller ännu o har inte blivit sunkiga. Började kika lite i höstas när vi började få ekonomi att köpa lite inredning, men vill inte riktigt lägga pengar på det när det funkar som vi har det nu, o kommer bli svårt att enas om hur den ska se ut (trots att vi har precis lika smak), men båda vill ha med hörn så då kommer den bli gigantisk o få vårt vardagsrum att kännas mindre.. Så tänker vi väntar tills de faller sönder.. Ingen hjälp härifrån, bara babbel :D Min brorsa köpte en shysst för bra pris från Jysk nu i höst, så man blev ju lite sugen ändå.. :)

Helena

Fram tills för en månad sedan hade vi också en svart soffa från EM, inköpt 2009! :) Men nu är barnen så pass stora (3 och 5) att tiden med bebiskräk är förbi, så äntligen står det en ny soffa hemma hos oss!
Vi tänkte köra på en med avtagbart och tvättbart tyg, men hittade verkligen ingen alls som föll oss i smaken. Så det blev en som inte går att tvätta. Återstår att se om det var ett misstag, men jag tror inte det. Våra barn får inte sitta i soffan och äta själva. Det är, och har vi alltid varit, benhårda med. Finns liksom ingen anledning. När vi har kvällsmys med tex popcorn har vi det tillsammans, så då är det inte heller några problem.
Inser nu, efter att gammelsoffan åkt ut, hur jäkla nersutten den var!! :)
Håller tummarna för att ni hittar "the one"! Det är uuunderbart med en ny soffa! :)

Emilia

Har exakt den soffan på bilden på vår övervåning. Används flitigt av vår 2-åring som har dragit dit både ätbart som smular o kladdar o tavelkritor men lätt att rengöra och bekväm! 👍

Emma w

Har en STOR från trademax , den är 4 m bred o jätte skön o rejäl :-)! Snabb öevereans med :-)

Amanda Hurtigh

Ja det här med soffa och barn är inte alltid lätt, vi väntar nog ett tag med att byta 😂

victoria

Undvik Trademax och speciellt Furniturebox! Kolla omdömena på Prisjakt... o känner ingen som blivit nöjd som handlat där utan det har blivit fel och trasiga grejer

Ann-Sofi

Har ni kikat i möbelaffären i Skåre? Där har de en del fina!

Cecilia

Har soffan som du visar på bilden från Ikea fast i mörkgrå färg. Vi fyndade dessutom ett extra överdrag för 50 kr! Superbra om man behöver tvätta (har två barn också). Säger som du, barnvänligt! Jag tycker dessutom att soffan och fåtöljen är skön. Får ändå ge den mörkgråa färgen ett bea betyg för fläckar syns inte jättetydligt:)

Anonym

Kivik fråan ikea. Underbar. Lätt att torka av.

Svar: Provade den idag! :) Antar att ni har skinn då? :)
Linda Blom

★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★

Köpte en skinnsoffa 2009 och varit och är väldig nöjd med den, den är fortfarande fin trots flera år. Sedan var det bra under småbarn åren eftersom det bara har varit att torka av den :)

Svar: Åh! Kan tänka mig :) Men både jag och Jimmy vill ha tyg :)
Linda Blom

Malin

Vi köpte en stor "u-soffa" från EM för flera år sen och det är fortf det bästa vi köpt. Så mysigt art kunna ligga alla 5 o mysa! Vår får inte att ta av och tvätta men trots 3 barn och 2 hundar har det aldrig varit aktuellt. Jag tänker att om du köper en soffa av bra kvalitet så är tyget gjort för att tåla väldigt mycket. Hållbarheten på tyget anges i en skala som heter Martindale, kolla det! Vi tog ett högt värde som tål offentliga miljöer osv...

Våra vänner köpte liknande soffa för ett år sen på Tradenax, redan noppig och nedsutten, :(

Svar: Kan inte ha en stor U-soffa i det vardagsrummet tyvärr. Kan inte ha en för stor alls.. Har en väldigt stor och otvättbar just nu och det är vad vi vill komma ifrån, även om vi varit otroligt nöjda med den soffan :)
Linda Blom

Elin

Vi har den soffan på bilden! Tillsammans med två fotöljer ur samma serie som vi är väldigt nöjda med 😊

Nathalie

Vi har köpt soffa från ikea nyss främst för att de är bland de som har minst kemikalier i sina soffor (Vi ville skippa flamskydd helt men då blir det en ekologisk soffa för minst 20000.) Vi är mer nöjda än så länge med vår ikea soffa än vi var med vår förra från Mio.

Vi tänker som er att det får vara en billig soffa nu när barnen är små.

Vet att jag såg annons från en mer designsida som har 50% på flera soffor nu Återkommer om jag ser den igen. :)

Svar: Ja det är på soffadirekt jag skrev om son har 50% på alla soffor :D Därav jag var nyfiken på om någon hade erfarenhet :D Kul att höra att ni är nöjda med IKEA-soffan iaf :D
Linda Blom

Amanda

Har du kollat modellen Line på Mio?

Svar: Jaa :) Min lillebror jobbar på Mio! Den är fin, men inte heeelt såld tror jag :)
Linda Blom

Mel

Vi har en tresitsig Nockeby från Ikea med ett tyg som är avtagbart och kan tvättas i tvättmaskin. Då vårt vardagsrum är ganska litet var denna soffa perfekt storleksmässigt och känns rymligare än en tresitsig soffa med schäslongen. När vi kollade efter soffa var det ett krav med avtagbart tyg som kan tvättas, dessvärre konstaterade vi att utbudet inte är så stort så det blev det blågula varuhuset i slutändan:)

Hanna

Förstår helt och hållet vad du menar! Jag velade fram och tillbaka med soffor till vårt hus som vi flyttar in i i sommar. Till sist blev det 2st från mio, (watford deluxe) när det var 50%. Fick ju ner priset rätt mkt och alla överdrag till kuddarna ska vara avtagbara för att kunna tvättas. Så nu hoppas jag att det blir bra, haha. Övre plan blir det högst troligt en IKEA-soffa. Kul att kunna köpa nya överdrag från Bemz.se till de med! Då kan man ju ändra sig med lite färg fram o tillbaka :D
Ha en toppenfin dag! Kram @keisersliv