RECEPT: Födelsedagstårta

Många har frågat hur jag gör mina tårtor och jag måste säga att jag har en favorit som jag gärna gör. Jag brukar varva chokladbottnar med ljusa bottnar (göra egna eller någon gång köpt färdiga, det avgör ni själva). Men här kommer besrkivningar av hur jag brukar fylla och täcka den. 

MARAMOUFLUFF (Ett lager)
När det kommer till mina fluffer så går dom att variera i all oändlighet. Jag bukar alltid vilja ha något sött och "chokladigt" i tårtan och har provat dumle, marabou, geicha o.s.v. Receptet är identiskt, med skillnaden av att jag ändrar chokladen.

3dl vispgrädde
180-200g valfri choklad
Värm grädden - men låt den aldrig koka.
Smält chokladen i den varma grädden, ställ i kylen under natten och vispa sedan till fluff när det är dags att fylla tårtan.

HALLONGRÄDDE (två lager)
Detta är precis så enkelt som det låter - vispgrädde och hallon. Jag måttar aldrig, utan går på känsla. Frysta hallon ibland och färska hallon ibland. Det är så himla gott med lite syrlighet i tårta och extra gott med bitar av hallon.

VANILJSMÖRKRÄM (spackar tårtan för en jämn finish)
150g mjukt smör
3dl florsocker
1 msk vaniljsocker
0,5dl kokhett vatten.
Blanda detta och vispa till en jämn kräm, ibland har jag lite extra florsocker i, då jag inte vill ha min smörkräm alldeles för lös. Denna spacklar ni sedan hela tårtan med. Inte för tjockt lager dock. 

När allt detta är gjort täcker jag oftast med marsipan, jag tycker att det är bådet gott, enkelt och fint. Men jag har även spritsat tårtor med grädde och annat också. Det går precis lika bra det. Vill ni se lite steg för steg-bilder kan ni kika in detta inlägg från 2012.
6