Blivit med ny bilstol

 
Igår efter att J slutat jobba åkte vi iväg till Köp Barnvagn (lyx vi har som har den butiken 2 minuter bort med bil!) för att ta ett eventuellt beslut om bilstol. Vi hade ju näst intill bestämt oss för en Maxi Cosi Mobi (senaste modellen), men ville ändå prova lite fler alternativ i vår relativt lilla V50. Trots att både Mobin och Britax Max-way tog mindre plats i vår bil och då framförallt från framsätet (vi har Selma bak på passagerarsidan) och därmed blir framsätet framåtskjutet och endast en kort person, som exempelvis jag, kan sitta där, så fastnade vi för en annan stol.
 
BeSafe iZi Plus har precis som Maxi Cosi Mobi möjlighet till ställbart lutningsläge. Den har ett "växande" huvudstöd och en extra bodyhugger, vilket gör att små barn sitter väldigt bra i den. Det märktes på Selma och för henne just nu, så uppfattade jag det som att hon satt allra bäst i den stolen. Det växande huvudstödet och den höga ryggen gör att stolen passar även längre barn och vi vill ha Selma bakåtvänd så länge som det bara går, gärna upp till 5 års ålder. Stolen har även en justerbar frontbygel vilket gör att stolens montering kan anpassas för att ge extra benutrymme. Perfekt inför framtiden och bilstolar är ju ingenting man vill byta mer än nödvändigt.
 
Men något mer vi gillade med den är att den har ett djupt viloläge, för att Selma skall kunna sova bra i den utan att huvudet faller framåt. Det hjälper även till att positionera barnet rätt i stolen, för det är ju också viktigt - att dom sitter rätt och bra. Jag gillade även att det mesta med stolen har enhandsfattning och man kan enkelt ställa från sitt till vilo-läge, bältet kan också justeras enkelt. Och magneter i bältet gör att man kan lägga det åt sidan när man sätter i och tar ur barnet. Så är den ju plusgodkänd också! : )
 
Vi gillade samtliga av stolarna vi provade igår, men trots att den här tog störst plats i bilen (vilket kändes som enda nackdelen), så var det den vi gillade bäst. Färgen vi ville ha var tillfälligt slut (första på bilden ovan), men dom skulle beställa en och förhoppningsvis kommer den under veckan.
14