Nyttigare mellanmålsmuffins
När vi är ute hela eftermiddagarna och har varit hela våren, krävs det såklart någon form av mellanmål. Det kan vara allt från smoothies och frukter till yoghurt i smidiga take away-muggar. Men för att göra det hela lite roligare kan man såklart ordna varierade alternativ. Dessa muffins funkar lika bra som del i ett mellanmål som till fikat, nyttigare variant - för vet ni? Dom innehåller inget tillsatt socker.. Och barngröt!
RECEPT:
2 portioner barngröt/havregrynsgröt
2 ägg
2dl mjöl
2 portioner barngröt/havregrynsgröt
2 ägg
2dl mjöl
1tsk bakpulver
Valfri frukt/bär
GÖR SÅHÄR:
Valfri frukt/bär
GÖR SÅHÄR:
Sätt ugnen på 200-225 grader.
1. Tillaga två portioner barngröt i en bunke.
2. Tillsätt mjöl och bakpulver och rör runt.
3. Tillsätt äggen och blanda till en jämn smet.
4. Fyll muffinsformar, blir omkring 10-12 normalstora muffins.
5. In i ugnen i 15 minuter.
1. Tillaga två portioner barngröt i en bunke.
2. Tillsätt mjöl och bakpulver och rör runt.
3. Tillsätt äggen och blanda till en jämn smet.
4. Fyll muffinsformar, blir omkring 10-12 normalstora muffins.
5. In i ugnen i 15 minuter.
Gällande frukt och bär kan ni göra lite som ni känner. Antingen mosar ni banan och rör ned i smeten, eller så trycker ni ned hallon/blåbär eller annat i formarna. Endast fantasin sätter gränser. Äpple/kanel är också en god kombination.