Kanelbullens recept.

Kanske fler som blev sugna på att baka? snodde receptet av http://hakuna.blogg.se/.


 

Cirka 25 stycken kanelbullar


 

150 gr margarin

5 dl mjölk

50 gr jäst

0,5 tsk salt

1,5 dl strösocker

1-2 tsk stött kardemumma

14-15 dl vetemjöl


 

Fyllning:

250 gr mjukt margarin (inte smält, bara mjukt)

2 dl strösocker

2 msk kanel


 

Pensling:

Uppvispat ägg


 

Garnering:

Pärlsocker


 

Sätt ugnen på 225-250 grader.

Smält margarinet o tillsätt mjölken. Värm till ca 37 grader.

Smula jästen i en bunke o rör i lite av degspadet.


 

Tillsätt resten av spadet samt sockret, saltet, kardemumman o nästan allt mjölet (spara lite till utbakningen)

Arbeta ihop degen tills den blir smidig och slät (o släpper från kanten)

Låt jäsa övertäckt med ren handduk i 30 minuter.


 

Rör ihop ingredienserna till fyllningen med en elvisp o ställ åt sidan.


 

Stjälp upp degen på mjölat bakbord o knåda den smidig.

Dela degen i två lika stora delar.

Kavla ut varje deg till en stor avlång kaka ca 25*45 cm.

Bred ut hälften av fyllningen över varje kaka.

Rulla ihop från långsida till långsida.

Skär varje rulle i bitar.

Ställ bullarna med snittytan uppåt på bakpappersklädd plåt, vik in änden på bullen så att den inte rullar upp sig.


 

Låt bullarna jäsa i ca 30 minuter.

Pensla dem med det uppvispade ägget och strö över strösocker.

Grädda bullarna mitt i ugnen i ca 8-10 minuter.

Låt svalna på galler under bakduk.

1
Alexandra

mm.. nu måste jag nästan också ta och baka tror jag :D hoppas dina blir lyckade ;) :D