När blev ett ungt utseende något negativt?

Vet ni vad jag har funderat en hel del på den senaste tiden? Att folk påpekar mitt och många andras unga utseenden i negativ benämning. Exempel: Alltså, du ser verkligen inte ut som 22, du ser ut som ett barn.. 15 HÖGST!

Jag får höra minst en gång varje dag att jag ser yngre ut än vad jag är och folk menar det sällan som något positivt. Detta har jag tagit upp en gång förut.. Egentligen rör det mig inte i ryggen, jag vet att jag ser ung ut och jag mår verkligen inte dåligt för det. Dock vet jag många andra tjejer och killar som gör det. Ni som slänger ur er dessa kommentarer, hur tänker ni? Menar ni att för att man ser ung ut blir man automatisk mindre attraktiv? Detta undrar jag p.g.a. era nedlåtande toner när ni slänger ur er/skriver kommentarerna. Om så är fallet, tycker ni då att ni har rätt att säga det till en person? Har ni verkligen rätt till att öppet döma andras utseenden och dessutom säga/skriva det till dom/oss?

När blev egentligen unga utseenden något negativt? Varför är det så accepterat att slänga ur sig elakheter om unga utseenden? Personligen ser jag faktiskt mycket fler fördelar än nackdelar med att se yngre ut än vad jag är. Helt ärligt, förstå hur skönt det kommer vara när vi blir till åren? Vem vill inte se ung ut länge liksom? Och ni som påpekar mitt babyface - vad får ni ut av det? Tror ni på allvar att jag kan, vill eller tänker göra något åt det? : )

En ung och en lite äldre Linda.. Och se på fasen.
Jag har visst förändrats en hel del med åren ändå? ; )

106
elin

Äh , tänk när du är 40 och ser ut som 30 ! Skrattar bäst som skrattar sist ? ;) 75,000 var det, hihi.

Elena

Du är så himla vacker Linda, lyssna inte på det negativa! Du ser väldigt kvinnlig ut, på ett ungt och fräscht sett :) You go girl!

hanna

haha ja eller hur, se på fasen.

jag tror att de som kommenterar elakheter egentligen är osäkra i sig själva. men i stället för att erkänna det försöker de finna brister hos andra som (på något sätt?) ska få dem att känna sig bättre. haha, sen att din "brist" var att se ung ut.. det ÄR JU INGEN brist. jag tycker exakt som dig. haha, sicken otur att deras ord inte biter på dig :) patetiskt av folk att ens vilja trycka ner någon. problemet är ju i grunden osäkerhet. men lösningen är knappast att dissa någon annan. man ska lyfta upp varann i stället!



du är en bra förebild linda, fortsätt stå på dig :)

Ida

Jag känner verkligen igen mig. Jag fyller snart 22, men får ofta höra att jag ser mycket yngre ut. Har till och med fått frågan om jag går på högstadiet, haha. Men som du sa, om några år är det nog rätt härligt att se yngre ut än vad man egentligen är! Tack för en fin blogg!

sarabraceface

känner igen mig! jag får hela tiden höra att jag ser ut som 16, o ibland till och med 14 år! men jag är 19, fyller 20. Men jag ser inget negativt med det. en killkompis till mig sa så här: "alltså, när man ser en snygg tjej tänker man, henne skulle jag vilja ligga med. en söt tjej vill man lära känna och ser mer förhållande vänlig ut!" fast nu så kan man ju ändå tycka att det är olika från person till person. En snygg person behöver ju inte vara slampig eller så. men jag är nog hellre söt o oskyldig ändå. ;)

Linda

"Exempel: Alltså, du ser verkligen inte ut som 22, du ser ut som ett barn.. 15 HÖGST!" Var exakt är det negativa i den meningen? Läste också igenom kommentarerna till inlägget du länkade och det var inte en enda negativ kommentar. VARFÖRRRR ska du allrid förstora grejer? JA du ser liten ut och du gillar det we get it now. Ja du är bättre än alla andra för du gör aldrig nåt fel eller taskigt eller kränkade eller whatever. Ja du gillar att försvara dig själv när det inte ens finns nåt att försvara.

Sandra

Håller med dig totalt, fler fördelar än nackdelar. Folk idag strävar ju faktiskt efter att se yngre ut, men att folk ska hacka på dem så faktiskt ser yngre ut är ju så jävla dumt. Och du är en av världens sötaste tjejer så jag tycker att folk borde knipa.



Själv fyller jag 20 år snart, och jag tycker inte alls att jag ser ut som 20. Haha, men det är ju bara bra det tycker ja med :)

elin

Haha, provade att vända nu ;) Den får ligga kvar så tror jag men jag kan inte riktigt bestämma vad som ser bäst ut :S Lär väl hinna vrida och vända på den där ett tag, hihi.



Jag VET, läskigt. Börjar få liiiiite ångest att jag faktiskt ska lyckas föda ut honom också, han kommer säkert vara en jättebebis med min tur ;P

Malin

Jag har det precis likadant! Ingen kan tro att jag är så "gammal" som jag är (19 år).

Förra året på Grönan så var det några killar som trodde att jag var yngre än min kusin som jag var där med, och hon är 13 år!



Men det är ingenting som jag tänker på. De flesta av mina kompisar finner mitt "babyface"-utseende gulligt och det gör jag med. :)

Dixi Wonderland

För mig ser du bara väldigt svensk ut. Blond med lite smink, söt och rar. Jag tycker inte du ser ut att vara i en viss ålder. Och det är inget negativt med att se ung ut det är ju ffs det alla strävar efter!

Marina

Att man ser det som något negativt kan handla om något mycket tyngre. Ur en pedofils perspektiv tycker ju antagligen denne att ett ungt utseende är alldeles perfekt! Och just därför kanske det unga utseendet anses vara något negativt för icke pedofiler. Jag vet inte riktigt hur jag ska förklara hur jag tänker.



Men jag har till exempel hört att från början handlade rakning av de nedre delarna om att efterlikna barn, till pedofilers fördel.



Alltså, det här blev väldigt rörigt. Det är i alla fall min teori om varför det anses vara negativt att se yngre ut/ha babyface.



Men personligen tycker jag att man ska vara jävligt stolt över hur man ser ut för det finns ingen annan som ser ut precis som du! Vad spelar det för roll om andra gillar mitt utseende eller inte? Jag är jag!

Melinda

Jag påpekade en gång att du såg ung ut men det var inte för att vara taskig. Det var mer för att jag blev chockad. Hade precis börjat följa din blogg och jag trodde verkligen inte du var så pass gammal som du är. Men jag tycker inte det är negativt att se ung ut, det är ju bara bra, precis som du själv sa. :)

Erika ♥

Det är ju bra att se ung ut, när du är 60 kanske du bara ser ut att vara 50, och då de som ser ut som 30 när de är 20, tänk då när de är 50 och folk tror att de är 60 ;D

sandra

håller med linda. många som sagt det till mig med att jag ser ut som 15 fast jag fyller 21 i sommar. men tänk på när de blir äldre så ser vi ändå yngre ut ;)

Ida

Det är väll inget fel med ungt utseende, köper man inte anti-rynk-krämer för att se yngre ut? :P

Cherie Mårtensson - En blogg om mitt liv

Jag tycker det är bra att du står på dig och vågar ta upp detta i bloggen. Det är det som gör att du är en sådan bra förebild för alla yngre men även äldre personer. Fortsätt kämpa på DU gör ett super jobb :)

Lily [ L i n d a . B l o m ]

Linda: Som jag skrev är det inte endast i kommentarer på bloggen - utan även i verkliga livet - då hör man tonfallen : ) Det handlar inte om att jag ALLTID överdriver och försvarar mig : ) Jag minns inte ens senast jag skrev ett "försvarsinlägg".



Dessutom handlar det inte endast om mig. De som får liknande kommentarer som jag får kommer förmodligen förstå exakt vad jag skriver om : ) Det här inlägget handlar mest om min fundering varför unga utseenden ofta förknippas med något negativt : )

Fanny

Hej Linda,

Jag får också väldigt ofta höra att jag ser ut att vara mycket yngre än vad jag är och det är sällan på ett positivt sätt. Jag ser själv bara fördelar med det :-)

Tack för en bra blogg!

Kram Fanny

RonjaZorina - den nya konstbloggen!

Jag satt faktiskt och tänkte på det medan jag läste dina bloggsvar..



Vad fan är det med folk? :P

Sen tycker jag personligen inte att du ser speciellt ung ut - du passar din ålder perfekt!



Men som någon hade sagt, att du såg ut som 19?

Men gud, det är så liten skillnad..



Precis som att säga; "Vad smal du har blivit!"

"Ja, jag har gått ned ett kilo. :)"



Totalfjantigt!



Du är dessutom jättesöt - sen vill väl alla kvinnor över 20 se unga ut? Det är ju en komplimang! :D

Saraah

Du är fin linda, en helt underbar person! Synd att folk skall hänga upp sig på att man ser yngre ut än vad man är. Jag själv skulle tycka de var en positiv sak, tänk när man blir runt 40 50 60 år, vem vill inte se yngre ut då?;) hehe



Synd att man skall vara så avundsjuk o bara kasta grodor på andra.



Ha de gott vännen!

Kram Kram !.

Jea

Brukar kallas för avundsjuka har jag hört ;)

Malin

Du är så söt Linda :)

kramis

My

Linda jag håller verkligen med dig! Och bara för att man ser yngre ut så betyder inte det att man är ful eller liknande.



Jag tycker att du är jätte söt och att du verkar ha en bra personlighet! Och är inte personligheten betydligt viktigare än att man ser ut som sin ålder? Jag ser hellre 7 år yngre ut än att vara 7 år yngre i sinnet/psyket. Jag hoppas att du förstår hur jag menar.



Det är bra att du skriver såna här saker, för som du säger så är det många som kanske mår dåligt utav liknande kommentarer.

Johanna

För mig är det exakt likadant - får alltid höra att jag ser ut att vara runt 14-15, och jag är 20. Men vad tusan gör det? Vi kommer kanske ha turen att se unga och fräscha ut längre än dem andra med "äldre" utseenden ;) Tihi

Nea

Jag tycker det är bra att du ser ung ut :) Sedan finns de som bara häver ur sig allt möjligt utan att tänka på hur mottagaren kommer att reagera.

Sara ~ Candis

Jag är hellre 25 år och ser ut som 18 än och vara 13 och se ut som 25!!!

L I L I J A

Linda: Att se ung ut är supernice, men säger någon att man ser ut som ett barn blir man nog lite offended. Är man 22 vill man nog helst se ut som en tjej eller ung kvinna - inte ett barn.



Lily: Alla över typ 25-30 vill ju se yngre ut. Folk opererar & botoxar sig & gör allt för att förhindra utseendets åldrande. Så var glad om folk tycker att du ser yngre ut än vad du är. Själv tar jag det alltid som en stoooooor komplimang om någon säger att jag ser yngre ut :P

Evelina

Hallå !



Jag ser också lite yngre ut än min ålder men vafasen det är ju bara positivt, man kommer ju se yngre ut även när man är i 40års åldern ;)

Och "trots" ditt unga utseende är du ju sjukt söt !

emelie

jag förstår exakt vad du menar.. jag är 20 men får ofta höra att jag ser ut som en 16åring.

Melodi

Där känner jag verkligen igen mig! Fyller 29 år i år och får ständigt höra att jag ser inte ut att vara äldre än 21! Det tackar man för! Helt ärligt, vem vill inte se ut som 30 när man är 40? Nackdelen är då främst ( speciellt om man är tjej) man måste överbevisa sina kvalifikationer. Många tror att man inte har någon erfarenhet och resultet blir då att vissa inte tar en på allvar, speciellt i yrkesrelaterade tillfällen. Men tji får dem när man sitter där ser ung och fräsh ut och DESSUTOM har en helt jäkla massa kunskap och erfarenhet:)



Summan av kardemumman: Det är bara borsta av sig negativa kommentarer för i slutändan är det mer en fördel än en nackdel:)

Jouline

Jag tycker du är en jätte söt tjej :) själv får jag också alltid höra att jag ser väldigt ung ut. Fyller 24 snart men folk tycker jag ser ut och va mellan 15 - 18 år. Men jag tar aldrig åt mig av att andra tycker att jag ser ung ut. Jag ser BARA POSITIVT på det :) Ja menar det finns ju verkligen inget negativt med att se ung ut enligt mig :)



Kram på dig!

Ellen M

Nu tänker jag gå emot några MEN (tyvärr) du ser inte ut att vara ett dugg yngre än 20. Jag är 17 och herrejesus ingen skulle tro att vi var jämnåriga om vi gick ut ;p

Nej, du ser ut att vara mellan 20 - 25 inte mer, inte mindre. =)

Sara

Det är så himla tråkigt det du skriver. Jobbar själv i smyckesbutik och förra veckan när det var en tant som inte fick byta ett par örhängen eftersom det inte är bytesrätt pga hygieniska skäl på dom så ville hon avsluta med en fräck kommentar och frågade mig hur gammal jag var. när jag svarade 20 skrek hon argt att: jaha du ser i alla fall inte ut att vara en dag äldre än 15!



säg what liksom!? paff blev jag minsann. bara för att hon var rynkig och dan...

Eva

jag känner igen det. det är precis som att man får inte säga du e tjock till någon. men det är accepterat att säga ush vad smal du är? varför?

det är inte okej att säga varken du e smal eller du är ser för ung ut.



men antar att det e sånt man måste vara glad att höra trotts att det e jobbigt

kram kram du ser bra ut som du gör och så länge du själv är nöjd med dig själv så spelar det ingen rooll vad folk säger. Kram

Lily [ L i n d a . B l o m ]

SARA: Har varit med om väldigt liknande situationer..



En dag när jag var ute med hundarna kom det fram en tjej till mig och tjejerna och började gosa med dom. Hon slängde ur sig en kommentar om;



"Men guuuud.. Sådana hundar är ju skitdyra. Vad kostade dom?"



Jag berättade vad dom kostade och fick följande svar;



"MEN GUUD vilken bortskämd snorunge, är far din skit rik eller?"



Jag förklarade för henne att jag minsann tjänar mina pengar själv och därmed även har betalat hundarna för mina pengar. Sedan gick jag..

K E L L Y

JAG TYCKER OCKSÅ DET SER JÄTTEUNG UT ! MEN INGET JÄVLA NEGATIVT MED DET TYCKER JAG! Jag tycker du är så himla söööt & fin så som du är nu och ditt utseende, helt underbart! Jag gillar det! Att se ung ut är positivt tycker jag! ((: ha en fin kväll <3

Sandra

du var fruktansvärt söt på lill-bilden! ^^

har själv samma "problem". jag ser mkt yngre ut än vad jag är. folk reagerar när man börjar prata som en 19-åring, och inte en 16-åring... "16? nej, det är min lillebror" ...

ElinD

Jag vet hur det är. Jag är 30 år och både ser och låter yngre.Ibland tror folk att jag är min sambos dotter, han är 37 och när det ringer försäljare hit så frågar dom efter mina föräldrar. Inte särskilt kul.

Filippa

Lyssna inte på idioter! Du är ju skitsöt! Folk vill bara ha något att klaga på. Skittråkigt.

Men du är SUPERSÖT!!

Tilla

För det första; Du är en underbart vacker kvinna och ser absolut inte ut som ett litet barn.

För det andra; Min mamma såg yngre ut än hon var när hon var i 20-års åldern. Och idag när hon är 56 år ser hon inte ut att vara en dag över 40.

Så när de andra som påpekar såna saker är gamla och väderbitna kommer du fortfarande se ung ut. :)

Ebba

Jag får också höra det hur ofta som helst! Dessutom brukar många säga att jag är kort, är typ 1.66. Jag tycker det är superbra att inte vara över 1.70, jag ka ju ha hur höga klackar jag vill utan att bli en flaggstång ;) Förstår inte varför folk "tycker synd" om mig för att jag är kort när jag själv varken anser att jag är kort eller att det är synd om mig. Skumt det där!

CAMIE

Det är aldrig någon som på ett negativt sätt påpekat att jag ser ung ut men det är många som tror att min lillasyster (som btw är två år yngre än mig) är min storasyster! Not så funny! Men varför ta illa upp på det liksom, gillar att tillrättavisa folk med min ålder! Det bevisar att man inte ska dömma människor pga. utséende!



Medans jag ändå skriver till dig nu så vill jag bara tala om för dig att jag bygger om min blogg och jag har inspirerats väldigt mycket utav din design, bla. att du har dina kategorier i din header! Jag hoppas att du inte tar illa upp på!?

Lily [ L i n d a . B l o m ]

CAMIE: Skicka gärna inlogg och lösen så jag kan kila på din design : ) Du har ju en låst blogg.. : )

Mikaela

Jag får också höra det ofta. Har blivit kallad babyface bland annat :) Men jag tycker nästan bara det är kul. Ser ju hellre yngre ut än vad jag är, än äldre.

Jennifer

Bra poänger! Jag själv, som snart är 20, får jämt höra att "Du ser ju jätteung ut", "Du ser ut som typ 14"... varför ska folk påpeka ens utseende? HEY!!!... När vi är 40 kommer vi vara riktiga MILFAR! Sug på den karamellen! Linda, det är inget fel med babyfaces! <3

LISA [lising.blogg.se]

Det finns väl både för och nackdelar med att se yngre och äldre ut men hellre att man ser ut som en 15 åring än en 30 åring ;D



Dessutom... Kanske många som inte sett dig IRL? Nu har jag det!! Du är så himla fin :) det finns inget att anmärka på. Så himla söt och go!



KraM!

Lisa Walker

Hej!

Jag fick ofta höra samma sak förut! De som inte kände mig trodde jag var ung medan vissa (tex personer jag spelar innebandy med) som man pratat med och tränat med kunde tro att jag var 23 minst! Mycket skilda bud.. Är väl kanske också något som bevisar att åldern sitter på insidan och inte på utsidan.



Det jag skulle komma till var iaf att jag ALDRIG har tagit illa upp när någon sagt att jag ser yngre ut! Har en lillasyster som är ett år yngre och många har trott att hon är äldre :P Det rör mig inte i ryggen.. Kommer folk att tro att jag är 35 när jag är 40 så kommer jag enbart att vara tacksam :D HAHAHA.



Honi

Jag gentar det andra har sagt, när du är äldre och ser ut som 20 får dom garva mest dom vill, hah! :) Du är fin som du är!

Elin - Design&Makeup

Det är säkert ungdomar som srkiver det och har väl inte mognat till själva så de vill hellre se äldre ut än yngre. Medan vi som är lite äldre hellre ser yngre ut ^^ Inte vet jag, bara en teori =)

Caroline

"Exempel: Alltså, du ser verkligen inte ut som 22, du ser ut som ett barn.. 15 HÖGST!" Var exakt är det negativa i den meningen".



Jag håller med dig Linda och får ofta höra precis samma sak, och vad är POSITIVT i den meningen? Jag tycker som dig att det är ju skitgött att man ser yngre ut och inte äldre, när man sen är 40 bast, haha :)) Ta hand om dig!

Sara

Vet hur det är, jag är 30, men får höra att jag ser ut som 22-23. Men det gör mig inte nå, då åldras man ju sakta =)

Sanna

Hej Linda, jag får också alltid kommentarer om att jag ser yngre ut än vad jag är. Gillade det inte när jag var mellan 18-20 då man ville se äldre ut än vad man var så man slapp visa legg osv.. Men på senare år tar jag det BARA som en komplimang. Men så har aldrig någon sagt det på ett nedlåtande sätt heller...



Till saken, hur går det med ÖGONFRANSARNA? Blir dom nåt längre med krämen du köte? JÄTTE nyfiken! :)



Kram

Lona

shit va söt du var där, men det är du nu också :D och de är väl inget negativt!

Lotte

Lyssna inte på dem, de har själva komplex.

micaela

Känner igen mig i det du skriver, men helt tvärt och om. Fick en kommentar på min blogg förut att jag ser ut som jag är 30 år, det är inte så himla kul att höra då jag är 15 år. Sedan dess har jag små komplex med mig själv om min ålder >.<

Anna Klara

Hej, jag känner verkligen igen mig i din text:). Jag är 12 år och 146cm lång. Liksom jag vet att jag är ganska kort och så men det känns så onädigt när folk alltid säger: Men gud vad kort du är! Man liksom bara, jaha, det visste jag inte. Jag är inte ledsen eller någonting för att jag är lite kortare, det är mest bara roligt men det är tråkigt att bara kunna köpa kläder på barnavdelningen när alla mina kompisar köper på Gina tricot, Vero moda m.m.

Kram på dig och du, jag tycker du har ett jättesött, fint och gulligt ansikte:)

Anna- Att våga drömma

Jag har precis samma "problem" som dig. Har alltid sett yngre ut än vad jag är. Beror det på längden tro? Är ju bara 157 cm lång... Tror att många hakar upp sig på det... Kort = Ung.



Fast att man skulle bli mindre attraktiv för att man ser ung ut? Mjaaa... Skulle jag väl inte tro. Eller?



O det är ju bara fördelar med att se yngre ut. Min 7 år äldre pojkvän skulle lätt kunna vara 5 år yngre! Så vi kanske matchar där? Båda ser yngre ut för sin ålder... Istället för att vara 22 o 29, ser vi nog ut som 17 o 25.

Inte för att jag klagar. Ser gärna yngre ut :)

Linda

Det är verkligen ett fenomen det där med ålder och hur gammal folk tror att man är. När jag var yngre såg jag äldre ut och nu när jag är äldre ser jag tydligen yngre ut. För bara några veckor sedan var jag tvungen att visa legitimation när jag skulle köpa cigaretter(!)Jag blev väldigt chockad för jag VET att jag inte ser ut som 17. Samma sak på systembolaget (iaf ett specifikt bolag) får jag visa legitimation. Jag fyller ändå 32 i höst. Dock är jag lite road av det faktum att folk tror att jag är yngre än min syster som i själva verket är 4 år yngre än jag. ;) Nej, jag är väldigt nöjd både med min ålder och mitt utseende och jag tänker att jag få se det som komplimanger. Jag förstår dock vad du menar, jag skulle inte heller vilja att folk kläckte ur sig att jag såg ut som 15 men tro mig, det gör du inte. :)

Mathilda

Får ofta höra samma sak, jag ser yngre ut men jag tror att det är för att jag är ganska kort (1.58). Men jag försöker se fördelarna:

1. Jag kan ha högklackat utan att det ser konstigt ut

2. Jag kommer att kunna åka buss på ungdomsbiljett livet ut :P

3. Vuxna människor har mer sympati för en

4. Man kan handla kläder från barnavdelningen tex köpte jag min everest-jacka, som ser exakt ut som de på vuxenavdelningen, för 800kr iställer för 1800kr.

5. Det kommer att ta längre tid innan jag ser gammal och sliten ut.



Jaja, det finns hur många som helst och du är även om du ser ung ut så visar du ändå här på bloggen att du är mogen och vuxen. Kram

Sara - Mamma till Nova

Riktigt fin blogg tjejen. =D

Lovisa

Jag tycker i alla fall att du är jättesöt! :D

nadja

håller med, lite samma som att påpeka att någon är smal. Men grejen är att jag tror att i och med att det är positivt att se ung (för det är det ju, som du säger, när man blir gamma exempelvis) så anses det mer "okej" att påpeka det, men man vill få påpekningen att låta som något negativt.

Ingen skulle ju komma på tanken att påpeka "oj vad gammal du ser ut =)"

Men som du också säger, vad får man ut av att påpeka andras utseende? typ... ingenting!

Jeanete

De där har jag hört ett antal ggr också.

Det är lite tråkigt ibland att du ser yngre ut liksom.

Inget jag bryr mig om längre.

Håller med.. tänk om några år när folk säger du ser yngre ut då blir man ju bara glad ;)

Marie

känner verkligen igen mig i detta jag är 24 år och får alltid höra att -"jag trodde verkligen inte du va så gammal"....och att jag ser yngre ut än va jag är. Men jag håller med dig, tänk va skönt att vi kommer se ut som 20 när vi blir typ 30-40 det är jag glad över iaf. tack för en bra blogg! <3

Lina

Jag förstår precis! Jag får också alltid samma kommentarer, fyller 22 i år men folk tror max att jag är 17-18... PÅ bussen brukar de alltid fråga om jag ska ha hel eller halv biljett. Ibland frågar de inte ens och på biljetten står där då "Barn/cykel", vilken kategori hamnar man under då?

Men jag håller med dig och har också tänkt på det där, när det andra ruttnar står vi vackra kvar;) hehe ha de gott! Kram från ett annat babyface;)

ISABELLA

tänk sen när du är 40, då ser du kanske ut som 25/30 :p det är positivt bara.

Fia

WORD!

Malin

Jag håller absolut med dig!

Det är klart det inte är något dåligt med att se ung ut! Det är ju det alla vill, folk opererar sig ju för att behålla sin ungdom så länge det bara går.

Vad har folk att säga och klaga på dig?! Usch, gillar verkligen inte när folk skriver och klankar ner på folk på datorn. Sen IRL är dom så fega och tillbaka dragna. Det är bara fel!



Du är jätte söt och inget är fel med att se ung ut, tycker inte jag iallfall.

Jag själv ser också ung ut för att vara 20. Men jag ser det bara som en fördel :)



Kram på dig!

melicious.se

Det var det bästa jag har läst på länge, jag får ofta höra samma sak. Och tonen är mer eller mindre ALLTID nedlåtande. Jag brukar till skillnad från dig faktiskt ta illa upp för det, i mina ögon kan dom ju likagärna säga att jag är ful. Jag menar att det är ju menat som en negativ sak ang. utséendet, samtidigt som "du är ful" också är en negativ sak ang. utséendet... Aja nu blev det rörigt!



Skönt att jag inte är ensam ;D Tack för ett oroligt bra och stärkande inlägg!

Kram Malin

annlaj

håller med dej fullständigt! det är precis samma för mej och jag mår inte dåligt över att se yngre ut men det är när folk säger det med en negativ klang som man blir ledsen i hjärtat.

NH

De som tycker att du ser yngre ut än din ålder är nog inte ute för att förolämpa dig, utan uttrycker snarare att de nästan är lite chockade.

Det är inget fel med att se ung ut, men vid 20 förväntas man se så pass gammal ut att det är lagligt att ha sex. Det gör inte du. Det ger folk lite pedovibbar, eftersom du ju faktiskt är sambo.



Så ta inte så illa upp, utan försök förstå hur folk har tänkt. Nu är det ju inte alltid de vet de själva, utan de reagerar känslomässigt på ditt barnutseende.



Som du naturligtvis varken kan eller ska göra något åt. Men tänk gärna efter själv nästa gång du vill säga "Jag trodde inte du var 40, du ser så ung ut!" till någon i en positiv ton. Det är lika åldersfixerat och påvisar också att det finns en mer eftersträvansvärd ålder att se ut som, på säg 18-32. Resten är inte lika okej.

Malin

Okej , joo det är bara jobbigt. Alla vi ser olika ut, jag har själv fått många komentarer IRL att jag ser ung ut. Men jag tar inte åt mig, jag är hur glad som helst med hur jag ser ut och att jag inte ser ut att vara 30 ;)



Kram på dig!

Elin - Design&Makeup

sv: Jaha okej, att de inte vet hut. Jag tycker att det är bra att se ung ut, jag som är så kort har fått åka buss billigare ibland då de antagit att jag varit ungdom ;)



Men å andra sidan tror vissa att jag är typ 40 årig dvärg också så många barn glor oftast då de ser mig. Oavsett vad folk tror och tycker så är det ju ändå vår åsikt som spelar roll och mår vi bra över oss själva så finns det ju ingenting att bry sig om :)

DeLacour

äsch, de ser kanske själva ut som 35 medans de är 19, så de är väl avundsjuka att någon har turen att se yngre ut istället :)

Lily [ L i n d a . B l o m ]

NH: Du tycker att jag ser yngre ut än 15 år, eftersom att det inte ens ser ut som att jag har åldern inne för "lagligt sex"? :P



Om du hade sett och hört många av kommentarerna/replikerna jag fått så skulle du höra och förstå att många är ute efter att såra och håna. Men som sagt, jag tar inte illa upp - jag är stolt över den jag är. Visst är det tråkigt, men jag mår inte dåligt för det. DOCK är det många andra människor som gör det och det är lite därför jag skrev detta inlägg.

Fru Sessan

Jag fyller 28 i år och när jag provade en klänning i en butik sa jag "jag måste skicka en bild till min man och se vad han tycker"... expediten säger "va, är du gift... hur gammal är du?!"... Hon trodde att jag var MAX 18!!! Det var väl líiite att ta i tyckte jag, 10 års skillnad. Jag tycker faktiskt inte jag ser ut som 27-28, men fan inte 18 heller. Kanske 23-24?? Blev faktiskt lite irriterad att de slänger ur sig såna kommenterar och får det att låta så himla negativt!

Evelina

http://makelife.blogg.se/2010/march/tavling-i-samarbete-med-beautyinsideout.html



Hej!



Var med och tävla om "Örhängen Sparkle Orange" och "Lipgloss Cherry" i samarbete med BeautyInsideOut.se



Mvh

Evelina i samarbete med BeautyInsideOut.se

Ellinor

Äsch, du ser inte alls ut som 15! Jag är 28 och det kan ingen tro.. alla tror att jag är typ 22, det tar jag absolut inte som något negativt, tvärtom!

amelie

jag tycker inte att det är negativt att man ser yngre ut !

det är gullit ju (:

lyssna ínte på dom!

tänk sen är du t.ex är 40 så ser du ju yngre ut och det är inget negativt ju :o

ha det bra! :D

Jessica

Du är fin som du är!

Sandra

Det är faktiskt en väldigt intressant fråga att fundera över! Att se yngre ut har blivit det nya att se äldre ut.. Verkar som det är tidsandan vi lever i, vad den beror på vet jag dock inte.. Jag kan inte ålderbedöma tjejer mellan 12 och 22 typ.. För småttingarna sminkar sig och ser minst likna mogna ut som en som är nästan dubbelt så gammal! Det är helt sjukt egentligen..

Nej att se ung ut tycker jag bara är bra! Dom som kommenterar kan ju komma igen om 20 år då vill vi nog alla se unga ut ;)

Jenni

jag brukar också få höra att jag ser ut att vara mycket yngre än vad jag är och får alltid visa leg på systemet och krogen. och jag tar det som en komplimang! har kompisar som menar att det är "bättre" att se äldre ut och att man inte vill bli förknippad med en 16-åring. men för mig gör det absolut ingenting, jag hör gärna att jag ser ut som en 92:a (är 87:a), det är bara smickrande. :) och angående att visa leg på systemet och krogen - den dagen jag inte behöver göra det längre kommer jag grina. ;) länge leve det ungdomliga utseendet! det kommet vi ha igen när vi blir 40 och ser ut som 28, och de som "klankat ned på oss" ser ut som 54. ;) heja oss!

må så gott. :)

Jessica

jag håller med dig, jag har en storasyster som folk tycker ser väldigt ung ut, ofta förr när hon skulle på krogen så va hon oftast äldst men det va hon som va tvungen att dra fram legitimationen. Men som sagt så kommer hon kanske inte att se ut som nån gamal tant på ett tag.. hehe, vi har iof bra gener vilket e gött.. men jag tycker att man ska se ut som man gör, inget fel om man se ung, gammal, rynkig, tunnhårig eller liknande ut, man ska vara sig själv å trivas med det tycker jag:)

josefin

haha när de som tycker att du ser ung ut är typ 40 och är i samålder med dig, så ser du ut som 30 kanske, inget fel med det ;)

kim

är också 22 och får alltid höra att jag max ser ut som typ 15-17.

ser ung ut i både ansikte, kropp, nästan inga bröst, är kort och tunt och fisigt hår. och fine, vissa dagar bryr jag mig inte heller, när man har en bra dag, men andra dagar så kan det verkligen förstöra en hel dag.

man blir verkligen ledsen och det känns i hjärtat.

för trivs man inte själv och någon annan ständigt påpekar det, så blir allt bara ännu värre.



:'(

Olivia

Folk tror att jag är 12 år, mest för att jag är lika kort som en. :P Tråkigt att folk alltid ska döma ens ålder efter utseendet. Utseendet talar ju faktiskt inte om hur gammal man är och hellre att man ser för ung ut än för gammal. :)

Marie

Faaan vad vissa personer verkar kunna slänga ur sig vad fan som helst. Jag får också höra att jag ser ung ut för min ålder, men jag tycker inte att det är något negativt alls. Hellre det än att se äldre ut iaf, det vill man ju inte när man är typ 40 ;). Hoppas att du inte tar åt dig av vad de där idioterna säger för du är så fin och så söt och så vacker så. Många skulle ge mkt för ditt utseende kan jag lova. Folk är väl bara avundsjuka...

Kille med koll...

Varför bryr du dig om du inte tar åt dig? Skit i de bara du e jättesöt! Sen vet jag inte hur du är som person så kan inte dömma dig! Men kan lätt säga att många killar skulle se dig som attraktiv ;) Inklusive mig :)

rozi

Att se ung ut är ju herregud ändå en komplimang :).. det innebär att man fortf har sina perfekta släta drag kvar... för när var inte ett barn perfekt?

de ä bara avundsjuka.. vissa har tydligen inget bättre för sig.. du är söt och ska vara glad att du ser ung ut.. för vem vill inte det ?



Din blogg är bäst!

Kram Kram

Sofie

Detsamma gäller även mig, det var några veckor sen som jag skulle hoppa på bussen och eftersom jag är 20 år så ska jag köpa vuxenbiljett så jag bad om en vuxenbiljett (naturligtvis, man vill ju inte få böter) då svarar tjejen bakom ratten:

- Hur gammal är du?

- 20!

Hon kollar konstigt på mig och om jag inte minns fel så tror jag hon frågar igen och jag svarar samma sak. Hon får pengar till biljetten och mynten och biljetten som jag sedan får tillbaka hinner jag inte kolla utan går raka vägen och sätter mig. När jag bytar buss ser jag att den dumma idioten skrivit ut en barnbiljett trots att jag sagt upprepade gånger att jag var 20 år. Det hade varit mig ett sant nöje att trycka upp mitt leg i huvudet på henne nästa gång jag såg henne och kanske köra en och annan lektion för vilka åldersregler skånetrafiken har.



Även hade jag problem med några killar ute på ett uteställe för ett tag sen, dem envisades med att jag var femton, trots att jag även där berättat min riktiga ålder.



Mitt tips: Säg detsamma till dem!

Säg såhär: Nej och jag trodde inte du var en dag över 12!!!



Eller: Vad roligt att du tycker det, jag tycker själv att jag ser ung ut och jag älskar det!



Det lönar sig med att ge igen med samma mynt.

nattis

Jag får också höra att jag ser yngre ut ibland, (jag e 153cm). Men vaffan, det har ingenting med om man är snygg eller inte att göra! Och precis, när man blir äldre är det bara roligt att se ung ut, fråga min mamma. Hon har fått visa legg på systemet hela livet, senast i helgen. Hon är 34 år! Och hon blir lika glad varje gång;)

Johanna - foto

Jag får höra exakt sådana kommenterar jag också! Tänker likadant som du i den situationen, perfekt när man blir äldre ju! :)

Zoofie

Jag ser hellre yngre ut än äldre än vad jag är! :) Fått höra hela mitt liv "nä men du ser ut att vara minst 20" och då kan jag ha varit 13-14. Nu när jag kommit upp till min ålder så tror folk att jag är yngre och för att vara ärlig så känns det bättre!

Madde

Jag håller helt och hållet med dig! Nu känner jag mig riktigt gammal men jag är 26 och fort folk frågar mig hur gammal jag är,så säger dom Ojjj...jag trodde du va max 19 år Men vet du vad? Vet du hur fina vi kommer va när vi är 50+ och folk tror att vi är 35-40. då kommer vi ha ett fint smile på läpparna =) Stå på dig =)

Anneli - A'la Foto

Jag tror att många inte tänker att det kan uppfattas negativt eller att någon kan bli ledsen av det! Jag tror också att det finns en del som helt enkelt känner sig gamla och vill ha tillbaka lite ungdom och kanske känner sig lite avundsjuka!



Jag tror inte att de flesta egentligen menar att göra dig och andra illa...det är bara ogenomtänkt!



Vill också säga att det är bra att se yngre ut! Visst...i tonåren strävar man efter att se vuxen ut och det är lite tragiskt egentligen! Men ser man yngre ut blir man senare äldre...om du hänger med på vad jag menar! För ålderdomstecken får alla...men de som ser yngre ut kommer det senare på! :O) Så njut! Och stå på dig!



isabel

själv fyller jag 18år i sommar och får ofta höra av människor jag inte känner att dom inte trodde jag var en dag äldre än 13-14. sen har jag kompisar som är 15-16år och ser betydligt äldre ut än mig, vet dock inte om jag ska se det negativt eller positivt. kanske bara att hoppas på att det håller i sig med åren och man får se ung ut när man blir äldre ;P

Lina

Äh de är avundsjuka för att de ser ut som träsktroll själva när de håller på att åldras.

brander

jag får också sånna kommentarer varje dag. Folk tror inte att jag är 19. Kommer ju in som "barn" på vissa ställen.. exempel badhus, skidbackar och sånt. Inte grinar jag för det eller, blir ju bara billigare för mej :) ! och man hoppas ju att man fortfarande kommer se yngre ut när man är äldre !

Mommis

Man far vara glad nar folk tycker man ser ung ut. Nar jag talar om att jag har ett barnbarn som ar 22

blir folk lite konfunderade. VAR BARA GLAD Mommis

Johanna

Jag tycker att du är sööt :D

Hanna

Jag känner verkligen igen mig. Får typ alltid höra att jag ser yngre än jag är (fyller 22 i maj) =)

Maja

Jag är tjugo men ser tydligen ut som en 16-åring. Visst påverkas man, mer eller mindre. Jag jämför mig och önskar att jag såg äldre ut. Men det kan ju inte hjälpas man är den man är helt enkelt.

PS: Du har en väldigt fin blogg. =)

emelie

Kan inte annat än att hålla med första kommentaren ;)

Petter

Haha, har det här inlägget någonting att göra med vårat möte i helgen? Jag trodde ju att du var 25! :-)

Marina

Haller med dom som har hjarna har, skrattar bast som skrattar sist! Ett babyface vinner i langden, speciellt nar vi blir 30-40 :D Hahaaa! /Fran en som mestadels inte ser ut som 25..

Sanna

Oj, så himla mitt i prick :D Exakt likadant för mig, jag är 20 men enligt alla andra är jag 15-16 :P Men vad gör det, om 20 år mår man kanon när någon säger att man ser yngre ut, och anti-rynk kräm kommer vi knappt veta vad det är hehe! ;) Du verkar vara en riktigt härlig tjej, jättesöt verkligen! Har bara kikat igenom din blogg litegrann, men keep up the good work! :) (ja, jag är lite efter på detta inlägg, men kunde inte låta bli att kommentera ;)