En dag blir man tacksam!

Det händer minst en gång varje dag att jag får höra kommentarer om mitt "unga utseende". Är det inte IRL, så är det genom bloggen. Jag är 21 år gammal och får fortfarande visa legitimation på krogar där det är 18års gräns. Jag tar alltid upp legget innan jag ens når vakten, eftersom att jag vet att dom kommer fråga efter det. Givetvis är det lite trist ibland, men ni skall veta att jag absolut inte tar illa upp när det hånas eller klagas på mitt "babyface". Jag är medveten om att jag ser yngre ut än vad jag är, men jag trivs med hur jag ser ut och har accepterat det sedan länge. Det jag dock inte förstår är varför folk skall påpeka andras utseenden så fruktansvärt ofta? Det är knappast något negativt med bebishy, babyface och miniliten näsa?

Det finns otroligt mycket fördelar med att se yngre ut, samtidigt som det finns nackdelar såklart. Men ni anar inte hur billigt det är för mig att åka buss exempelvis. Att jag får visa legitimation i dörren på en krog eller på systemet är ju inte speciellt jobbigt. Det är bara att dom spanar in mitt legg så är jag inne sedan, dom stoppar mig ju inte precis när dom ser min ålder. När jag skall "bevisa" min ålder för andra människor, som sätter sig på tvären, struntar jag bara i det. JAG vet min ålder och kan även bevisa det när det väl betyder något. Om någon okänd jävel inte tror mig skiter jag fullständigt i det liksom.

Jag vet att jag en dag kommer vara otroligt tacksam för att jag faktiskt ser ung ut. Hellre det än att jag ser ut som en gammal kärring.. Dessutom vet jag så himla många andra som "är i samma sits". Säkert finns det läsare här hos mig som känner igen sig i det jag skriver, men kanske inte riktigt accepterat det ännu. Jag vet att jag tyckte att det var riktigt jobbigt förut - men försök tänka som jag gör! Det funkar faktiskt väldigt bra. Tänk vad smickrande att visa legitimation på systemet när 30-årskrisen närmar sig ; ) Haha!
90
Johanna

det är precis samma här.

jag är också 21 men liknar nog mer 17 - 18 år.

är kort med så det är väl mycket det.



däremot har jag aldrig några problem med det.

man är ung längre, kanske till och med i själen :)

DAna

Du är jättesöt! (=

Lina

Jag har precis samma problem jag av den anledningen att jag är så kort..

Men egentligen är det ju bara tacka och ta emot och precis som du sa så kommer man att vara tacksam över att man ser yngre ut än vad man egentligen är om några år :)

Johanna

aw men du vinner över mig :) jag är 157 cm så är en mini, men trivs bra med det :)



det var nog värre när man gick i högstadiet och så vidare, alla andra växte utom jag kändes det som och just i den åldern är man lite känslig när man

hela tiden får höra lillen haha.

Johanna

i sneakers med mera har jag 35 oftast :) i högklackat och mer finskor har jag 36 :) thihi

Anna

Skit i folk som klagar och så,

för du ser så jäkla bra ut :D

lucia

håller med dig och känner igen mig i de du skriver. jag får visa legg hela tiden. men vad gör det, bara bra att de kollar :)

malin

jag tycker iaf du är jättefin, babyface eller ej! :D kram

Moa

jag visade min kompis din blogg. hon undrade hur gammal du va. jag sa att du var 21 tror jag. 21! hon trodde typ att du var 16-17 . hihi ;)

christina

Huvudsaken man vet själv hur gammal man är. Tror många kopplar åldern till längden, själv är jag 152 lång,och 27år, strunt samma om folk tror man är 16, de gör mig ingenting. Än så länge är de bara en fördel...

Isabel

Förstår precis vad du menar. Jag ser inte precis ut som 21 (som jag faktiskt snaart är) Fast så länge man är nöjd själv så.. :) Hellre ser jag yngre ut en gammal som skam ;)

Ha en härlig kväll! Kram!

Lisa

Jag vet hur det känns! Jag är snart 27år och får visa leg för att köpa alkohol, gå in på krogen och liknande!

Men jag tar det bara som en komplimang :)

christina

"Du är så liten & söt" De känns igen :) Jag tycker de är gulligt som tjej att va liten. Några cm till skulle inte skada,men jag får nöja mig med de få jag fick :)

Emma Damm

Jag tycker som sagt att du är superfin :-)

isabella

Men alltså hellre se ung ut när man är 21 än se ut som typ 50 :p

Lina

Du tjejen.. jag är ju 25! och jag jag får också ofta höra att jag ser ung ut,det kan vara allt från 19 år till 20 hahah ;) Stör mig främst när äldre frågar mig om nyss tagit studenten. Tar inte alls illa upp längre men det är kan vara så störande ibland....

Lina

Du har helt rätt! Du ska vara stolt över ditt söta ansikte. :)

Men jag har en fråga till dig, det är så att jag var tidig till puberteten och trots jag bara är 16 så har jag inte växt på flera år. Jag är bara 1.48 och jag mår mycket dåligt över detta. Enligt läkare och sånt kommer jag inte att bli en centimeter längre, och det är för sent att göra något åt det nu. Men så sökte jag lite och hittade ett örttillskott som kallas Super-Growth. Jag har googlat och läst hur mycket som helst om den och hittat både possitiva och negativa saker om den. Så tänkte jag att du kanske hört talas om den? Eller om du kanske kan söka lite med och hjälpa mig bestämma vad jag ska göra. Är helt desperat...Tack för en fantastiskt bra blogg! Kramar

Rövarmamman

HIhi tacka så länge som du ser ung ut:) så fort du går över 25 så blir du glad när de frågar ef. leg- iaf så får man sig ett gott skratt:)- o de förlänger livet. Har du någe bra tips för blonda att få till lite extra lyster billigt och enkelt?

Isabel

Jaa det gör vi nog! Skönt att man inte är ensam då och så kan man ju alltid trösta sig med att det finns en till ;)

Fiia

Haha, jag tycker bara det finns fördelar med att se yngre ut! (kan i alla fall inte komma på någon nackdel.) Och dessutom; när alla andra sitter där med botoxbesprutade ansikten kan man själv se minst lika ung ut (om inte yngre, eftersom de flesta med botox är skrynkliga nedanför hakan, halsen, över brösten osv) men fortfarande vara all natural! :-) Dessutom kan man luras med sin ålder på ett sätt som gör att man i vissa situationer slipper ta det ansvar man för stunden inte orkar ta! ;-P Mohahaha.. (Fyller 23 om en vecka och är heller inte betrodd utan leg på krogen och jag har under åren kommit på en hel mängd av användningsområden för detta!)

Josefine

Känner verkligen igen mig jag med, är 23 men får ofta frågan om jag är 16-17. Men det kommer kännas bättre och bättre ju äldre man blir helt enkelt^^

monia

du ska ta det som en komplimang, det gör jag, jag får också alltid visa leg på krogar och när jag ska köpa cigaretter ;S

natasha

Hej alla älskade som läser detta, jag vill att ni alla (eller rättare sagt ni söta som orkar) Tar sin tid och läser det senaste inlägget jag skrev om hur man ska se på sitt liv, inlägget är rätt långt, det handlar om saker jag gått igenom och hur man kan göra för att få det bättre i livet och så vidare, jag skulle uppskattat det väldigt mycket om just DU som läser detta tog din tid och läste igenom inlägget jag skrivit, du kan också kommentera och säga vad du tycker om det jag skrivit.



Ha en bra kväll alla som läser detta ♥



www.latimbella.blogg.se är min blogg

och länken till inlägget är; http://latimbella.blogg.se/2009/april/utkast-hejsan-sotnosar.html#comment

samantha

Jag förstår dig lite där , alltid när jag är ute blir jag utsparkad FAST jag har leg med mig . du ska inte ta åt dig du ser great ut!



KISSKISS

Emelie

Jag skulle bara bli glad om jag såg yngre ut :D

Har alltid sett äldre ut för min ålder...

Fördel fram tills man är 20 , sen är det inte så kul ;)

Så ska man som du, se yngre ut :)



Hoppas du haft en bra påsk !

Anonym

jag ser också väldigt ung ut :) och samma med min mamma, hon är i 40års åldern men ser ut att vara 30 :D

linnea

tkr verkligen om din blogg och jag tkr du ska skita i vad alla säger :) jag får också ibland höra att jag har ett babyface, okej jag är bara 16/17, men ändå :) har själv en pytteliten näsa :P men jag ser inga fel med det. tkr bara det är lite gulligt ^^ jag kommenterar inte din blogg så ofta men du ska veta att jag verkligen tkr om den :) så fortsätt att blogga som du gör och skit i om någon är negativ

Emme

jo jag säljer alltså helt nya kvalité hårförlängningar till ett mycket bra pris! Allt hår är äkta och går att färga, locka, osv. Jag har alla färger & nyanser och längder. Du kan använda clips, micro ringar eller limm till detta. Håret kommer i träns som du själv klipper till delar som du ka sätta fast i håret. Denna metod är bäst då de inte sliter något på ditt egna hår.



De hår jag säljer kostar i butik runt 1000 kronor & i frisör salong tar dom 2-3000 kr.



Men jag säljer samma hår för bara några hundra lappar beroende på vilken längd du vill ha. Bredden är 1 meter så det är mycket hår du får till dessa kanon priser. Du kan nämligen använda hälften åt gången och spara andra halvan till ett senare tillfälle eller sälja? Så du gör ett riktigt kap!



Prsier:



45 cm - 450 kr (går till mitten av brösten eller lite ovanför)

50 cm- 550 kr (går nedan för brösten, vanligaste beställningen , långt hår)



Vilken färg och längd är du intresserad av?



just nu så bjuder jag även på frakten :) så du behöver bara betala för håret



mvh/emelie



Emmas konst & design

Det är precis lika för mig. Hehe. Alltid varit liten och spinkig med pluffsiga kinder och puppyeyes. Har dock aldrig hört någon "klaga" över det.. mot mig alltså.. Men ibland har det även varit tvärtom. Att folk trott jag varit äldre.. Och då har jag blivit Chockad! De frågade ex inte efter mitt leg på systemet då jag var 20 år.. åldersgränsen liksom.. det var skumt. Haha. Annars tror alla alltid att jag är typ 5 år yngre. Men spela roll!! :D

Anonym

Babyface är ju bara en ren komplimang tycker jag.... ett tecken på at du ser ung och fräsch ut helt enkelt..eller hur ?

Kram// Rozi

Tobias

Jag är ju 18 men vissa kan tro jag är 16-17, hehe =)

Nightfall

Så härligt att läsa att du har en positiv inställning till det för det är verkligen något bra att se ung ut :D tycker jag hehe. Kram

Cornelia

Hejsan, din blogg är verkligen super.

men ville bara säga att jag tycker du ska läsa mitt senaste inlägg på min blogg.



kram :)

skinny

Avundsjuka, du är ju så otroligt söt!

[ V I V A L A G L A M ]

konstigt att du skrev detta inlägg ang. utseende strax efter Kenza. Speciellt eftersom du flera gånger sagt att "du inte läser hennes blogg"..

erina tomasson

att se yngre ut är bara en fördel, precis som du säger, åka buss är mycket billigare, spela bowling är billigare... många fördelar. Att dra upp legitimation på krogen är ju inte specillt besvärkligt, snarare blir man bara stolt på nått vis att man kan visa upp ett kort där det faktiskt bevisar att man har åldern inne och vaken står med hakan ner i backen. Som sagt du är inte den enda som ser ung ut, kanske ser vi ut som 40 när vi är 70 och då lär man ju bara ha avensjuka människor efter sig :p



Hur som helst det kvittar hur man ser ut eller vad man gör så kommer det alltid finnas folk som har något att komma med bara för att dom inte har nått bättre för sig.

ny

Du ser ut som sångerskan Robyn :) och hon ser ju också ganska mycket yngre ut än sin ålder..

maryah

Åh, jag har PRECIS samma problem. fokl tror att jag är 15, och en gång ville de ha leg när jag skulle titta på en film med 15 års gräns! skulle jag se YNGRE ut än 15? helt sjukt. Med mgi är det tvärtom, på bilder ser jag inte SÅ ung ut, men i verkligheten ser jag ut som en riktig BÄÄBIS - MED smilegropar. Som om inte mitt babyface ansikte räckte så ska jag få smilegropar som kan göra vilken sexbomb till en snorunge. Vad ska man göra, brukar också köra den där " när jag blir 30", men då brukar jag köra med "när jag blir 50 så ser jag ut som 35, ni kommer se ut som 65". Vet inte om det funkar.. men hoppas kommentatorena som är så jäkla BRA på att kommentera får sig en tankeställare iaf!



WE BABYFACES ROCK: vi borde starta klubb! hahah=D

Joanna - Tonårsliv

sv: Hejsan!

tack så jättemycket, det värmer enormt! Hoppas du gillar serien

M

Ordet frisör, får mig att tänka. Dags att klippa sig. Bra, ska göra slag i saken!

Babbidesign - [Design & Foto]

Joru en annan får visa legg både på systemet och ibland när man köper cigg, fast man passerat gränsen du nämner, så jag kan berätta för dig att det känns mest.. ironiskt :)

Dixi

Min morsa fick visa legg på systemet när hon va 34 xD Många tror att jag är runt 14-16 bara för att jag är super liten men saken är den att jag faktiskt är 18 men jag bryr mig inte så mycket ;D

Jessica

Jag kan inte förstå varför man ska klanka ner på folk. Du är ju jätte söt! =) Självklart kommer du tacka gud för att du ser yngre ut senare i livet, haha ;) kram

Ronja

det faller åt olika håll. jag är en lång tjej och har under mina år sällan visat legg..sen när man engång måste göra det. blir man helt rubbad

Julia Romo

Har också samma problem... Ser lite yngre ut än vad jag är och är kort, men som du säger - allt har sina fördelar! Nackdelar med att se yngre ut är som du säger, men det har massa fördelar också (det du tog upp). Att jag är kort kan vara störande, men om man tänker på mina intressen. Ridning. Så är det bara bra att vara kort. Jag tycker mest om att rida på små ponnyer och hade jag varit längre så hade jag ju varit för lång! Så ja... allt har isna fördelar :)

M.a.D.D.i.X - Ung Mamma till F.R.E.J.A & Gravid

Glöm inte:

DESIGNAUKTION PÅGÅR - TOM 15 APRIL 09



Ha en trevlig dag!

Linda

jag känner igen mig. har accepterat det men kan bli irriterad när folk säger att jag ser ut att vara 13.

Camilla

Jag här 28 snart och jag har oxå fått höra att jag ser ung ut och många kan inte tro att jag ska snart bli 28. Och får oftast alltid visa legg. Men de gör mig inget..Häldre ser jag ung ut än som en gammal hagga. Vet ju dom som bara ä kring 19 och ser ut som 30. Skulle inte vilja byta.

Kristin

Hej!

Jag vet att du är bra på hår & så och behöver verkligen din hjälp nu. Jag gjorde misstaget att försöka bli blond från svart, blekt 4 gånger nu och det är slitet. Tonar brunt om någon timme för att inte slita mer av blekning. Har gjort en lista på min blogg med tabletter och liknande som jag läst på forum ska vara bra för håret, kan du kika in och ge mig råd?



Kram & tacksam för hjälp

/Kristin

Lovise

Man brode absolut ta det som en komplimang att man ser yngre ut än vad man är. Kanske inte så roligt när man är 16-17 och vill se äldre ut än 12 som alla kanske tror att man är. Däremot när man blir runt 30 och alla tror man precis fyllt 20 - då tar man det garanterat som en komplimang tror jag! :)

bitte

Ser åxå ung ut ser det endast som en fördel=)

Sandra

Jag får också alltid visa legg, oavsett om jag ska in på krogen eller köpa snus till killen. Men som du skriver, hellre se ung ut än se gammal ut :)

Josse

Har det precis likadant, är 22 år och folk tror jag är 17-18. Kanske inte så kul nu men precis som du säger så lider man inte av det heller och det kommer ju bara bli mer och mer uppskattat ju äldre man blir.

Josefine

Jag är bara 18, men kan inte säga att jag ser ut att vara så "gammal" men bara positivt ju, när vi är runt 30 och ser ut som 25 och alla andra som 35 :D

Jessica

trist att de alltid e folk som ska va så avundsjuka på andras utseende att de måste "klaga" istället för säga vad söt du e!



grrr!



du e vacker och e väl skit samma om du ser lite yngre ut än din siffra. trots allt bara en siffra ;)

Tobias

men när vi blir äldre som typ 40 kmr vi vilja se ut som 30 :D go us!

jennifer

Jag skulle tycka det var bra tex när du är 70 ser du ju typ ut som 50! =)

isabel

haha jag blir 17 i sommar men folk tror jämt att jag är typ 13-14, inte så kul nu kanske men i framtiden :)

Babytanten

Hej!

Vill bara säga att jag blir glad när jag ser en ung tjej som du som insett saker som jag kommit på långt senare i livet! Du är inte bara söt du är klok också!

Själv ser jag väldigt barnslig/ung ut för min ålder och har ALLTID gjort. Har lidit av det onödigt länge innan poletten trillade ner och jag insåg fördelen! Nu njuter jag av att se ung ut vid nyss fyllda 43 år. Att visa leg på bolaget har jag fått göra då och då under livet(senast för ett år sen!!! Det är SANT!!!) och precis som du säger - hur jobbigt är det... Att både känna sig ung och se ung ut förlänger förmodligen livet eller gör det åtminstone mycket roligare och lättare! Att bli gammal är väl alla rädda för!?

Med det menar jag inte att ålderdom eller att se äldre ut är något fel - det skall också respekteras eftersom det är högst naturligt!

Alla är olika men alla är lika mycket värda så länge man har ett gott hjärta!!!



Läste din blogg av en slump för jag har en dotter i samma ålder som bloggar och då ramlade jag in här av nyfikenhet...



Kram och lycka till i framtiden!

Elin

Du kanske inte ser ut som 21, men du ser jävligt bra ut! :D

Jenny

hihi.. Jag och min mamma hade samma diskussion igår.. Jag är 23 (fyller 24 senare i år) och får fortfarande visa leg om det gäller 18-års gräns =) Fine by me! Jag kommer bara ta det som en komplimang när jag får visa leg på systemet när jag är 30! haha

emelie

jag har också alltid hört att jag ser mycket yngre ut. jag är 19 och får ofta höra att jag ser ut som 16, men jag tänker som dig att det är bra sen när man blir äldre.

. Pjumas . ♥

Bra skrivet :)

Sandra

Det är samma för mig också. Blir 21 detta år och har fått höra att jag ibland ser ut som 15. Men det gör mig inte ett dugg för precis som du säger så kanske man ser ut som 20 när man är 30. Vi får hoppas på det :P

[ t a k a i . b l o g g . s e ]

jag ser också liten ut :<

men vad fan spelar det för roll? D:

så länge man är nöjd med sig själv så.

Anna

Det är precis samma för mig. Jag är 23 år och får fortfarande visa leg så fort jag ska någonstans. Jag tar det som en komplimang, för när jag är trettio så kommer jag fortfarande se ut som 20 o.s.v. ;)Så jag har inga problem alls med det!

Johanna

jag tycker du e jätte fin :) och när jag blir 21 (har några år kvar) skulle jag oxå vilja se ut som att jag var 18 :)



karm

evelina

min mamma är 36 och får fortfarande visa leg när hon köper cigg och går på systemet.. hon tycker det är smickrande iaf :) förresten, du är skitsöt linda! :)

Ann-Sofie

Äsch vem fasiken bryr sig om man får visa leg på krogen eller systemet? Det är faktiskt lag på att det ska kräva leg av varje person som ska in eller handla.



Det är inte så stor skillnad utseendemässigt på 18 och 21åringar :P



var nöjd så länge du får visa leg annars är det ett tecken på att du är ute och svirar konstant och lite vettigare saker har man juh för sig än att gå på krogen 4 dagar veckan.

JOHANNA ARREMAN

får också alltid visa legg, men som sagt så kommer vi vara glada över det när vi närmar oss 30 och alla andra ser ut som 50åringar ;)

Anonym

Äh, jag tycker bara ni små brudar ser söta och piffiga ut, och du har så rätt i det du skriver Linda!

Jenni

Jag är 29 och får också fortfarande visa leg... Något tröttsamt, men lite smickrande med... :)

Sandra

Har precis samma problem med mina få cm och ansikte som en tolvåring! Men som du nämner, skönt när omgivningen börjar närma sig 30 och rynker och man själv fortfarande ser fräsch ut! =)

Mirnesa

hahah ajag är också babyface! men inte som du, du kommer älska ditt babyface när du blir äldre :)

Elin [ d i zz y l i c i o u s . b l o g g . se ]

Håller med, jag får alltid visa legg på krogen, systemet o så... sist jag var på krogen trodde hon i baren jag var 16, fast jag snart blir 25, haha.

Frida

du har faktiskt helt rätt! och om man klankar ner på en för deras unga utseende är det bara för att den personen är avundsjuk! tack för att du försöker ge andra människor samma bra självförtroende som du har, det är fint!

Carro

Jag vet exakt hur det känns att se yngre ut än vad jag är. Jag fyller 26 i övermorgon och folk har trott att jag gick i 9an, alltså 15 år och skulle välja till gymnasiet!!! Jag kan bli lite trött på åldern. Det första folk fråga är "hur gammal är du?" Jag tycker inte det spelart någon större roll om man passar ihop som vänner eller som ett par. Men tydligen spelar det betydligt större roll än jag någonsin kunde trott. Men jag ser hellre yngre än äldre ut, hellre de än tvärt om!

Ta hand om dig!

gabbi

Jag tycker du är jättesöt, och hellre ser man yngre ut än äldre ut =)

Rebecca

Det är precis likadant för mig, jag tar alltid upp mitt leg på krogen/systemet innan de frågar - av ren vana.

sylvia

jag vet hur det känns! :)

Jag är 22 och får fortfarande visa legg överallt.

Nu har jag "turligt" nog flyttat till en mindre stad där dom känner igen mig när man ska handla snus... men ja.. oftast inte :)

men vafan, jag mår inte dåligt av det. Hellre se ut såhär än att se 5-10 år äldre ut än vad man faktiskt är?

Lilly

Hej Linda!

Jag känner faktiskt igen mig det med att ha yngre utseende. En kille till min kompis frågade mig hur gammal jag var, jag svarade 19 och gissa vad? Han blev helt paff och trodde jag var 14-15 år! haha otroligt. Kan man kalla det för en komplimang då eller hur ska man ta det som? :D Tycker om att ha yngre utseende och har alltid tyckt det är bra, inte vill man se äldre ut än 30 när man är 20. :)



Ha en bra dag, Linda!

Kram!

mrsmodesty



Äsch, jag är 30+ och får visa leg på systemet!!! Att se 3-4 år yngre eller äldre ut när man är runt 20 är väl inget att haka upp sig på, men det är väl ändå mer positivt än negativt. Det är väl bara att hoppas att det "håller i sig" i 15 år till minst och inte fort "går utför" ;-)

malin

jag får också ALLTID visa leg när det är 18-årsgräns...jag fyller 24 iår..;P

Ida

Jag fyller 21 nu i år också, och jag får jämt visa legg. Spelar ingen roll om jag ska köpa alkohol eller gå in på krogen..

Anonym

Söting!

Anonym

Söting!

Anonym

Söting!

Bruden Hon Själv!

Säger som många andra..Snart 25år å legget gäller ännu på många krogar å på bolaget.

Jag bugar o bockar ;D

Evelina

Hallå Linda och tack för en super blogg. :)

Jag håller verkligen med om det du skriver. Jag är 18 snart 19 men ser yngre ut därför att jag är både kort och smal. Men varför ska jag bry mig om det liksom? ;) Det är ju svinbra sen när man blir äldre :D

Kram på dig

Anonym

men oj, jag menade verkligen inte att vara taskig när jag skrev det! Jag har ocksa fatt höra att jag ser mycket yngre ut än vad jag är! Men det är ju bara positivt, sa förlat om du tog vid dig, det var inte alls meningen :)