Läsarfråga: Att gå från brunett till blondin

SVAR: Hejsan! : ) Det smidigaste och bästa du kan göra för att bli ljus igen är att boka tid hos en frisör och berätta precis vad du tänkt dig. Jag har, som du skriver, precis gjort samma sak som du vill göra - gått från brunt till blond.

Min första uppljusning gjorde jag med hjälp av folieslingor - massor av tunna i hela håret och det blev (som du ser på bilderna nedan) en ganska stor förändring. Då gjorde jag även en så kallad blondertvätt, man blandar blekning och shampoo och masserar i vått hår för en liten uppljusning av hela håret. Dock ville jag en tid senare bli ännu lite ljusare och drog en hätta över huvudet och gjorde många, relativt tunna, slingor på det sättet. För att undvika de gula pigmenten kan du be din frisör lägga i någon form av neutralisering, jag gjorde detta med hjälp av en egen blandning av ask och violett toning. Sedan underhåller jag den blonda färgen med silvershampoo (Joico Color Endure Violet Shampoo) och Revlon's nutricolor creme 1002, violetta produkter som dämpar sin komplementfärg gul : )

22
Ida Johansson

Hej, när utses en vinnare från den senaste tävlingen du hade? :)

SOPHIE

Riktigt fin blogg :DKolla gärna in hos mig och lämna en kommentar eller två :D

Anonym

Jag har precis köpt det silverschampo vilket nu nämner i ditt inlägg, sliter detta något på håret?

milena malmros

BRA skrivet är själv frisör och är trött på alla som tror man kan färga o bleka hur som helst :) snygg blogg btw!

En trasig uppväxt, en plastikoperation och livet som blev bra till slut.

Du kommer med många bra tips! Är också sugen på att bli ljusare till sommaren! Har du någon bra frisör att rekommendera i Göteborg? =)

yasmine modell mamma och fru

snyggt

Sanna

Hej !

allt bra med dig ?

Du jag skulle vilja ha lite tips på bra och prisvärda frisörsalonger, har du någon / några du kan tipsa om ?Vore supersnällt !Kram

iisaacson

Hej Linda!

just nu har jag ganska långt hår och blont, men jag skulle gärna vilja klippa det och byta färg för jag har tröttnat så oerhört mycket på det jag har nu, men jag vet inte riktigt vad jag vill göra.Gå gärna in på min blogg för att se hur jag ser ut, hur min hudton se ut osv för att se vad som passar mig :)Blir jätte tacksam för svar!

Natta

Hej Linda!:)

Du har ju ett x antal Converse skor, och jag tänkte höra med dig lite om stolekar på dem med smal sula. Är de små i stolekarna? :)

Tack på förhand! :)

Hanna

Åhh den där "färg bomben" är det många hemma här som tipsat om på senaste tiden. Kanske ska prova på den:)!Jag är en av dom som färgar hemma hur som helst.. Men mitt hår verkar klara av det hyfsat!

Emma

Har en fundering i samma kategori som detta inlägg.

Jag är mörkblond naturligt,men skulle vilja ljusa upp håret några nyanser då jag trivs bättre i blont hår. Jag vill ha sandblond/beigeblond, alltså ej gult, vitt eller grått.Kan man ljusfärga håret eller måste man bleka slingor?Tacksam för svar :)

Lily [ L i n d a . B l o m ]

EMMA: Du kan ljusfärga - förutsatt att utgångsläget är din naturliga hårfärg. Du kan inte ljusarefärga ett redan färgat hår : )

Melinda

Kan du inte förklara lite hur man gör en sån där blondertvätt mer noggrant? :) Skulle vilja göra en sån!

Sandra

du har sån fin hårfärg! :)

Mickaela

Hej Linda! Har också tänkt bli blond till sommaren. Och det här är jättebra tips, men jag har röda nyanser i håret + att det är ganska ojämnt pga utväxt osv. Några bra tips på hur man kan göra just när man har röda nyanser, så att det inte blir oranget!Tacksam för svar!

Anna

Jag har en fråga! Jag var mörkrödhårig i höstas och har nu kopparfärgat hår. Jag vill bli askblond nu till sommaren och har använt hårinpackningar för att dra ur färgen (gjorde en intensivtoning i höstas) och har lyckats ganska bra faktiskt, men det är fortfarande rätt kopparfärgat på längderna... Har du något annat tips för att få bort de röda pigmenten? Vill inte avfärga håret. Tacksam för svar! :)

JJ

Linda du är jätte snygg o passar skit bra i hårfärgen på mellan bilden! :) Stay that way ^^

Emma

Hej Linda! Jag är en 15 årig blondin som alltid har försökt sköta om mitt hår på rätt sätt. Jag använder mig t.ex. bara av schampoo, balsam och inpackning som är köpt vid frisören. Jag har några frågor jag hoppas att du ska kunna svara på och att döma av svaren på de tidigare läsarfrågorna tror jag att du kommer ge mig super bra svar! Till att börja med undrar jag om man kan använda inpackning istället för balsam? Jag vet att jag har läst att det är ett dåligt alternativ, men min frisör har sagt att det går lika bra. Därför är jag lite osäker på hur det egentligen är. Sen är det så att jag har lockigt hår, men för att få fram lockarna måste jag föna det med en diffuser. Om jag låter håret självtorka blir det bara lite vågigt. Jag har läst ditt inlägg om balsam metoden men jag känner att det inte riktigt är något för mig då jag vill kunna variera mina frisyrer lite. Det fungerar ganska bra att föna det med en diffuser men det håller sig inte hela dagen, tar lång tid och blir trassligt och jag ser ut som ett litet troll i huvudet efter en stund. Det kan ju bero på att jag använder mig av fel produkter eller inte riktigt förstått mig på diffusern. Jag hoppas att du har några bra svar på mina frågor!

Kram Emma!

sofie

Hej!!

jag har blont hår men igår färgade jag mitt underhår svart och gjorde blonda slingor vilket jag ångrar jättemycket.

kan man färga det ljusbrunt utan att det blir missfärgat så nära inpå och hur ska jag göra det?

jag bor nära karlstad så hur mycket kostar det att fixa det hos er på minomin? eller kan jag göra det billigt hemma ?Skulle bli väldigt glad för svar!

Mimmi

Hej Linda!

Jag har lockigt frissigt hår! Jag funderar otroligt mycket på att göra en keratin behandling ! Kan inte du vara bäst och berätta lite om de? Är det värt de?

Jag är trött på att blåsa och platta mitt hår i en timme varje / Varannan dag!

Ha de bäst!!

Emma

Jag har ungefär samma frågan. Var ljus ganska länge men gjorde misstaget att tona håret mörkt och ångrar mig. Gör inpackningar så ofta det går för att försöka dra ur färgen. Det jag undrar är om jag kan slänga i en color B4 innan jag gör en omgång med slingor, så att det inte är så mycket mörkt kvar?

Karro

Hej linda!

Har också en fråga om blondertvätt. Intensivtonade mitt hår i en mahognykopparfärg för 5-6 veckor sedan, och vill nu har en ljusare färg, inte blondt, men mer ljusbrunt. Har för övrigt mellanblondt hår naturligt men har intensivtonat det regelbundet de senaste 3-4 åren. Kan en blondertvätt funka då? Finns det nåt mer sätt att få det ljusare själv?Tacksam för svar! :D