Vårt rutinultraljud

Och så blev det dagen vi väntat på, rutinultraljudet. Fram tills igår hade jag känt mig så lugn och harmonisk inför UL:et, när jag tidigt på morgonen vaknade kände jag nervositeten komma ännu mer. Tänk om det hänt något sedan sist? Tänk om något inte verkar stå rätt till? Jag blev nervös, orolig. Förväntansfull!.. Men orolig.
 
Klockan blev 10:00 och vi satt och väntade på vår tur i väntrummet. Strax efter utsatt tid blev vi uppropade och jag fick lägga mig på sängen direkt med min älskade bredvid mig. Kall blågel på magen och sedan satte vi igång.. Vi såg vår lilla skatt direkt och njöt av varje minut som allting verkade se bra ut. När barnmorskan skulle kolla hjärtat fick hon leta och leta och leta, ja inte efter hjärtat alltså, men för att finna bästa vinkeln att se alla kammare och liknande. Bebisen låg åt lite fel håll, så jag fick ruska mig. Det hjälpte inte.. Jag fick ställa mig på golvet och hoppa runt och jodå! Då funkade det. Hjärtat såg fint ut och slog så bra, så bra. Återigen lättnad. Sedan skruvade grynet på sig igen och bilden vi fick med oss blev därför inte optimal. Vi låg precis rätt enligt beräkningarna och låg på 17+1, precis som vi trodde och vi fortsätter därför byta veckor på tisdagar samt att BF är 9 april. Vi passade även på att fråga om hon kunde se vad som verkar dölja sig där inne.. Efter lite kikande visade hon oss tre små streck som hon sedan benämde som flicka. Vår dotter ♥
 
Då kom mina tårar! Inte nödvändigtvis för att det var en liten tös, jag hade reagerat på samma sätt om det var en pojke. Men all nervositet släppte och att kunna benämna bebisen som hon istället för den gör att vi kan relatera så mycket mer till henne. Tänka, fundera, drömma.. Det verkar som att familjen kommer att fortsätta domineras av oss tjejer. Jag, Tyra, Polly och lilla bebisen i magen mot vår alldeles underbara pappa/husse och fästman.
 
Nu blir det spännande att se om hon tittar ut som en tjej i april eller om den lilla fisen har lurat oss ♥ Hur som helst så är vi så lyckliga att vårt barn mår bra där inne. Tänk vad mycket man kan älska en människa som man aldrig har träffat.
58
Emely - mamma till Casper

Visst är det en mäktig känsla och upplevelse!? Jag kan lite i efterhand ångra att vi inte tog reda på kön, men å andra sidan blev förlossningen lite mer spännande :) lycka till i fortsatta graviditeten!

Svar: Mäktig är verkligen ordet.. Det och overklig. Såhär dagen efter kan jag inte fatta att det är sant! Är det verkligen ett friskt barn, en liten dotter, i min mage? Skall jag bli mamma. Gud.. Jag är så överväldigad!!
Linda Blom

Erika Kvarnlöf

Åh vad härligt att läsa!!!!! Och visst är det spännande med UL. En helt fantastisk upplevelse. Kram på dig!

Svar: Jag skulle kunna göra det tuuuuusen gånger om!! Det är så mycket häftiga känslor när man ligger där och kollar på skärmen. Helt fantastiskt!
Linda Blom

Linda

Vad mysigt med RUL och vad skönt att allt såg bra ut! Lycka!

Svar: Otrolig lättnad! Så lycklig <3
Linda Blom

Malin S

Sååå mysigt!!

Svar: JAAAAA : ) Helt fantastiskt!
Linda Blom

Erika - Gravid ♥

Underbart! Kul att du berättade lite om hur själva ultraljudet går till! Jag känner mig supernervös, det här har jag aldrig gjort förut. Annars är jag rätt hemma i vården pga att hela familjen jobbar inom det på ett eller annat sätt, så det känns väldigt spännande och främmande allting. :)

Cherie | Börja Spring

Så härligt med en tjej :)

Svar: Underbart : )
Linda Blom

Kristin - Lilla vicke Vide och hans knäppa (preggo) morsa

Vad mysigt! Mitt bf är 10 april det här blir spännande ;)

Svar: Åh vad roligt!! Hihi. Det blir verkligen spännande :D
Linda Blom

Emma Walfridsson

Så mysigt :) Och skönt att allting var bra med den lilla tösen.

Svar: Otrolig lättnad!! : ) Så lycklig!
Linda Blom

Ruti

Så kul att kika in och se att så mycket har hänt.Grattis till er lilla flicka och till att allt såg bra ut på ultraljudet :) jättefin säng ni har köpt också!

Svar: Tusen tack fina Ruti! : ) Ja, sängen är fantastiskt fin. Och det var en otrolig lättnad att allt är bra med vår lilla tjej i magen. Helt overkligt <3
Linda Blom

Anna

Kommenterar sällan, men nu måste jag skriva GRATTIS!! Är så glad för er skull! Känner dig inte mer än som bloggläsare, men man kan inte annat än bli lycklig för er o er lilla dotter! <3

Svar: TUSEN tack fina Anna! Det värmer så!! : )
Linda Blom

Lottiz Fotograferande fyrabarnsmamma

Vad härligt med ultraljud och skönt att allt gick bra. Mysigt med en liten tös också. Grattis.

Svar: Otroligt! Overkligt! Så lycklig : )
Linda Blom

Anonym

Jag fick oxå höra att jag skulle få en flicka när jag gjorde ultraljud. Men jag födde en pojke. Så man ska inte lita allt för mkt på det där.

Svar: Jag är redan medveten om att det inte är 100% säkert : ) Och kommer det en pojke så är han precis lika välkommen.
Linda Blom

Annster

Vad skönt att allt gick bra :)

Svar: JAAA : ) Underbar lättnad!
Linda Blom

Sussi

Åh, så UNDERBART att läsa! Jag gjorde ultraljud imorse och går omkring på lyckliga små moln nu.

Mycket av oron man känt släppte idag när man fick se den lilla studsa omkring därinne. Vi vet dock inte kön ännu då det är lite för tidigt att se. Går in i vecka 14 på fredag.


Svar: Sådär kände jag också! Det var så mycket som släppte när man fick bekräftat där och då att allting ser bra ut! <3 Stort grattis till dig!
Linda Blom

hilda

grattis till er lilla flicka! tror du kommer uppskatta i framtiden ifall du filmade tex när du är på ultraljud (+ dina tankar innan/efter) och sådana saker. Jag följer ett par på youtube ( ItsJdyslife). Dom filmar "daily vlogs" så man kan se vad dom gör varje dag. För någon vecka sedan fick dom sin lilla flicka Julianna som är jättesöt. När Judy (mamman) var gravid filmade hon också "pregnantsy updates".

Svar: Jag har mycket minnesvärt i text och bild och det räcker gott för oss! Något skall man ju kunna få uppleva bara DÄR och DÅ också : )
Linda Blom

Nina

Stort grattis!! Fan va häftigt!!

Svar: Otroligt häftigt! Så glad : )
Linda Blom

Johanna - Life by Me

Åh, så mysigt! Ultraljudet var en upplevelse utöver det vanliga :) Jag hoppas jag får uppleva det igen någon gång!
Grattis till er dotter <3

Svar: Det är det verkligen!! : ) Underbart!
Linda Blom

Emelie

Hej!

Här kommer en hälsning från en trogen läsare. Jag jobbar i en klädbutik och vi har bland annat jätte fina bebiskläder, tänkte faktiskt på dig idag när jag stod och vek kläderna från "How To Kiss a Frog" :-) tror du skulle gilla deras kläder myyycket. La upp en bild på 3 ljuvliga plagg därifrån idag på min instagram, mlibrd. Kika där om du vill. :-)

Kram

Svar: I know!! How to kiss a frog är fantastiskt fint : ) Likaså Miniature och Zara's barnkläder. Älskar den stilen : )
Linda Blom

johanna

Jag gissade på en liten kille, men det är ju lika underbart att det är en tjej! Jag tycker det är så kul att du delar med dig av allt det här, kikar in på din blogg flera gånger varje dag :) drömde själv att jag var gravid inatt och skulle på ultraljud. Längtar så tills jag förhoppningsvis också får uppleva det <3

Svar: Det är precis lika underbart oavsett kön : ) Men det var mäktigt att få höra HON istället för den eller bebisen. Fantastiskt!! : )
Linda Blom

Malin

Hittade till din blogg för ett bra tag sen via Lyko.se faktiskt. Sen bytte jag telefon och "du" försvann. Nu vet jag inte riktigt hur jag hittade tillbaks men har kollat in här ngn vecka. Du tar så himla många fina bilder på fina magen och dig. Ångrar själv att man inte tog fler bilder under graviditeten. Iaf så ville jag bara lämna ett avtryck och önska er lycka till med bebis. Ultraljudet är ju helt fantastiskt att se :)

Svar: Du är så välkommen tillbaka : ) Ja att fotografera är viktigt för mig!! : ) Så häftigt att kunna se tillbaka sedan liksom : )
Linda Blom

Anonym

Grattis!!! <3

Svar: Stort tack!! : )
Linda Blom

ellenojag

Jag var också så sjukt nervös innan båda våra rutin ultraljud, trodde jag skulle spy båda gångerna ;)
åh så skönt att läsa att allt var bra med er lilla tjej, och visst blev det mycket mer verkligt nu, stor grattis igen fina Linda <3

Svar: Både ja och nej.. Såhär dagen efter kan jag inte fatta att det är sant. Låg vi verkligen där igår? Såg vi verkligen vår underbara dotter igår? Låg hon och sparkade och rörde sig sådär? Skall jag bli mamma? Jag är SÅ lycklig.. Men jag kan inte tro att det är sant :') Tusen tack för din underbara kommentar!!
Linda Blom

Linda & lilla Tyra

Åh älskade vän, är så avis på dina känslor från UL. Jag kommer ihåg att jag va så sjukt lycklig efter det så fy fasan. Som du skriver så är det inte just att det är en tjej som gör en så lycklig utan att det blir en hon/han, ett liv, en människa med stor betydelse som man snart kan sätta namn på, köpa saker till, forma ett hem åt.

Återigen är jag sååå lycklig för er skull och nu förtjänar verkligen detta lyckorus, ett lyckorus som kommer finnas livet ut nu! <3

Svar: Jaaa :') Det är så övermäktigt att jag inte vet vad jag skall säga.. Det är så häftigt och overkligt och jag är så lycklig så jag spricker!! Tack underbara du! <3
Linda Blom

Emma - 20 år och gravid

Åh! Vilken underbar känsla: "Tänk att man kan älska en människa man aldrig har träffat"!
Grattis Linda! :-)

Svar: Helt underbar och övermäktig känsla <3
Linda Blom

Sandra

Åhhhhh !!! Skönt att allt såg bra ut <3 Och IHHH vad kul med en liten tjej :D

Svar: Helt fantastiskt!!
Linda Blom

Sara Björk

Åh vad jag känner igen mig i ditt inlägg. När man fick veta, tårarna som kom. :) Härligt Linda! Stort grattis!

Svar: Ja helt overkligt och fantastiskt <3 Tack snälla!
Linda Blom

cassandra

Hejsan och stort grattis till eran dotter :)
Själv hade jag ultraljud förra veckan och de vissade sig vara en liten lillebror.

Så tänkte kolla med dig. Jag har en hel del köpa tjejkläder och har en onepice från geggamoja, rosa och undrar om du är intresserad av att köpa den? Har ändå ingen nytta av den, sen har jag lite newbie tjejkläder. Köpt lite under tiden barnen va små om jag någon gång får en tjej till. Men nu är de så att jag vill inte ha flera barn än 3 så därför kommer kläderna få ligga. Så du får gärna säga till om du är intresserad. Du kan mejla mig för svar! Kan skicka bilder på kläderna till dig om du är intresserad så kommer vi över ett bra pris :) Kram på dig och grattis till er igen :D

Svar: Jag vill vääääldigt gärna se bilder på kläderna!! : ) För givetvis är jag intresserad, hihi. Stort grattis till en liten lillebror <3 Mailar dig direkt : )
Linda Blom

Mammayohanna

Grattis till lilltjejen! Vi fick också se tre små streck som visar att det är en liten flicka som är i magen, så mäktig känsla att dom kan se vad som döljer sig där inne! Vår är beräknad till 3 februari :)

Svar: Åh vad underbart! : ) Grattis till er lilla tjej <3
Linda Blom

Therese

Åhh vad mysigt. Grattis till er lilla Flicka då :)
Jag ska på mitt Ultraljud idag, är jätte nervös och vet knappt vad jag ska ta vägen :P

Svar: Tusen tack! : ) Hur gick ultraljudet? : )
Linda Blom

mariekarolina

Vad olika det kan vara, här har dom någon slags regel att dom absolut inte gör rul innan 18+5 :s Minns när jag skulle göra rul, dom hade ett datum då jag var 18+4 men det fick man minsann inte.. Så om jag minns rätt fick jag gå i 19+5. Den där extra veckan var OLIDLIG, plus att det var första ultraljudet så klart man hann tänka tusen negativa tankar :p I efterhand är jag dock glad att jag fick vänta för tack vare det fick vi jättefina bilder, så alltid något positivt ur något negativt iaf :)

Svar: Ja det skiljer verkligen mycket mellan olika län : ) Ganska otroligt ändå! I samma land liksom.. Här i värmland blir ju exempelvis alla erbjudna KUB-test.. Det görs inte i alla län : )
Linda Blom

Alicia

Chekka min blogg & helst inlägget ''Hjälp mig att vinna''.
Skulle betyda 10000 om du röstade.
Det tar mindre än en minut!
:-)
http://aliciadala.blogg.se/

Sarah

Åh vad glad jag är för eran skull! Det finns ingenting jag längtar efter så mycket som att få en egen liten en.

Svar: Tusen tack Sarah! I know the feeling! Det är inte alltid lätt när man känner så, där och då, men herregud så värt det det är när man nått dit!! :)
Linda Blom

Fotograf Linda-Pauline Pehrsdotter Weglin

Åh vad fint! Gud vad jag längtar.. Ååååh! <3 GRATTIS igen!

johanna-tvillingmamma

STORT GRATTIS till lillan! Så mysigt att gå på ultraljud :-) Visst blir man lika glad oavsett vad som gömmer sig i magen. Jag kände att jag kunde knyta an på ett helt annat sätt men sånt är säkert väldigt olika. Haha ja ni är som oss i våran familj är vi 4 flickor och en flickkatt :-)
KRAMAR

Svar: Det blir väldigt annorlunda att kunna säga hon istället för den. Att kunna säga vår dotter liksom. Det är helt overkligt, men så underbart!! Hihi, jaså han är ensam er karl också? :D Min verkar inte klaga faktiskt, hihi. Han verkar väldigt nöjd med tillvaron ; ) Än så länge.. :D
Linda Blom

ANNA

Lite nyfiken på om ni gjorde KUB-testet och hur du står inför det?

Svar: Ja : ) Vi gjorde KUB-testet och det var självklart för oss : )
Linda Blom

Mia

Det finns ingen kärlek som är så stark som den kärleken man har till sitt barn. Den kommer tidigare än man trott och blir bara starkare för var dag som går. Du/ni ligger 1 månad efter mig när det gäller bf, min lilla groda ( kille ) kommer i Mars. // Mia ( pinkililli )

Svar: Nej, från det att man får plusset på stickan så är man förändrad föralltid. Inte som person, men känslomässigt och prioriteringarna blir annorlunda : ) Helt otroligt!
Linda Blom

Madeleines.se - FotogladGravidMamma

Jag minns rutinultraljudet med Lova som om det vore igår, och kan verkligen känna allt du skriver, åh, det är SÅ magiskt att få hälsa på sin lilla skatt och under så lång tid också <3

Miljoner grattis igen vännen, till en frisk liten flicka, ska bli så spännande att se om min magkänsla stämmer och det visar flicka här också om en månad, hihi!

Massa kramar <3

Svar: TACK finaste fina du! Ja det är obegripligt att det ligger ett litet litet men ack så efterlängtat barn i min mage. En liten dotter. Jag ryser av bara tanken. FY vad jag älskar henne redan! Låt nu veckorna gå fort så det blir er tur! Låt sedan månaderna gå fort igen så vi får träffa våra små <3
Linda Blom

Susanna

Oh så härligt Linda! :) Jag undrar, få man verkligen hoppa när man är gravid? (Kan det inte hända att navelsträngen hamna vid fel ställen där den inte borde vara..)

Svar: Du, jag har faktiskt ingen aning : ) Stod och hoppade lite försiktigt och gick mest runt sedan. Men BM sade ingenting iaf om att man inte får hoppa : )
Linda Blom

melano.blogg.se

Jag SA ju det, en tjej. Brukar som sagt inte ha fel ;) Grattis till er dotter <3 Har två små tjejer själv, det bästa som hänt oss. Kram

Svar: Hihi! Javisst hade du rätt :D Ja vårt lilla barn i magen är så efterlängtat!!
Linda Blom

Anna aka Schlierie

Jag blev tårögd när jag läste detta. Kunde verkligen känner er lycka :)

Grattis ännu en gång till livets bästa mirakel ♥

Svar: Såhär dagen efter känns allting som en dröm.. Som att vi inte alls var på ultraljud igår och fick se vår lilla dotter. Jag kan inte fatta att det är sant. Att jag har ett underbart mirakel i min mage : )
Linda Blom

Mamma Wild ❤

vad mysigt! :}

Svar: Otroligt overkligt : )
Linda Blom

Victoria

Åh vad underbart! Grattis :D!

Svar: Tusen tack fina du!
Linda Blom

Nathalié - BF 27 Mars <3.

mysigt :) gjorde mitt rul i förrigår. i skövde säger de inte kön, men vi hade inte velat veta ändå hehe. men jag är i vecka 19+1 idag och bf 27 mars :)

Svar: Tänk vad olika det är i olika län.. Helt otroligt egentligen.. : ) Men i mars får ni se om det kommer ut en liten pojke eller flicka : ) Säger magkänslan något? : )
Linda Blom

carin

Stort Grattis till er lilla flicka i magen!!!!!!

Svar: Tusen tack! Så lycklig att hon mår bra!
Linda Blom

Hanna Karlsson

Vad skönt att hon mår bra!

Svar: Underbart!!! : )
Linda Blom

anna m ludde

Åh vad jag minns den underbara känslan när det stod "det blir en pojke" på datorskärmen efter moderkaksprovet. Spelar ju ingen roll vad men för oss kändes det också verkligare när man visste att det låg en Ludde där inne.
Stort grattis!

Svar: Åh vad häftigt! Är det 100% pålitligt? För det är ju inte resultatet efter att BM har konstaterat könet liksom : ) Hur som helst så har vi bestämt oss för att lyssna på henne och inte fortsätta älta en massa "tänk om". Blir det en pojke så är HAN mer än välkommen ändå sedan : ) Bokar ev. ett extra ultraljud för att "dubbelkolla" framöver : )
Linda Blom

Hanna

Till oss sa bm att hon var osäker men att hon trodde att det var en tjej. Det var det också, en liten Ida tittade ut. :-)

Svar: Åh vad underbart att höra : ) Jag hoppas att vår barnmorska gissade rätt. Men jag såg själv dom tydliga strecken som hon pratade om. Visar det sig att det trots allt är en pojke, får vi helt enkelt ta det då. Han är lika välkommen han : )
Linda Blom

M

Jag är mycket glad för er skull! Har följt dig länge, och är avundsjuk på din graviditet. Själv slutade vårt första försök med utomkvedhavandeskap.. Håller tummarna att nästa försök funkar bättre:))) kram på er

Svar: Åh, det låter hemskt! Men försök glädj dig åt att du ialla fall lyckades bli gravid - och det så fort!! : ) Håller tummarna för att det går bättre andra försöket!
Linda Blom

Johanna

Vilken lycka! Stort grattis till er! Det är en fantastisk resa ni har framför er!

Malin

Du och jag har Bf på samma dag! Jag och min sambo var på ul igår (fredag) och fick datumet 9 april :) Det är en mäktig känsla att få se lille pyret för första gången <3 Detta är min andra och även denna gång tros det bli en liten pojk :) Finns ingen bättre känsla än att få sätta ett litet barn till världen. Önskar er många lycka till i framtiden!

Junitjej

Vilken härlig känsla!!! Glad för er skull!
Är ni dock säkra på att ni fick rätt besked? En kompis till mig fick beskedet att de skulle få en pojke, men de fick en dotter. De hade hunnit införskaffa kläder i blått och "killgrejer".

Svar: Som det STÅR i texten så får vi SE om det kommer ut en liten flicka eller ej. Vi är väl medvetna om att det inte är 100% säkert.
Linda Blom

marycaroline.blogg.se

Åh :) Minns hur underbart det var på rul, även om vi inte tog reda på könet :) Tycker att ni fick en häftig bild :)

Svar: Njae, bilden blev sisådär då lilla tjejen bökade runt och helst låg åt fel håll, hihi : ) Men upplevelsen kommer alltid finnas kvar som en av de häftigaste ever.. Och när vår BM sade att det var en liten tjej kom tårarna :')
Linda Blom

ellinor

Grattis till graviditeten :-)

Har precis startat en ny blogg och skulle bli jätte glad om du hade lust att kika in en snabbis och ge lite feeback, både bra och dåligt! Och kanske berätta lite kort om vad du helst vill och inte vill läsa i bloggar! :-) Skulle verkligen vara super snällt! Tack på förhand! :-) Mvh Ellinor

Svar: Tack : )
Linda Blom

ellinor

http://ellinorf.blogg.se/2012/november/men-jag-tror-inte-att-rattorna-har-nagon-toalett-att-lasa-in-sig-pa.html

Jag har skrivit ett inlägg om min katt som jag tror har ADHD, där jag bla berättar hur jag brukade gömma mig för honom genom att låsa in mig på toaletten.. Vad tycker du om detta inlägg? Intressant/ ointressant?

Dennise

Vad fin du är ! Jag är beräknad till 5 april, ska på det stora ul. nästa vecka, spännande. Har du känt bebisen ännu? Har precis börjat blogga som du gärna får följa, designen är inte lika vacker som din. Men allt kommer med tiden. All lycka till er.

Svar: Grattis : ) Då ligger vi väldigt lika då! Skall ni ta reda på kön? : ) Visst är det en häftig resa!? : )
Linda Blom

tinabanck.blogg.se

Så mysigt! :D Grattis igen! :D
Vill bara varna lite för när man tar reda på kön, dom kan se fel. :| Vet folk som fått veta till "100%" att det är en flicka/pojke i magen, sen vid förlossningen så har det varit det motsatta könet, och mamman & pappan har blivit helt förkrossade och förvirrade typ. :| Men hoppas på att det är en flicka i din mage ^^

Svar: Jag är redan medveten om detta :) Det har jag även skrivit i texten att "nu blir det spännande att se om hon tittar ut som en tjej i april eller om den lilla fisen har lurat oss". Vi vet att det inte är 100% säkert och barnmorskan sade innan hon ens kollade efter kön att det inte är 100%:igt. Skulle det titta ut en pojke så skulle vi bli precis lika glada som om det blev en liten tjej, inte alls förkrossade : )
Linda Blom

chillanu.blogg.se

På onsdag ska vi dit, om det syns så vill vi gärna veta vad det är, annars så bryr vi oss inte om att boka tid på privatklinik. Spännande är det !

Mamma Maria

Åh va härligt att allt såg bra ut!

Svar: Helt underbart <3
Linda Blom