Glimtar från mitt 2013

JANUARI
Så satt jag där på nyårsfesten med en sprattlande bebis i magen. Vid tolvslaget skålade vi in det nya året på en balkong under raketerna och insåg att i år.. I år skall vi bli föräldrar! Det var en kittlande känsla, obegriplig med underbar. Sedan gick januari förbi och den fylldes mestadels av jobb och en växande mage. Tankarna fanns hela tiden på den lilla där inne, grynet som vi kallade henne. Vi fick hem vår fina vagn, en Brio Smile och vi anordnade en babyshower för Janni. Samma månad fick hon en son. Och min längtan växte sig därmed ännu större. Jag var sliten och jobbade i princip dag som natt. Jag drog på mig foglossning, men jag var lycklig och harmonisk ändå.
 
FEBRUARI
Sedan kom februari och månaden jag fyllde 25. Jag hade noll inspiration till att dra igång en fest, så jag firade dagen tillsammans med mina kära släktingar med god mat och fika och en middag på tu man hand med min älskade. Jag fick alldeles för mycket och fina presenter och en Ipad med retinaskärm flyttade in. Blombud från älskade vänner och släktingar och jag kände mig bara så otroligt uppskattad. Jag fick träffa en liten Loah för första gången och där sov han på mitt bröst medans min egen lilla skatt buffade på insidan. Jag var med i en debattartiken i Vi föräldrar-Gravid där jag ansåg att det inte är okej att sno bästa vännens tilltänkta bebisnamn. Jimmy skadade sig när han var på jobb och fick åka med ambulans till akuten där jag sedan mötte upp honom. I någon svag stund kläckte jag ur mig att "jag skulle vilja prova åka ambulans någon gång.." . Sagt och gjort, helgen därpå var det min tur. Svåra bröstsmärtor och diverse andra symptom gjorde att ambulandpersonal befann sig hos oss illa kvick och jag fick sedan åka med till akuten, jag fick ta blodprover, EKG på hjärtat m.m. Det var ingen fara, men jag fick komma hem med mängder av mediciner. Kalas avlösta varandra som alltid i början av året.

MARS
Så kom mars och jag var minst sagt höggravid. Jag agerade fotograf åt min vackra, gravida vän Denise. Jag blev uppvaktad med en fantastisk babyshower som min bästa och äldsta vän Malin styrt upp. Jag växte om magen och i mitten/slutet av mars gick jag hem från butiken jag jobbat i senaste 3 åren. Det vankades avslutningsmiddag på Via Appia med tjejerna från jobbet, en otroligt trevlig kväll. Jag och familjen tog en tur ut i vårsolen och besökte Mariebergsskogen. Så kom även påsken och den tillbringade vi hos svärföräldrarna i Storfors med god mat. En del kalas avlöste varandra även här, kusin, blivande morfar m.m. Och min lillkusin Maja väntade ivrig på bebisen och pussade mig och gosade med min mage varje gång vi sågs. Vi förberedde inför lillans ankomst genom att tvätta hennes kläder och göra en sista rejäl röjning i hemmet. Nu skulle jag försöka varva ned och njuta lite innan BF den 9 april.
 
 APRIL
Vi började april med en höggravid-fotografering hemma i vårt sovrum. Vi röjde, rensade och donade lite hemma och bokade tid för att få ISOfix i bilen installerad. Den 3:e april hade vi tid för det och under tiden den kopplades in, passade vi på att provköra ny bil. När vi kom hem skulle J ställa sig och laga pannbiff när det plötsligt blev blött i mina byxor. Vattnet hade gått! Och det tillsammans med regelbundna och täta värkar gjorde att vi fick åka in direkt, 1 timme och 40 minuter efter första känning fick möta vår dotter för första gången. Selma Luna Olivia hade sett dagens ljus. Vilken känsla! Följande tid befann vi oss endast i vår bebisbubbla, de allra närmaste fick komma och träffa oss, men i övrigt var vi själva hemma och bara njöt i 3 veckor. J gick tillbaka till jobb och sakna men säkert började jag ta mig ut, Janni & Loah kom och hälsade på en dag och vi tog en promenad med varsin vagn. Min bästis Malin kom och myste med mig och Selma, likaså gjorde Elin. Familjen gjorde även ett första besök i Storfors hos Selmas farföräldrar. Det vankades Pomp De Lux-party i slutet på månaden, men allra mest njöt vi av att ha vår dotter på utsidan. Vi var trötta, men så lyckliga!
 
MAJ
 1:a maj och valborgsmässoafton, den tillbringade vi framför elden i Mariebergsskogen. Så mycket "första" det är som förstagångsföräldrar. Selmas första... Vi var i Mariebergsskogen med vänner och S sussade så gott i sin vagn i timme efter timme, det gjorde hon ständigt. Min kusin Victor var har och myste med oss. Vi var givetvis på två kalas, Leo fyllde 4 och min faster Sussie fyllde också år. Vi anordnade en babyshower för min vän Denise och lillprinsen i magen. Tillbringade tid med Malin och jag upplevde min allra första mors-dag. I slutet på månaden var jag ifrån Selma någon timme och åt tillsammans med mina kollegor. Vi firade av D som skulle gå hem höggravid, så vacker.
 
JUNI
Mitt bland alla stunder av glädje, rasade världen samman. Den lilla prinsen i D's mage som vi gått och väntat så länge på blev en liten ängel. 9 månader av väntan och på en sekund förändrades allt, och allt jag som vän kunde göra var att för min egen del sörja, men sedan vänta på att få vara det bästa stöd jag kunde vara. Det var en känslomässig berg och dal-bana. Tacksamhet för min dotter, knäckt av tanken på deras sorg och ångesten över att inte veta om man var stöd nog. Men det är en stark människa vi pratar om, beundransvärd! Däribland alla känslor rullade livet på, vi träffade vänner, gick på dop, firade midsommar och tillbringade tid med familjen.
 
JULI
Det blev en hel del strandbesök med både vänner och familj, dagsturer och kvällsdopp. Jag och Selma var till Mariebergsskogen med mina föräldrar och åt sommarens godaste glass!! Vi tog med oss våra vänner Becca, Johan och Maja på Diggiloo och hann även med en weekend till Tallinn med J's familj. Lite picknick i fina sommarkarlstad med Janni & Loah. Och icke att glömma ett försök till middag hemma hos Ehlin, Richard och Cornelis där föräldrarna åt i skift, hihi. Jag hann träffa två urhärliga bloggerskor, kollegan Josefin som förevigade oss på bild med sin magiska talang. Och såklart Madde och Lion, där det sade KLICK och så hade vi funnit fantastiska vänner, förhoppningsvis för livet.
 
AUGUSTI
 Vi hittade på ganska mycket denna månaden också, det var en del kalas, mycket mys med vänner och vi träffade Johanna och Vida för första gången, ytterligare nya vänner som vi trivs så bra tillsammans med. Vi blev överraskade av min vän Jessica som kom på besök med sin pojkvän, OM jag blev glad. Pappa J fyllde 26 år och det firade vi med frukost på sängen, nybakade scones såklart. Och så blev det en av årets mest speciella dagar - Selmas dopdag! Herregud vilken underbar dag det blev! och det tillsammans med en nyfunnen vän Linda-pauline och hennes familj. Hon förevigade en betydelsefull dag med helt fantastiska bilder!
 
SEPTEMBER
Så kom hösten och vi gick på babyrytmik för första gången - vilken hit! Vi blev stammisar och gick varje vecka. Det vankades såklart kalas även denna månad, min kusin Maja och min skrutt Elin var två av dom. Vi hann med ett besök på Oxhälja och Storforsmarken, munkar köptes i mängder. Det är ett måste på höstmarknader! Vi åkte hem till Becky och grabbarna och fikade och vi var på årets tredje dop - Selmas bästis Maja. Vi var kvar till sist, hihi.

 
OKTOBER 
Hösten var såå härlig och blev ännu bättre när jag denna månad fick ett fantastiskt besked. Min vän D är gravid igen! Tårarna brände ordentligt i ögonen på mig. På tal om D slog vi oss ihop för ett samarbete, jag som fotograf och hon som makeupartist och vi hade vår första bokade gravidplåtning. Vi fortsatte gå på babyrytmik och i samband med detta klickade en liten grupp mammor med bebisar som bara den och vi fortsatte hänga tillsammans - massor! Jag träffade en annan underbar mamma Jennie och hennes familj, hon förevigade oss med sin kamera, så duktig och hur mysig som helst. Jag var på 50-årskalas och fick en överraskning utan dess like när min morbror spelade upp ett bildspel från deras reda - dom hade gift sig! Som jag grät. Jag var i en helsida i tidningen och jag färgade mig mörkare i håret.
 

NOVEMBER
Andra graviditetsplåtningen ägde rum och även den gick bra. Vi fortsatte tillbringa tid med våra underbara vänner och däribland hann vi med både Halloween-fest och att fira pappan i familjen på farsdag. Ja, min egen pappa också förstås! Vi gjorde premiär på leklandet med en hel drös mammor och barn, det var supermysigt. Jag fotograferade dop-bilder på lilla Melvin. Jag fick även ett helt underbart besked som gör att jag längtar så till 2014.
 
 DECEMBER
Så kom den grön/gråa vintern. Vi var hemma hos våra vänner Jennica & Johan med barn och jag agerade fotograf samt att vi åt underbart god mat och alldeles för mycket fika, hihi. Det vankades adventsfika hos Janni och kort därefter låg vi i den värsta magsjukan jag haft på många många år. Jag var SÅ sjuk! Samtidigt föll den första snön och lagom till vi kunde gå ut igen var den borta och december fortsatte vara grått och blött. Jag styrde ihop ett baby-luciatåg på rytmiken och det blev succé! Vår julafton var så fin med uppesittarkväll hos min familj kvällen inna, där sov vi kvar och myste till efter lunch. Då åkte vi till J's familj i Storfors och tillbringade eftermiddagen, kvällen och natten där. Selma fick en så fin första-jul med tomte, paket och massor av kärlek. Vi började renovera Selmas rum och nytt golv kom på plats. Näst sista dagen 2013 tillbringade vi med våra fina vänner Madeleine, Lova & Lion, ett perfekt avslut.
 
.. Idag är det 31 december och vi skall skåla in det nya året med kära vänner och våra tre döttrar. Jag förstår inte vart detta år tagit vägen, det var ju nyss vi skålade in "året vår dotter skulle födas" med en rund liten mage. Nu får vi istället skåla in året där hon fyller 1. Det är helt sanslöst och obegripligt. 2013 är bästa året i våra liv hittills <3 Och 2014 har så mycket häftigt att vänta. GOTT NYTT ÅR, kära vänner!
28
Pernilla Chis

Herregud vilket innehållsrikt år!
Och så mycket fina foton att spara :)
Gott nytt!

Svar: Ja! Man inser verkligen vilket underbart år det varit när jag kikar tillbaka på dessa bilder. Och då är bara detta bilder jag publicerat i bloggen! Det är ju långt ifrån allt vi gjort <3
Linda Blom

Ida Johansson

Åh vilken underbar årsresumé ! Man blir alltid lika inspirerad av att kika in hos dig! Tack för detta år Linda! 💕

Emma

Vilket fantastiskt 2013 ni har haft och vilket underbart inlägg du bjuder på, så mycket fina bilder.
Som jag längtar efter vårt lilla mirakel som förväntas komma i juni.

Önskar dig och din fina familj ett underbart 2014.
Gott nytt år!

Anonym

Oj vilket härligt år och vilka fina bilder! Förra nyåret firade jag också med en sprattlande liten tjej i magen och i år med henne utanför nästan 9 månader gammal! 2013 har absolut varit det bästa och mest innehållsrika året nånsin! Men oj så tiden går fort, verkligen obegripligt! Ibland för fort, men det är bra att ta bilder för då kan man verkligen njuta av det som varit och se tillbaka och minnas, härligt! Tack för att man får följa dig här på bloggen, du är verkligen jätteduktigt på det du gör, så inspirerande och intressant! Fortsätt så! Jag gillar dig! Tummen upp! Gott nytt år till dig och din familj! Hoppas 2014 blir lika bra! <3

Anonym

Gud vilket fint år!! Massa vackra bilder och så många lyckliga och sorgliga stunder. Glad för sin väns skull att hon blev gravid igen! Fick en massa tårar när jag läste om det!

Du är fenomenal på att skriva och vill verkligen tacka för att du vill dela med dej av ditt liv i både bilder och i text! Och jag kan förstå att det är jobbigt med folk som tar saker ifrån dej och hackar på vad du gör! Men bara så du vet så är du en jätte bra mamma till Selma och det är ingen som kan ta det i från dej och sen inte säga hur du ska göra och inte göra. Det är ditt barn och din familj! Jag är så glad att jag får ta del av dej och ditt liv! Och kan bara glädjas av dina lyckliga stunder!

Önskar er en toppen nyår och en god fortsättning på det nya året med nya erfarenheter, upplevelser, nya vänner och glada stunder!!

Anonym

Vilken underbar sammanfattning av ert år! :) skulle med vilja göra nått liknande av vårat här hemma. Nu ska jag själv fira nyår höggravid (efter en tids kämpande) med beräknad bf i slutet av januari. Man har inte riktigt insett att snart, VÄLDIGT snart så kommer den lill* som hickar massor i magen att ansluta till oss på riktigt. Helt galet ju :D <3

s p i n d e l t j e j e n

Jättefina foton som symboliserar ett väldigt innehållsrikt år!! :)

Olifiette

Å vilken fin årsresume'! Hur har du lagt in bilderna så där fint? Tack för en väldigt härlig blogg med fina foton (älskar att fota själv! :-) Gott nytt år :-)

Emma

Vilket underbart och händelserikt år det verkar varit! Å så vacker du var som gravid!! Ja annars också såklart :) Hoppas ert 2014 blir minst lika bra. Gott Nytt År!

Emmelie - Mamma till Ebba och Hugo

Vilken underbar fin sammanfattning av året, det måste tagit väldigt lång tid att göra. Lider fortfarande något så fruktansvärt med din vän som förlorade sin fina son, önska så att man kunde lindra deras sorg - sånt ska inte få hända!

Anonym

Vilka underbara bilder! Blir så glad av collagen med alla söta barnbilder! :)

Erika - lilla familjen

Vilka underbara bilder! Blir så glad av collagen med alla söta barnbilder! :)

michaela- mamma till tre 💗

jätteroligt att du lägger ner så mycket jobb på din årssammanfattning. så kul att läsa!

gott nytt år fina du. önskar dig och din familj all lycka ♥

Anonym

Hej!
Vilka fina bilder och vad bra att ha ett helt året nedskrivet så där. Har själv inte velat blogga men blir inspirerad av det. Just för egen skull. Jag har så många projekt när de gäller skrivande och fotografering som jag tyvärr inte får till. Jag vet inte riktigt hur jag ska prioritera för att få till det, du kanske har något tips. Önskar er ett bra 2014!

hanna

Jäättesnygg är du :) gott nytt år!!! du ä min förebild <33 :D från en liiten men klook tjej <33

Läs de här med. OMG!!!! Va bra gjort!!

Dede dissade MODELLEN "Nath" och ville inte bli tillsammans med henne! Sjukt bra gjort! :D

Så himla fint och vackert gjort, tänk om alla killar kunde göra det, och inte bara välja den "snygga tjejen."

Han kallas den VACKRASTE KILLEN i bloggvärlden - insida&utsida - o kan inte ens vara offentlig längre - för alla tjejer har blivit galna i honom och kommer till och med på hans fotbollsmatcher! :D

www.dedeprivat.blogg.se

MissJeni - mamma till Lucas ♥

Vilket år ni har haft! Jag är väldigt glad att få varit en liten del av det. Jag hoppas vi ses igen under det här året ♥

Och jag ÄLSKAR Selmas outfit under halloween :D SÖTASTE!!

Ana'

Cred för ditt inlägg =)... Den vackraste och välarbetade årskrönika jag har skådat! Den här bloggtypen eller genre är jag inte alls intresserad av att läsa eller följa (första gången jag snubblar in) men jag gillar ditt arbete å energi bakom denna blogg *tummen upp*

Folk borde verkligen glädja mer åt andra och ge komplimanger trots att det inte faller i sitt egna smak å tycke alla gånger... Din blogg är verkligen fin och det märks att det är något du lägger tid på och du förtjänar cred för det =)
GOTT NYTT ÅR, må er väg vara med er...

erikasblogg.se

Vilken härlig läsning! 2013 har varit det bästa året <3 Stor kram vännen!

Hanna

Åh vad du är fin och vad fina bilder du tar! Väldigt vackra bilder! Kram

Malin hedblom

Vilket fantastiskt år du/ni har haft! :)
Jag hade oxå ett underbart 2013 med ett plus på graviditetstestet! Och nu börjar 2014 och dom kan komma närsomhelst!! Sån underbar känsla !

Gott nytt år till er! Kram

Johanna

Vilket år Linda. Och vilken duktig fotograf du är, helt sanslösa bilder!!! Hoppas nya året börjat bra och att vi ses här någon dag 💗 Gott Nytt År! 😘😘

Svar: Tack fina vän <3 ja det måååste vi göra :) och jag laddar inför du-vet-vad med skräck, hihi!!
Linda Blom

Charlotte

Underbar läsning! :)

Sara Björk

Vilket underbart år =)

Babytalk Sweden

Superfina bilder :D

Ariena

Jag älskar att följa din blogg! Stor inspiration!

Själv längtar jag tills min man och jag tar det stora beslutet att försöka få en liten kotte ❤️

Blir dock HIMLA nyfiken om vad du fått för besled som gör att du längtar tills 2014!

Jag har en förfrågan om det är okej! Jag har följt sen ni skaffade barn och det var många bra tips! Men det finns ju många checklistor på vad man behöver som förstaförälder kan du göra ett inlgg med checklista och vad ni ex köpte utöver det, vad ni kände var onödigt inköp alternativt ovärderligt! Tips ni fått av andra som hjälpte er? Jag vet allt är individuellt, men hade varit jätteintressant! Gott nytt år!!

matilda ♡

Vilket härligt år! :)

Malin Hedlund

Vilken fin summering av ditt 2013 Linda!

Svar: Åh, tack gulliga du! : ) Så häftigt att se tillbaka på året sådär.. Man inser verkligen hur mycket man hinner göra. Och dessutom extra betydelsefullt i år såklart! Nu måste ni vara enormt pirriga va? När blir det flytt? Eller har ni kanske redan flyttat in?
Linda Blom

Malin Hedlund

Sv: Visst är det häftigt att summera det så! Förstår att året varit extra speciellt, samma här <3 Ja nu är det allt lite pirrigt ska erkännas.. Vi har fått nyckel ("officiellt" på fred) och flyttar den 18:e. Ganska snart! Längtar till att få börja komma iordning igen, har bott i ett litet kaos lite för länge nu bland flyttlådor osv ;-) kram till dig!