Betydelsefull musik

Jag har haft en stark barnlängtan länge och det har funnits låtar som liksom etsat sig fast hos mig, speciellt i den längtan jag kände. Sedan jag blev gravid har jag inte kunnat lyssna på dessa utan att fälla en tår, eller ibland t.o.m. gråta ganska mycket. Det blir så verkligt, så stort, när jag faktiskt sitter här med ett barn i min mage - vårt barn. Mitt och J's underverk, något vi skapat. Hälften honom, hälften mig.
 
Dom här låtarna (och några till) kommer alltid ha en speciell plats hos mig och kommer med största sannorlikhet att spelas vid speciella tillfällen i framtiden. Lilla hjärtats, förhoppningsvis, kommande dop exempelvis ♥19
Sandra

Väldigt fina låtar, förstår dom får en annan betydelse när man sitter där själv och upplever allt på ett helt annat sätt :)
Om/när vi får barn så tänker vi inte döpa, då ingen av oss är troende. Man lär väl ordna nån välkommen-till-världen-fest ändå dårå.. :P

captivatedminds.blogg.se

Ser tyvärr inte vad det är för låtar via mobilen :/ vill du skriva ut deras namn? :)

Emmelie- Mamma till Ebba och Hugo

Vi hade älskade barn på dopet med Ebba, underbar låt. Sarek har även gjort en helt bedårande låt som vi hade På Hugos dop lilla barn tror jag den hette, lyssna =)

Svar: Men gud, jag trodde den låg här bland klippen, men jag hade visst missat det. En av mina favvosar också. Lilla barn med Sarek alltså. Lade in den : )
Linda Blom

emma

Du skriver att du känt en barnlängtan länge. Kan du inte berätta om den längtan och hur den yttrade sig. Jag tänker på bebisar nästan jämt och min man längtar också. Men vi vågar inte riktigt ta steget. Hur beslutade ni er för sista steget.

Andrea

För mig blev det "Handens fem fingrar" med Lisa Nilsson och "Mitt lilla barn" med Jojje Wadenius som blev visorna att lyssna på i tid och otid under graviditeten. Sjunger dem för sonen vid nattningarna nu för tiden :)

MissJeni - mamma till Lucas ♥

Åh filmen där Anna sjunger för Liam. Jag har ju följt Liam sen han låg i magen och man blir lite extra berörd av den sången.

michaela- med syskon i magen ♥

underbara låtar. "kärleksvisan" är min favvis..den sjöngs på sonens dop och kommer nog bli en repris på nästa pyres :)

Svar: Den är verkligen jääääätte fin : ) Men jag ser den mer som "kärleksvisa" så som i.. Sjunga den till sin älskade typ på bröllop : ) Dom här känns mer riktade till ett barn : )
Linda Blom

maria

En fin sång som jag gillar är: Lilla Ängel med Angelita Nooni :)

Emmelie- Mamma till Ebba och Hugo

Uppenbarligen har vi helt samma stil då eftersom jag hade dom på dopet =) Hade även Shania Twain med from this moment på Ebbas dop =)

Sara Björk

Så fina sånger!

Sofia

Hej. Vill bara rekomendera en mysig och väldigt fin sång, den hade vi både på sonens och dotterns dop.
http://m.youtube.com/watch?v=QNcJlI-EdEs

Lilla ängel med Angelita nooni

Lina

Åh, nu kommer tårarna.. Min kusins fru sjöng en fantastisk vacker och avskalad version av "Älskade Barn" på vår dotters dop!! Mina kusinbarn sjöng också "När lillan kom till jorden" för sin nya lilla kusin som såklart är ett litet maj-barn!

Om mini i magen blir en pojk kommer vi låta någon sjunga "Prins Noel" på dopet. Den är också underbart fin!!

Johanna

http://www.youtube.com/watch?v=Ye8Xw_i_JGg den hade vi på min sons namngivning, så fin!

Fanny-Mamma till Theodor!

På dopet för Theodor valde vi välkommen hem med Sonja Alden och You`ll be in my heart med Phil Collins. Dom låtarna kommer ALLTID att betyda mycket för mig! :-)

Frida

Det är så häftigt hur mycket känslor musik kan ge. Jag har videoklipp i mobilen från olika dop, bröllop och på min Alvins välkomstfest då mina syskon sjunger "utan dina andetag", "kärleksvisan" och "himlen måste sakna en ängel" och jag gråter varje gång jag lyssnar på dem.

Maria

Vad kul att du brukar lyssna på min syster när hon sjöng på Liams dop! :)

Madde

Hej! gled in på din blogg och vad härligt med en värmlänning ;) Bor själv i vackra värmland fast i kr-hamn.
Läste detta inlägg med låtar o måste tipsa om en låt vi hade på sonens dop, du kommer älska den!
Den heter "Älskade barn". Kan va svår att hitta, men finns nog på toutube.
Lycka till med magen, har själv en liten tös (3e barnet) som beräknas komma 30mars.

Ps, snygg header i bloggen. har du gjort den själv?

Ulle

Åh, många nostalgiska och fina låtar!

Tilde

Jag sjöng "Välkommen hem" - Sonja Aldén på min kusins dop förra året och den vart mycket uppskattad.