TÄVLING: Vinn paket från Libero

Nu kommer Libero med ytterligare en ny design på sina blöjor, fyllda med söta figurer och djur. Varje blöja har en ny berättelse att berätta, vilket uppmuntrar till sagostund med de små. Det vill vi såklart fira med en tävling!
 
Vinstpaketet innhåller
•  Babyvårdsprodukter från Liberos svanenmärkta sortiment (lotion, wipes, zink cream, underlag, blöjpåsar)
•  2 produktcheckar för 2 valfria paket Libero blöjor
•  Pussel
•  Pekbok
•  Memoryspel
 
För att delta
Berätta hur du och den lilla (ditt barn, syskonbarn, barnbarn, gudbarn eller liknande) gör blöjbytet lite roligare och lite mysigare. Detta gör du som en kommentar till detta inlägg och glöm inte att ange någon kontaktuppgift som mail eller bloggadress. Dela gärna tävlingen på facebook eller i din blogg.
Tävlingen avslutas: 29 Maj 20:00
 
Jag och Selma brukar leka med mobilen ovanför skötbordet, ligga och lufta utan blöja, prata, pussa på magen, pussa på dom små fossingarna m.m. Ett blöjbyte kan därför ta lååång tid, men Selma älskar att ligga på skötbordet och jag älskar kontakten vi får där ♥
 
118
Mikaela

Jag och min 3 månaders dotter brukar stå länge och prata och titta på mobilen ovanför, lufta rumpan och sjunga! :)

Värre är det med vår 1,5 åring, vill gärna göra likadant med henne, men där får man istället rikta in sig på att slå världsrekord i blöjbytning då hon har myror i benen ;-) så härligt att se skillnaden i ålder!

Fanny - mamma till Charlie & bf 20 oktober-13

När dottern var liten var det lätt att roa henne på skötbordet, nu är hon 15 månader och inte liiika road av att ligga still på rygg. Favoritsysslan är att sparka mig i gravidmagen så varje blöjbyte är ett mindre träningspass för att undvika de små fötterna :) Det enda som kan distrahera henne tillräckligt för mig att hinna byta blöjan är om hon får leka med snorsugen (freshhhhh!) Hon älskar att blåsa i tratten och så ska jag blåsa tillbaka i andra änden. Till hösten kommer det dock ett litet syskon som förhoppningsvis kommer vara lite mer nöjd med att mysa på skötbordet :)

sofia

Oh vilken rolig tävling! Har ju inte fått vår plutt än men jag hoppas jag kommer kunna ta vara på stunden som ges vid blöjbytet. Så mysigt ju! Men jobbar ju på förskola med ettåringar och när man väl hinner är det mysigt att stå och prata med de som börjar kunna prata, busa med fötterna och fråga om olika kroppsdelar.

Cherie | Börja Spring

Jag och min dotter Emma på 1,5 år brukar sjunga imsvimsespindel då hon för någon vecka sedan har lärt sig att göra rörelserna. Så jag sjunger och hon gör rörelserna också klappar hon händer när allt är klart. Men för att variera så kör vi att hon pekar på olika kroppsdelar som jag säger :) Det är två av våra favoriter :)

Elise

Jag vet inte om jag kan delta egentligen, min lilla ängel har inte tittat ut än, men jag gör ett försök! :)
Men jag vet vad jag vill göra, jag vill inte se blöjbytet som en uppgift, utan som en stund att umgås med vårt hjärta genom, precis som du säger, skratt, prat och pussar. Allt för att varje enstaka sekund ska bli så mycket mysigare tillsammans! ♥

Lisessa@live.se

Janina

Jag och min stora tjej på 2,5år brukar alltid sjunga eller prata under tiden, kittlas och jag smaskar ofta på hennes underbara fötter vilket gör att hon kiknar av skratt.
Sen hjälper hon ju till att torka och dra upp blöjan helt själv.

Men lillasyster som snart kikar ut kommer jag och storasyster med all säkerhet föra traditionerna vidare

Linn

Min dotter (1,5 mån gammal ) älskar att ligga på skötbordet ! Vi brukar passa på att leka med mobilen som hänger ovanför eller någon annan rolig leksak som hon kan fästa blicken på. Det blir mycket mys med fossingarna som sprattlar omkring och vi brukar även borsta håret då hon gillar det jättemycket! Lufta utan blöja tycker hon är toppenskönt och ibland kan det hända små olyckor också,hihi! Ofta gör vi lite massage med. När vi lämnar blöjbytet med ren och torr bebisrumpa är hon nöjdare än nöjdast !

Anna_aka_Schlierie

Jag och vår dotter brukar busa på skötbordet. Mamma brukar kittla lite lätt, göra pruttljud på magen, pussa på alla möjliga ställen tusen gånger.. Ibland sjunger mamma, men för mesta dels blir det prat för min del och joller svar tillbaka. Ofta efter kittlande och pruttljuden bjuder tösen på ett härligt skratt.
Det kan även hända att mamman tar fram kossorna samt flodhästen och berättar en kort historia, som alltid slutar med att djuren hamnar i dotterns mun. Just nu är dottern väldigt aktiv med att greppa saker och lägga dem i hennes mun. Igår märkte jag att en liten liten prick (tand) tittar ut ^^ ♥

Härligt att se hur hon utvecklas, idag är hon ca 4,5 mån ♥

Jenny Nilsson

Har en son på 6 månader som för ett par veckor sedan lärde sig att snurra runt, så nu gör han det mer än gärna, vart som! Men när han väl ligger stilla så sjunger vi en sång, jag tar chansen att pussa hans underbara små tossingar. Han är dessutom väldigt kittlig under fötterna, så han brukar oftast kikna av skratt och det värmer hela mitt mammahjärta!

missjenny86hotmail.com

Sandra

Jag och min Sigge (9 veckor) brukar låta honom ligga naken länge på skötbordet, för att få lufta lite extra. Det gör inget om han kissar (vilket händer ofta) för han blir alltid så glad av att kissa rätt ut i luften :) Jag brukar snurra på hans mobil, CIRCUS från IKEA och sjunga min egenpåhittade sång om "aaapa, eeeelefanten och leeeejonet, åkte i en luuuftbaaalllong", med min hemska sångröst. Men det gör inget, Sigge älskar det! Precis som du säger, varje blöjbyte kan ta lång tid, men det är ju så mysigt!

Jennifer

Är storebror hemma brukar vi ha de absolut roligaste blöjbytena då han (3,5 år) väldigt gärna vill vara med och hjälpa till att byta på lillebror (2 månader). Storebror står och sjunger och pratar med lillebror, som ligger helt stilla och lyssnar fascinerat på sin mycket spännande storebror. Så ja jag gör inte så mycket för att göra blöjbytet roligare och mysigare, det fixar ungarna själva. Jag står bara och njuter av mina små grabbar :)

sara hedlund

vår lille prins ÄLSKAR att ligga på skötbordet. även om han är förbannad lugnar han ner sig när vi ska byta blöja. men den roligaste stunden har vi nog vid nattbytet av blöjan. då brukar jag och Noah, snart 10 veckor, snacka "skit" om den där pappan som bara ligger och sover som en stock. Noah ÄLSKAR det, skrattar så mycket att jag också börjar skratta och nästan väcker den där stocken. annars blir det nog det vanliga under de andra blöjbytena, pussa/prutta med munnen mot magen, han börjar le när jag gör de och snart skrattar han nog åt det :) jag tycker nästan att byta blöja är mysigare än amningen då man verkligen har ögon/ansiktskontakt hela tiden. MYS! längsta blöjbytena ever :D

Julia

Vilken rolig och mysig tävling! :) jag ska bli moster i början av juni och jag längtar sååå himla mycket tills det lilla pyret kommer ut. Jag skulle i vilket fall bli jätteglad om jag vann detta så att jag kan ge det till min syster. När jag är barnvakt kommer jag att prata mycket med den lilla godingen under blöjbytet. Berätta sagor om de små filurerna och pussa massor på mage, fötter, panna, mun, ja allt! Jag älskar barn och när barnen är små går det fort så man får passa på att njuta av den tiden medans man kan. Tror min syster skulle bli väldigt glad och chockad om hon fick detta av mig :)

Paula

Min lilla 2-veckors stjärna föddes med sugklocka och var svag, tagen och andades inte när han kom ut. Det var den värsta stunden i mitt liv när jag trodde att jag förlorat honom. Idag är han 2 veckor och jag är så otroligt glad, tacksam och lycklig över att ha honom här! Varje sekund med honom är så otroligt ovärderlig och jag är världens lyckligaste mamma som gråter krokodiltårar mest hela tiden när jag kikar på honom! Därför känns varje sak vi gör, varje sekund vi är med varandra om möjligt ÄNNU mer speciell. Blöjbytena när han är vaken är magiska! Då kikar han med sina stora blå ögon på mig, viftar med sina små händer och sprattlar med de små fossingarna, vi pratar (ja mest jag hihi), sjunger, kikar på saker, liten blir pussad från topp till tå och ibland rullar några lyckotårar ned för mammas kind.. Min underbara älskade lilla stjärna!

Cassandra

Mitt lilla hjärta blir alltid lugn på skötbädden, oavsett tidigare humör, så vi brukar ligga där och prata på ganska länge. Hon brukar passa på att kissa ner mig och henne så det slutar oftast med ett mysigt bad också :) skulle passa bra att vinna då jag tyvärr är dålig på det där med berättelser..

Malin

Jag och min son Noel som är 7 månader. Brukar prata, busa, sjunga och gosa i massor när han ligger på skötbordet. Han har börjat tycka det är spännande med alla blöjor, salvor som han nu kan nå och vill gärna hjälpa till att hålla de under blöjbytet. Och ännu har han inte tröttnat på sin mobil som han har älskat att ligga och titta på sedan första stund. Vi har inte tröttnat efter 7 månader och x antal blöjbyten utan tycker absolut att det är en av de mysigaste stunderna <3

rebecca

Åh, jag väntar mitt första barn nu så kan bara fantisera hur det är när jag kommer byta blöja på den lilla om 2 månader.
Har dock hunnit öva på min guddotter och då är det massa pussar, mys och gos

Malin

Hej!
Jag går i väntans tider och vår bebbe är beräknad att komma om ca 1 månad! Så förberedelserna är i full gång! När det blir aktuellt med blöjbyten tror jag att vi försöker ta vara på varje stund, leka lite med mobilen som hänger ovanför och prata!

Tack för en fin blogg!

Denise

Med en dotter på 3 dygna har ännu ingen rutin infunnit sej men pussar och mysprat och oftast lite amning som belöning har vi haft. Ser fram emot alla våra kommande stunder vid skötbordet.

Natalie

Åh det här vill jag vinna och ge till min moster. Hon bor i mellanöstern men kommer hem i sommar, är gravid och har en liten flicka på två år ♥

Jag byter ju inte hennes blöjor av naturliga skäl (bor ju en bit bort). Men när E var liten så hade vi många mysiga stunder på skötbordet. Vi hade en kanin ovanför skötbordet som man kunde dra upp så att den spelade en melodi, den spelades många gånger och vi pratade och gosade. Förutom att det är en mysig stund så är det ju också underbart att barnet blir så mycket gladare med en ren blöja, och när de är lite äldre så är det få saker som är så härliga som att se när de ÄNTLIGEN får springa och leka efter blöjbytet ♥

Angelica - Mamma till Bruce och Kimberly

Med sonen som är 16 månader brukar vi prutta på magen, killa under fötterna och titta ut genom fönstret, och då brukar man passa på och vinka till träden och fåglarna :)

Dottern är 6 veckor, då pussas det på fötterna och magen, och så älskar hon när man pratar och ler mot henne :) men det mysigaste är när man pillar henne i håret :)

Ellen :)

Jag hade tänkt vinna detta till min moster som ska få en bebis i Juli!<3 Jag längtar enormt till detta och hon har ställt upp så mycket för mig så jag skulle vilja hjälpa henne 1000000 gånger tillbaks ;)

Så jag har inte nån stor erfarenhet med blöjbyten, men när min lillebror var mindre så hjälpte jag ofta mamma att byta på honom. Min mamma pussade på honom lekte, busade och det såg så kul ut det minns jag! Ibland önskade jag att det var jag själv som var där ^^ Hon var duktig och förtjänar mycket! Som mamma sa, bättre med en glad och mysig blöjstund med extra mycket mys! Än med en tråkig. Ta vara på stunderna<3

Alexandra

Hej. Jag om min 9 veckors bebis brukar sjunga lite/ramsor och röra lite på armar och ben och även passa på att ligga lite på mage och träna nacken.. Detta tycker hon är jätte roligt och brukar alltid få ett stort leende som svar :).

Anette

Vi har två blöjbarn dygnet runt och det är den blivande 2-åringen som man får lirka med för att byta blöja. Han vill gärna inte när vi vill ;)
Men vi har satt upp olika djur i taket ovanför skötbordet för ett tag sen och oftast så ligger han och härmar djuren hur de låter. Så han pekar typ mot grodan och efter det härmar han hur han tycker att en groda låter. Lite kul går det att få blöjbyterna även när barnen inte själva vill byta blöja till en början. Sen har vi lilla Wilma men hon e bara 1 månad snart så hon bryr sig såklart inte om djuren vi klistrat upp i taket ;)

Anette

Haha.. Lät kanske roligt med två blöjbarn dygnet runt ;) Men vi har ett barn till som bara har nattblöja ;)

Hanna

Min 4-veckors tjej är väldigt fascinerad av en lampa vi har bredvid skötbordet, den kan hon titta på länge! Annars brukar vi ofta lägga henne på mage och träna nacken i samband med blöjsbytet- det är också populärt hos Lill-tjejen!

Jeskan

Om vi bara är hemma och har tid på oss så kan jag skoja till det genom att lägga henne åt fel håll, alltså med huvudet mot mig istället för rumpan. Sedan "byter" jag blöja och sätter fast den på huvudet istället. Hon är tre år nu men skrattar fortfarande så att hon kiknar varje gång. Tokiga mamma, ropar hon sen! :-)

Linda

Vi älskar Libero så det här är en perfekt tävling för oss och vår fyra månader gamla son :)

Vi har en elefant som spelar musik ovanför skötbordet som leks med flitigt. Annars brukar vi busa genom att kittla, "prutta" på magen, sjunga eller bara snacka lite.

Mamma i december

Vi väntar just nu första barnet som beräknas komma i december. Jag har alltid haft barn runtomkring mig och har alltid tyckt att den mysigaste stunden med en bebis är på skötbordet då man kan prata, sjunga, skratta och busa tillsammans. Jag hoppas att när vår lilla skatt tittar ut så kommer även vi att ha mysiga underbara stunder på skötbordet tillsammans!

Therese

Våra blöjbyten sker på skötbordet, hans älskade tummen mobil skruvas upp och han pratskrattar åt sina favoriter och riktigt laddar tills storfavoriten kommer. Samtidigt så busar vi med att prutta på magen och fötterna plus lite kittel.. Det är kiknande skratt och massa bus så att varje blöjbyte blir roligt. Sen alla leenden man får gör juh bara att man smälter och inser hur underbart det är att vara mamma.

Camilla S

har inte fått min lilla bebis än, men jag kommer testa det mesta för att se vad som fungerar. Sjunga lite, gullas lite och prata. Vill verkligen vinna då jag är arbetslös gravid och dessa grejer skulle komma väl till användning :)

Zanna

Vi har haft samma rutin med yngsta sonen sedan han föddes 2010. Hans favoritsång för studen sjunger vi, men byter ut några av orden till Hugo (hans namn). En riktigt mysig grej! I början var det mest "Blinka lilla Hugo där" och "En Hugobagare",nu är "Oppan Hugo-style" eller "Copacaba-Hugo" extra poppis! ;) Kommer nästan sakna blöjbyten när han slutar med blöjorna på grund av den mysiga känslan av total fokus på bara "vi två", men såklart har andra åldrar sina mysstunder på annat sätt!

Malin

Som förskollärare på en småbarnsavdelning vet jag hur mycket det där blöjbytarstunderna betyder både för barn och pedagog. Den där lilla stunden av egentid man får med barnet ger tillfälle att prata, sjunga och bekräfta i den allt mer stressiga miljön. Nu väntar jag mitt första egna barn och kommer verkligen låta blöjbytena även hemma få ta sin tid och vara en mysig stund både mellan mig och barnet men även för pappan och barnet att få lite kvalitetstid efter jobb och liknande.

Sofie Gustafsson

Min lille prins på 9 veckor älskar att ligga på skötbordet, vi pratar och sjunger. Det gjorde jag för min stora prinsessa (2,5 år) när hon var liten, och fast hon inte har blöja länge vill hon också ligga där och sjunga. Så vi tillbringar mycket tid där.

Sandra

Vi brukar sjunga "klappa händerna/fötterna när du är riktigt glad.." och prutta på mage, hals och lår. Eller brukar sonen bara kolla på sina djurkompisar som hänger ner.

Miranda

Jag börjar tro att vi har ett spöke som bor i tvättstugan. Ett väldigt roligt spöke.

Så fort vi lägger Axel på skötbordet så tittar han åt exakt samma håll – rakt ut mot tomma intet enligt oss – och skrattar och jollrar. Precis som om han pratar med någon. Det spelar ingen roll om han varit ledsen eller missnöjd, sekunden vi lägger ned honom och han får syn på vad-det-nu-är-som-inte-syns så blir han glad och pratig.

Jag pratar och pussar och söker kontakt. Men ingenting slår vårt tvättstuge-spöke!

Stefanie ekström

Min lilla tjej Jennifer (4 månader) älskar att ligga på skötbordet. Hur ledsen hon än är så fungerar alltid skötbordet. Det är verkligen en mysig stund där hon bubblar på som tusan. Jag sättar alltid en blöja så att den lilla liberokaninen syns och den pratar hon med. Sen "pruttar" och pussar jag henne på magen ofta. Hon är så len och go min lilla älskling :) Supermysiga stunder ;)

Sara

När min son Jesper var mindre passade vi på att massera magen på skötbordet. Det hade vi lärt oss på babymassage på Bvc.
Nu när han blivit större brukar vi gå igenom alla figurer på mobilen över skötbordet och han kan alla utom trollslända.

Eva Hull

Jag är mormor till lilla Alve och älskar att byta blöja på honom till skillnad mot hans morfar; han vägrar, hahaha....så illa luktar det väl inte?! Jag har inget skötbord hos oss men vi tar en mysig plats som tex. soffan eller en filt på golvet, dämpar belysningen och sjunger en sång och passar på att titta varandra djupt i ögonen, det är kärlek det!! Och den är villkorslös!

Terapeuten

Jättefina bilder :) Lycka till med småbarnslivet.

emelie

Jag och min son Elias (8 månader) brukar sjunga några sånger som vi bärt med oss från öppna förskolan sedan han bara var några månader gamla. Dessa sånger förknippar han med något mysigt och roligt så blöjbytet går alltid bra.

Jen - 23år, gift, gravid och mamma

Brukade sjunga för våran dotter. Nu kommer bebis nr 2 så det blir att jag tänker låta våran 4åring hjälpa till :) Då blir det en stund tillsammans där även hon får känna sig delaktig i :)

Jenny

Sånger och massage är mina barn favoriter. Snart har vi tre blöjbarn så det blir många mysiga stunder.

/Jenny

Dessie - Mamma till ett hjärtebarn & en femkilosbebis

Vi har alltid pratat massvis med barnen när vi bytat på dem, även om de vart 3 dagar gamla eller skrikit.. så har vi pratat och gullat med dem, vilket har resulterat i lugna barn vid blöjbytet som babblar och skrattar glatt :) Många som reagerar på det, men tror att många gör fel och bara koncentrerar sig på ATT byta blöjan och få rent.. så blir det allvarligt och bebis blir orolig :)

Kraam!

Ida Lexell

vi brukar sjunga korta sånger, eller säga lätta ord om och om igen, som "mamma" "pappa" kissen" "lampa" "hej". mycket uppskattat av dottern ! skulle inte vara helt fel o vinna detta lyxiga paket !

Rebecka

Vårt älskade liv som fortfarande växer så det knakar i magen, önskar jag kunna göra varje byte till en speciell stund. Precis som i den där reklamen på tv just nu. Att ta vara på stunden, faktiskt försöka njuta av att vi står där, äntligen, och delar den stunden med lek och förhoppningsvis skratt och leenden. Säkert någon tår ibland med, men säkert mest glädje tårar över att vårt efterlängtade barn äntligen är "med" oss ❤

Erika - Mamma till Stella ♥

Stella älskar att ligga på skötbordet! Hennes första leenden kom där, och vi brukar alltid (om vi inte ska iväg eller så) lufttorka och sjunga lillekatt under tiden. Det är riktigt mysigt att byta blöja faktiskt :)

sofie

Vårat första barn ligger just nu i magen och sparkar runt :) snart är det dax för den lilla att komma ut. När jag byter blöja på andras barn brukar vi prata mycket och gulla med dom små fötterna.

Angelica C

Jag & min son Thor sjunger när vi byter blöja, favoritlåten är "i ett hus i skogens slut" Han ääälskar när haren kommer och hoppar fram ;) Sen övar vi ord, lampa är ju perfekt när han ligger ner! :) kram från oss! (Angeeliccca@hotmail.com)

Mikaela

Jag och min Ellie på 3 mån brukar sjunga, göra ramsor om fingrar, tår och såklart spana in mobilen ovanför skötbordet. Jag drar upp melodin som varar 40-50 sek sen när den slutat ligger hon och tittar lite undrande tills jag drar upp den igen. Då kommer ett leende långt utöver det vanliga :)

Linn

Min dotter börjar skratta sekunden jag lägger henne på skötbordet för då vet hon att jag som jag alltid gör ska göra pruttljud på magen. Det är det bästa som hon vet så här har vi en snart ettåring som direkt på morgonen längtar efter blöjbyte och vill helst byta även fast det är en tom blöja.

sandra

Jag och Leo (6 veckor) älskar blöjbyten. Mycket bus och massvis med pussar gör dessa stunder till underbara ögonblick.
Han utforskar gärna sina gipsade ben och vi passar även då på att pussa på dom söta små tår som tittar ut.
Vi älskar våra stunder på skötbordet!

Angelica

Med en +1-åring är blöjbytena mer en kamp än mysstund. Man stör mest i det hen håller på med o det är ett nödvändigt ont. Men nåt som alltid funkar här är att få borsta tänderna! Med tandborsten i näven kan man få byta i lugn o ro (nästan iaf ;D).

Michaela

Det beror lite på vilket humör 1,5 åringen är på men sjunga, leka tittut , pussa fötter eller försöka slå rekord på att bli klar så fort som möjligt:) om 4 veckor kommer lillasyster:)

Jennie Svahn

Vi brukar busa o skratta o prata!
Hon e alltid så snäll när blöjan ska bytas.

Ellinor

Jag, min sambo och lilla Viggo, 1 månad gammal, brukar mysa när det är dags för blöjbyte. Sjunger själva eller till disneylåtar från telefonen och sen pratar vi mycket med honom. Brukar gulla och mysa och titta på de färgglad och härliga bilder vi satt upp ovanför hans huvud samt leka med den virkade nallen han har sittandes på skötbordet. Viggo ler och trivs på sitt skötbord och brukar oftast bli glad när mamma eller pappa sjunger. Han älskar uppmärksamhet och verkar veta att när det är blöjbyte så står han mer i centrum än någonsin, vår lilla älskling :)<3.

Sandra

Vi har inte fått vår lilla tjej ännu men jag hoppas och tror att vi kommer sjunga, busa och titta på nallarna (mobilen) ovanför skötbordet. Och när både mamma och pappa byter blöja så kan den ena byta medans den andre läser en saga:-)

Rebecca

Vårt Knyte är inte här än men beräknas komma om 5 veckor (oj vad vi längtar!) och då ska det gosas mycket bebis, t.om. på skötbordet. I framtiden, när h*n är lite större, ska vi försöka göra ramsor med handrörelser så att man undviker att händerna befinner sig nedanför midjan där dem helst inte ska vara innan man hunnit tvätta rent.

Har förresten tipsat om tävlingen på min blogg (http://lovingmylife.se/2013/may/tavling-fran-libero-hos-linda.html#comment). Nu håller vi tummarna på vinst!

Anna

När det är blöjbyte här hemma så brukar vi spela speldosan som hänger över skötbordet och så brukar vi busa med prutljud på olika delar av kroppen och kittlas lite, dottern älskar detta och brukar skratta i högan sky =)

Kristina

Några bra tips för att göra böjblytet roligare och dessutom lärorikt för lite äldre barn, som inte alltid vill ligga på skötbordet: Mitt stora barnbarn och jag tränar på vad olika färger heter, jag tar olika saker som finns i badrummet och visar. Jag frågar henne först vad färgen heter. Kan hon inte säger jag vad färgen heter. Efter ett tag frågar jag igen om samma färg. Jag frågar henne också om hon vet något annat som har den färgen.

C by Caroline ❤

Jag brukar nästan alltid sjunga för min son när jag byter hans blöja. Ibland läser jag böcker och lär honom massa nya ord. Så det blir även en kreativ och lärorik stund. Nytta med nöje helt enkelt! :)

Johanna

Jag och min lilla Alvin (4 månader) brukar leka mycket med händerna på skötbordet, han greppar mina fingrar om och om igen med glädje och har nu även börjat jollra. Vi brukar även passa på då att lufta rumpan och sjunga en liten sång! När vi byter innan nattningen passar vi även på att ha lite massage vilket gör honom så lugn och rofylld.

Emely Tuväng

Min lilla flicka har inte hunnit bli så gammal ännu, men hon har precis börjat le, vilket gör att man ju dröjer sig kvar vid skötbordet lite extra då hon som din Selma älskar att ligga där, blir alltid så lugn och tittar runt nyfiket. För att göra det extra mysigt så pratar jag lugnt med henne och har en leksak vid skötbordet som är orange som hon gillar och ler mot henne och hon ler tillbaka! Underbart! Jag vet när sonen var liten så blev det mycket bus vid skötbordet, kittla i ljumskarna som han var så grymt kittlig i och lockade fram skratt på alla möjliga vis! Barnskratt är det underbaraste som finns tycker jag! Delar såklart tävlingen vidare på facebook (Emely Tuväng) och hoppas, hoppas på turen! :)

Pauline - Sparkling Eyes

Har sett Liberos nya annonser om att ta vara på tiden vid blöjbyten. Något som är svårt med vår treåring som bara vill bli klar med bytet så man kan springa vidare i livet. Däremot tänker jag värdesätta dem tidpunkterna när liten i magen dyker upp i december.

För mig är det bästa sättet att göra bytet roligare genom att leka och öva. Sonen behöver t.ex. öva på att säga bokstaven O ordentligt nu. Då gör vi det genom att göra pussmunnar och blåsa med munnen formad som ett o. En annan gång övar vi kanske på vad olika kroppsdelar heter. :) Sonen blir så glad när han klarar nåt nytt :)

Helen

Kan ibland sätta på en barncd och sjunga för den lille det brukar bli några fina leenden :)

Ayse

Jag och min dotter som är 6 veckor brukar förutom att byta blöja ha en massagestund där jacg efter ha gjort den dagliga tvätten massera henne , pussa på de områden jag masserat samtidigt som jag sjunger lite. Lägger henne på
Mage och masserar lätt ryggen samtidigt som hon tränar att ligga på mage och stärker nacke, rygg. Vi brukar även göra lite babygymnasrik. Jag pussar, pruttar o kittlar den lilla kroppen. Hon uppskattar detta då leendet ofta kommer fram.

Sandra

Sånger är mitt bästa tips :) Här hemma har vi en vild 1-åring så blöjbytet måste gå fort! Lite sång och mycket skratt hjälper alltid.

Carolina

Jag fick mitt första syskonbarn i januari 2013, en underbart söt flicka. Finaste på jorden ! :) Dock bor jag i Skåne och dem i.Dalarna, så vi ses typ bara en gång i månaden :/ har inte vågat mig på att byta blöja än, men kanske nästa gång jag är där? Och då hade de känts himla tryggt med detta kit :)

Jenna

Jag och min lilla Molly (8 månader) brukar titta på hennes fina bilder hon har upphängda på väggen bredvid, leka lite tittut, busa med hennes kramdjur hon har på skötbordet, pussa och göra "prutt-ljud" på magen och fötterna, sjunga - allt detta medans hon får ligga utan blöja och lufta :)
Passar på att njuta av blöjbytena då hon mer och mer börjar få "myror i byxorna" och har lite svårt att ligga still!

Veronica

Elis min lille prins på 2 år hatar att byta blöja och kläder med för den delen... Han har en Cp-skada som gör att pga hans motoriska svårigheter måste ligga på skötbordet vid kläd och blöjbyte. Om inte IPhonen följer med och spelar Sean Banan så sjunger jag om Bockarna Bruse, då blir livet genast mycket roligare för Elis ;-)

Malin H

Skrivet några rader även om våran lilla kille har ett tag kvar innan han kommer ut till oss:) men skötbordet och allt är redan på plats och däröver ska det sen hänga en spännande mobil. Har ställt dit några nallar på kanten som han kan kolla och pyssla med när han är där :) Åå jag ska munprutta honom på hans små fötter och hans lilla mage och gosa massor!! Sjunga klappa händer och smacka. Hoppas han tycker det är en lugn och mysig plats, där han kan ligga och slappa medans mamma och pappa gör skitjobbet hihi :)

Sarah

Jag fick en systerdotter för cirka 3 månader sedan, trots många mil ifrån oss så har jag hitills lyckats ta mig dit minst en gång i veckan! Jag vill, önskar och hoppas att vi kommer få en så bra kontakt det bara går, så därför lägger jag grunden redan nu.
Vi blöjbyten så älskar hon sin dinglis som hänger ovanför, så hon, jag och dinglis brukar sjunga, leka och busa tillsammans. Än så länge är hon inte så med, men skrattar så hon kiknar då jag gör mig till!

Angelica

När jag och min son Milliam ska byra blöja så pratar vi och tittar på den fina väggen som är brevid. Han förklarar även för mig hur fin den är med dina egna då ljud. Det blir ofta så att vi glömmer bort tiden och pappa kommer och undrar vad vi gör som tar sådan tid. Slutar ofta med att vi är där alla tre. Som det är just nu så är det helt underbart att byta blöja på min 2 1/2 månaders bebis.

Patricia

När jag byter blöja på min nu lilla (stora) "bebis" Molly nio månader. Brukar hon ofta få något att hålla i (oftast tandborsten) både roligt och bra för tänderna :) sen brukar jag "gnaga" henne på fötterna och då skrattar hon som en tok! Prutta henne på magen, och sjunga ibland! Och så klart pratar jag med henne super mycket, talar hela tiden om för henne vad jag gör, tex nu tar jag av byxorna, och så blöjan, torkar rent och fint osv.. Osv.. :)

19 ÅR, GIFT & TVÅBARNSMOR.

När vi byter blöjorna på våra barn brukar vi prutta på deras magar, prutta med våra egna munnar dvs. Vore på tok för fel om vi pruttade riktigt, haha. Vi har lätta barn att byta på, de gillar att få sina blöjor bytta. På vår äldsta är det nu bara att säga: '' Hugo, ska vi byta blöja? Du kan ta av dig din blöja så tittar vi vem som snabbast hinner hämta en ny blöja sedan ''.

Han brukar då peka på blöjan, mumlar lite för sig själv: '' titta där, mamma titta där ''. Då tar han av sig sin blöja, kikar på mig och skrattar. Tar sedan stora steg till sina rena blöjor.

Tess, 18 år och mamma till Melissa

Jag och min lilla dotter på 11 veckor brukar "prata" med varandra när blöjan ska bytas. Hon har fastnat totalt för mobilen vi har där, så jag brukar säga vad det är för något hon tittar på. "här är elefanten, sen apan och där är det gula lejonet" och hon tittar och jollrar och har sig. Brukar även säga allt jag gör, "nu tar jag av den kissiga blöjan", eller "nu trär vi egendom armen genom tröjan" för att hon ska få så stort ordförråd som möjligt haha.

Brukar ävn ibland lägga henne på mage där och gå ner på huk och busa med henne medans hon skrattar åt mig, hihi hon är så glad på skötbordet.

Anonym

Hej ..
Jag har en lite pojke på 1,5 månad.. han är väldigt busig när man ska byta blöja... Han älskar att kissa på mig, på pappa, mormor på alla som byter på honom. Men han älskar mest att kissa på sköterskorna hehehe ... Trots det älskar jag att pussa på honom under tiden jag byter på honom.. Pussar magen,ansiktet och fötterna. Pratar en massa och han bara skrattar tillbaka :) Tar en bra tid att byta på honom faktiskt men det är för man älskar de stunderna.
Dessutom tycker jag faktiskt att libero är de bästa produkterna samt blöjorna, är SUPER nöjd med de!

dijana

Hej ..
Jag har en lite pojke på 1,5 månad.. han är väldigt busig när man ska byta blöja... Han älskar att kissa på mig, på pappa, mormor på alla som byter på honom. Men han älskar mest att kissa på sköterskorna hehehe ... Trots det älskar jag att pussa på honom under tiden jag byter på honom.. Pussar magen,ansiktet och fötterna. Pratar en massa och han bara skrattar tillbaka :) Tar en bra tid att byta på honom faktiskt men det är för man älskar de stunderna.
Dessutom tycker jag faktiskt att libero är de bästa produkterna samt blöjorna, är SUPER nöjd med de!

Shno

Ibland sång o i bland lite lek med en spindel övan för skötbordet ,min lilla är 5 veckor 💗💗

Mimmi

När jag byter på mina syskonbarn (3, och 4 år) så brukar jag hitta på och sjunga sånger om presenten i blöjan!^^ vi busar, sjunger och kittlar! Blöjbytet blir roligt och mysigt och sången önskas varje gång! När jag byter på minstingen på 7 månader så är luftning uppskattat och hon skrattar så härligt när man kittlar och pussar henne på magen och i ljumskarna!

sofia

Jag har en spotifylista med barnvsor på mobeilen. Den sätter jag på och så brukar jag sjunga. Har även en rosa elefant över skötbordet som är väldigt poppis att titta på :-)

Ida

Min Olle är nu 2 år och ja i trotsåldern ❤ de är mycket nej speciellt när de ska bytas blöja hehe då startar vi flygplanet och flyger in i badrummet och störtar på skötbordet 😃 sen brukar jag killa han så han skrattar tills han kiknar världens härligaste skratt.

Sofia 19, mamma till min lillprins Hugo

Min lillprins som snart är 3 månader och älskar att ligga på skötbordet. Jag brukar allt ge lite babymassage på magen, benen och fötterna, då det uppskattats väldigt mycket av Lilleman! :) Vi brukar sjunga och prata med varndra också, han älskar när man säger "morsning-korsning". När det har hänt en bajsolycka då vi måste byta kläder räknar jag alltid "1 2 3" sen åker tröjan över huvudet och så säger jag "titt-ut", och hela han skiner upp!:)

Lottiz Fotograferande fyrabarnsmamma

Vi brukar leka lekar på skötbordet. "Den lilla bönan..." och ta en tå i taget, eller "Det kommer en liten mus....." Min tjej tycker det är jätte skoj fast hon är 1 år nu.
Delar som Lottiz Törnqvist på facebook.

Ann-Sofie Gyllemo

Min lilla Maja uppskattar inte att ligga på skötbordet så jag brukar skynda mig och avleda med att sjunga för att göra det lite roligare.

Elin

Vi har ännu inte haft så många dagar tillsammans (han är tre dagar gammal idag) men nu när både mamma och pappa är hemma hela dagarna så byter vi tillsammans. Vi gullar och håller hans händer, pussar på magen och sjunger medan vi byter. Inge gråt, utan bara stoooora ögon som flackar omkring och jag tror att om han hade kunnat skratta, hade han gjort det under hela bytet.

jossan

Jag brukar med mina syskon barn när jag passar dem, sjunga en ramsa för varje tå. Då jag byter på dem.
Jag och min sambo väntar nu vårat första barn ihop den 29juli & håller just nu på att fixar med skötbordet för att det ska bli mysigt och trivsamt där för den lilla när den kommer :-) <3

Erika - Mamma till Selma <3

Selma älskar när jag gör en massa olika ljud och miner, då börjar hon skratta helt gurglande. Blöjbytet kan ta en liten stund, men det är såå underbart med dessa skratt - det värmer ända in i hjärtat.

Olivia

När jag byter blöja på min snart 4-månaders lillasyster har vi alltid en trevlig stund på skötbordet. Hon älskar att pussas, spegla sig i vattenkranen och titta på dem små fjärliarna som dinglar över henne! Hon bjuder alltid på många charmiga och söta skratt under bjöljbyterna och det är bara så mysigt! ♥

Emeli

När Nathalie var mindre hade hon en mobil över skötbordet som hon älskade hon låg ofta och "pratade" med djuren och en gång lipade hon åt de och det fick jag med på kort, så sött! Annat som jag gjorde var att prata med henne, ramsor, pip på magen.

Mia

Nu för tiden så vill herrn inte ligga på rygg, så det är inte det lättaste att byta.
Ibland går det bra om man sjunger för honom, och han gillar I ett hus i skogen...
Så sjunger gör vi en hel del och det gillar min grabb :)

Kram Mia

care69

Jag är gärna med!
Jag har gjort precis som du, gjort blöjbytet till en liten mysstund.
Sedan har vi alltid haft färgglada mobiler ovanför skötbordet som varit roliga att se på och försöka nå.
Länkat.
http://care69.blogspot.se/2013/05/29-maj-vinn-paket-fran-libero.html

Johanna

Nuförtiden har vi inte så behagliga blöjbyten då sonen är två år och helst vill springa omkring och göra annat, så vi snabbar på så mycket det går! ;)

Men mitt bästa tips är också att ha en liten mysstund vid skötbordet. Sjunga en sång, massera magen, prata lite om världen.

Jag skulle vilja vinna åt min väninna som jag nyss fått reda på väntar sitt första barn. Jag längtar tillbaka till den där nyföddhetstiden, så himla härligt att upptäcka varandra!

Elin

Att byta blöjor är något jag i dagsläget ser väldigt mycket fram emot! Jag är nämligen gravid i vecka 25. Det jag längtar efter är just det där som jag tidigare upplevt med mina kusiner, att stå och ha sagostunder under blöjbyten. Men nu är dom för stora för blöjor men sagorna jag berättade sitter kvar i deras minne, och än idag så är dom överlyckliga över att få krypa upp bredvid och vi berättar sagor. Men nu har jag snart min egen skatt att berätta alla sagor i världen för, vad är då bättre än att få inspiration till nya sagor när man byter blöjor?!

Beatrice, mamma till 2 skruttar!

Vid blöjbytet ser jag till att pussa lite extra på henne, speciellt på fötterna :)
Bebis däremot tycker att det är väldigt kul att passa på att kissa innan en ny blöja hunnit på plats :D

Elise

Jag har en Nils som är ca två veckor äldre än din Selma så är kul o läsa om er vardag. :) När vi är vid skötbordet o byter blöja härmar jag Nils ljud han gör o de tycker han om. Jag brukar även ge honom massage med baby olja de tycker han om o blir helt avslappnad. Libero använder vi varje dag så va en kul tävling, hoppas jag o Nils har en chans o vinna även om jag ej har blogg el liknande. Ha en trevlig helg! Kram :)

Anna - Gustavs mamma och gravid

Går just nu i väntans tider med vårt andra barn, beräknat till 30 maj! Ett minne jag har av vår första tid med Gustav var när vi hade vänner på besök en kväll. Vi sitter och äter, pratar och beundrar Gustav när han plötsligt lägger en riktig laddning i blöjan. Tänker att jag snabbt skall byta den så vi kan fortsätta med det vi höll på med när han mitt under blöjbytet lägger en lika stor till (på mig).. ropar in pappan som får ta över och det komiska blir att även han får en laddning över sig! Första och enda gången detta hänt, och självklart när vi hade vänner på besök för första gången! Ett roligt minne som vi skrattat åt många gånger, och kanske kommer få uppleva snart igen? :)

emma

Jag brukar sjunga ett par ramsor som vi lärt oss på baby cafét där man pussar på fötterna, pussar på magen, bakar bullar m.m.
Alvin älskar när vi gör detta och ler och pratar med mig och jag pratar och ler tillbaka :) Ibland luftar vi utan blöja en stund också men man får akta sig så man inte blir blöt då :) hihi.

Josefin 18år och mamma.

När jag byter på min dotter brukar vi busa en massa, jag "pruttar" på hennes mage, pussar på hennes fötter och ibland händer det att hon rullar över på mage, då passar jag på att pussa lite på rumpan och massera henne mjukt på ryggen! Det händer ibland att jag byter på golvet med ett täcke och ett sängskydd, då busat vi med babygymet som hon tycker är super mysigt.

Sandra - mamma till Minéa och Edvin

Edvin 3 veckor gammal tycker inte om att byta blöja, men när storasyster (3år) är med och pratar med honom tycker han att det är jättemysigt. Så vi har oftast med storasyster när vi ska byta. Även hon tycker att det är mysigt och roligt att vara med och hjälpa till med lillebror.

Hanna

För att göra blöjbyten lite mer roliga så får sonen (som är två år) hjälpa till att torka med våtservett och sedan får han hjälpa till att kasta blöjan vilket han gillar

Kristin

Mysigt när man har tumlaren igång i badrummet så det är sådär härligt varmt och skönt där inne, då kan man passa på att ta ett långt blöjbyte, vädra rumpan, gosa lite och prata med lill*n!

Kicki

Vi sjunger och busar. Blåser på magen och på fötterna. Det får min tjej att skratta på skötbordet.

Frida

Mitt gudbarn (min lilla prinsessa) älskar att ligga på skötbordet, men endast när det är jag som ska byta blöja. Jag brukar alltid kolla henne länge i ögonen och sedan kittlar jag henne på sidorna av magen så att hon nästan storknar av skratt. Sedan byter vi blöjan och efter det kittlar jag henne igen och så brukar jag skvätta vatten på henne (några smådroppar med fingrarna) som hon bara älskar, hon skrattar sig igenom hela våran blöjbytesstund, så jag tror faktiskt inte ens att hon märker att vi byter blöja :)

Linda

Min son har alltid varit en ängel på skötbordet. Vi har sjungit och busat under blöjbytena. Fram tills nu. En kille på 10 månader är ingen lätt match att byta på när han absolut inte ville ligga ner. Han kämpar och kämpar för att ta sig därifrån (livsfarligt!) Så varje gång får man försöka locka med något nytt. Ibland kan en sång fungera, andra gånger lite kittlingsbus eller en tredje gång hitta något han kan hålla i och titta på (solskyddsfaktorn, hans tandborste och våtservetterna har fungerat på sistone, hyfsat bra i alla fall). Men det finns ingen som är så glad som han när vi är klara och han äntligen får ställa sig upp på skötbordet och titta på sig själv i spegeln som sitter alldeles bredvid.

Viktoria

Vi har en ettåring som inte längre gillar blöjbyterna pga att han då måste vara stilla så vi brukar busa och kittlas lite även om det egentligen inte är helt optimalt när man ska byta blöja. Han blir på gott humör då iaf och det är huvudsaken :D

Ann-charlotte

Hej! Det beror lite på vilket humör han är på. En bra dag kör vi kittel-leken med mycket skratt och pussar. Och på en dålig dag så funkar alltid min mobil och något spel.

Elin - mamma till en 3månaders

Favoriten just nu är mobilen som hänger ovanför skötbordet i lagom höjd, som lillkillen lätt kan nå genom att vifta med händerna och få fart på den, så skrattar han högt när den får rejäl fart. Han kan ligga länge och bara titta på den och sparkar med benen länge länge. Så brukar vi också passa på och pussa på de mysiga fötterna och den lilla goa magen. Blöjbyten är en mysig och härlig stund på dagen, man får så himla mycket uppmärksamhet och mys av mamma och allra helst pappa! :)

Anonym

Vi har en busig tjej på 2½ år här hemma som ibland inte är så sugen på att byta den där blöjan. Det förstör ju hennes lek. Då brukar jag börja med att prata med hennes dockor (som är allt för henne) och säger högt, -Men bebisen har ju bajsat vi måste byta blöja. -Dockan är ju rädd, kan du inte visa bebisen hur man byter, Visa att det inte är farligt. Sedan medans jag byter så pratar jag högt och till dockan om vad jag gör och hon ligger stilla och säger till bebisen att det inte är farligt. Sedan vill hon byta på dockan. Klart, Toppen!

Melissa

Glömde skriva med namn och sådant. Jag med dottern och dockorna

Sara

Vår lilla Agnes har under sina fem första veckor i livet verkligen hatat att byta blöja. Så då har fokus mest legat på att vara supersnabb för att få det avklarat. Men nu har hon börjat kika lite på mobilen ovanför så då blir det både fotpussar, magpruttar och massage. :)

Paulina

Jag och min tjej på 4 1/2 månad älskar stunderna vid skötbordet... Hon njuter så fort blöjan åker av och jag låter alltid henne lufttorka och ligga utan blöja en stund, ibland händer det en eller annan olycka under tiden med vad gör det när det finns engångsskötbordsunderlägg, de har räddat många situationer här hemma hos oss. :) Pussa på fötterna är en favorit när hon inte själv har dem i munnen, annars pratas det och busas mycket, pussas mycket, det som faller oss in liksom.. Vi njuter av stunden och varandra helt enkelt! :)

Amanda

Jag sjunger för min tre månader gamla son. En låt som jag själv hittat på. Han lyser upp varje gång! Pussar och pratar gör jag med. Jag hoppas jag vinner då jag älskar pussel och memory och vill att min son också ska gilla det!

Emma S

Väntar efter många års längtan mitt första barn som kommer i sommar så har av förståeliga skäl inga rutiner än. Går dock tillbaka till när pojken som jag jobbar som assistent åt var mindre och fortfarande använde blöjor. Han var inte alls förtjust i när de vart kallt när blöjan åkte av så snabbhet var nyckelordet. När väl blöjan var bytt och innan andra kläder skulle på hade man däremot alla möjligheter att busa. Flyga var en stor favorit och han kiknade av skratt när man "kastade" upp han i luften. Tror att pga hans skada var riktinngsändringar något som var väldigt stimulerande :-)
Ska bli himla spännande att se vad våran kommande lilla kille gillar, jag längtar så tills han är här och vi får bygga våra egna rutiner.

Erica

Vi byggde vårt egna skötbord till T för att få det just så som vi ville ha det och till ett rimligt pris. Det hänger en nyckelpiga som spelar musik ovanför lilla T, och runt om hela skötbordet har klistrat dekorblommor som lilla T älskar att titta på! Allt för att göra blöjbytena till något stimulerande och roligt. Vi sjunger eller berättar sagor och stressar alltid i minsta möjliga mån när det är dags. Det har gjort att hon aldrig krånglar när man väl har bråttom, byta blöja är ju bara kul!
Det är på skötbordet hon får massage och vi tränat magläge samt "hitta fötterna" och "kittel-lekar" så det är en central plats i vår lägenhet. Det har även blivit lilla T's favoritplats, och när hon ibland är otröstlig blir hon nästan jämnt glad av att få ligga där.
Det skulle betyda jättemycket för oss att vinna denna tävling. Dels för att fortsätta stimulera och roa T med nya medel, men framförallt då en mammaledig student har det rätt kämpigt ekonomiskt och skulle behöva en uppmuntran!
Tack för din blogg! Med vänlig hälsning, erica

liselotte

Är gärna med och tävlar om denna toppenvinst. När jag byter blöjor på mitt barnbarn brukar jag försöka koppla bort all stress, bara mysa, prata, kanske sjunga och bara ha en trevlig stund, bara han och jag.

kristina kastberg

Jag och min lilla princessa brukar ta lång tid på oss vid blöjbyte, oftast får bebis massage som hon älskar så mycket <3

Elise

Vem blev det nu då?? :)