Blivit med ny bilstol

 
Igår efter att J slutat jobba åkte vi iväg till Köp Barnvagn (lyx vi har som har den butiken 2 minuter bort med bil!) för att ta ett eventuellt beslut om bilstol. Vi hade ju näst intill bestämt oss för en Maxi Cosi Mobi (senaste modellen), men ville ändå prova lite fler alternativ i vår relativt lilla V50. Trots att både Mobin och Britax Max-way tog mindre plats i vår bil och då framförallt från framsätet (vi har Selma bak på passagerarsidan) och därmed blir framsätet framåtskjutet och endast en kort person, som exempelvis jag, kan sitta där, så fastnade vi för en annan stol.
 
BeSafe iZi Plus har precis som Maxi Cosi Mobi möjlighet till ställbart lutningsläge. Den har ett "växande" huvudstöd och en extra bodyhugger, vilket gör att små barn sitter väldigt bra i den. Det märktes på Selma och för henne just nu, så uppfattade jag det som att hon satt allra bäst i den stolen. Det växande huvudstödet och den höga ryggen gör att stolen passar även längre barn och vi vill ha Selma bakåtvänd så länge som det bara går, gärna upp till 5 års ålder. Stolen har även en justerbar frontbygel vilket gör att stolens montering kan anpassas för att ge extra benutrymme. Perfekt inför framtiden och bilstolar är ju ingenting man vill byta mer än nödvändigt.
 
Men något mer vi gillade med den är att den har ett djupt viloläge, för att Selma skall kunna sova bra i den utan att huvudet faller framåt. Det hjälper även till att positionera barnet rätt i stolen, för det är ju också viktigt - att dom sitter rätt och bra. Jag gillade även att det mesta med stolen har enhandsfattning och man kan enkelt ställa från sitt till vilo-läge, bältet kan också justeras enkelt. Och magneter i bältet gör att man kan lägga det åt sidan när man sätter i och tar ur barnet. Så är den ju plusgodkänd också! : )
 
Vi gillade samtliga av stolarna vi provade igår, men trots att den här tog störst plats i bilen (vilket kändes som enda nackdelen), så var det den vi gillade bäst. Färgen vi ville ha var tillfälligt slut (första på bilden ovan), men dom skulle beställa en och förhoppningsvis kommer den under veckan.
14
Marie

Vi har den, suuupernöjda :)

Amandas jul

Oh, den verkade bra! Tack för tipset :)

s p i n d e l t j e j e n

Låter som precis samma preferenser som Akta Graco Belogic - det är toppenbra! :D

Emelie

Vi har också den stolen till vår kille, han sitter som en kung i bilen =) Håller med dig om att det tar mycket plats, vi har en golf kombi och det blev inte mycket plats kvar i passagerarsätet..

Svar: Om man skall se fördelen med det, så lär benutrymmet vara bra i framtiden : )
Linda Blom

michaela- mamma till tre 💗

åh det låter ju och ser ut som en toppenstol. blir säkert perfekt för selma :)

Sara

Ett tips är att ha den i mitten bak. Det har vi alltid haft med vår besafe. Då tar den typ ingen plats alls typ! Funkat bra för oss. Får plats med Max bältesstol bredvid.

Svar: Fast har ni en V50? För vi fick rekomendationer från babyproffsen om att det inte skulle göra någon vidare skillnad i vår bil? Men vi får prova! : )
Linda Blom

Linn

Har den till vår dotter som idag är 15 månader och den är en toppenbra bilstol..

Alexandra

Vilken bra blogg du har! Ser fram emot att fortsätta följa dig :).

HTTP://mammaaaalex.blogg.se

Erina - mamma till pseudotvillingarna wilmer och Wilma

Bra val...vi har samma till båda barnen. Men som du säger den tar endes plats även i vår v.70 men det är ju för barnens bästa. Sålänge man inte är fler än 4 i bilen funkar det utmärkt.

Svar: Det var lite så vi resonerade : ) Det ÄR inte ofta vi åker fler än vi i bilen. Och åker det någon annan med så är det oftast när jag och Selma är själva utan Jimmy. Då finns det plats bak och även fram för oss kortisar : ) Nä, det känns BRA! : )
Linda Blom

Johanna

Va kul att ni valde den. De är väl deras allra nyaste? Vi har självs kollat på maxi cosi, men den fick jag syn på denna och kände stt den va perfekt. Vi har inte testat den ännu, varken med son i eller hur den blir i bil. Men efter att ha sett den och löst om den kan jag inte tänka mig någon annan stol. Hoppas ni blir nöjda:))

Svar: Ja :) Jag tror det är deras senaste :) fäll pladask för den faktiskt och Selma satt såå bra i den. Skönt att hon kommer kunna växa mycket i den också och att möjligheten finns att "förlänga" stolen :)
Linda Blom

Sara - Mamma till Max (-08) och Ebba (-13)

Nej vi har ingen volvo men jag vet flera som har volvo som har den i mitten bak. Ni kan ju alltid testa i alla fall :)

sandra

Skönt när man hittat "rätt" de är ju en himla djungel. Vi har maxi cosin =) Den äldsta bytte till bältesstol nu vid 5 år och 2 månader så han kunde sitta länge i den :)

Sara

Vi har en V50 och har precis köpt stol. Vi valde att sätta den i mitten bak. Det är den säkraste platsen i bilen. Vi köpte en Britax Hi Way som är en av de mindre stolarna. Detta innebär att det är gott om plats i passagerarsätet. Kändes som den absolut smidigaste och säkraste lösningen för oss.

Svar: Det var precis min tanke, men efter rekomendationer på babyproffsen så tänkte vi om. Valet känns helt rätt nu : )
Linda Blom

Louise

Hej Linda! Jag har en dotter i samma ålder som Selma och vi är nu på jakt efter en ny bilbarnstol (lite i sista minuten...). Vi funderar också på stolen från BeSafe. Min fråga till dig är hur ni tänkte angående valet av izi Plus eller izi ISOFix? Vi har Volvo med isofix i bilen men nackdelen är ju att den bara klarar 18 kg... Hur tänkte ni?
Tack för en mysig blogg! :)

Svar: Jag kommer att skriva en recension på stolen under januari :) men för oss var utan ISOfix ett klart val, då den som du säger klarar fler antal kilon och vår tanke är att vi vill ha den här så länge det bara går. Vi hade ISOfix på babyskyddet, men har blivit rekommenderade bakåtvända utan det, för att sedan om flera år när vi byter till en framåtvänd stol satsa på Isofix där igen :) det kändes vara rätt i magen helt enkelt :) fördelen om ni skulle välja Isofix-stolen är att den är enkel att flytta från bil till bil :)
Linda Blom