STOKKE Tripp Trapp® matstol

Vi har tagit beslut om att byta bort vår (nåja, Selmas) IKEA-stol i plast. Visst funkar den okej, men jag känner att jag vill ha Selma i något mer ordentligt, med tanke på att hon sitter där i en helt del. En stol där hon har möjlighet till fotstöd m.m. Tidigare har jag ställt vår nuvarande stol framför mig så att hon kan sätta sina fötter mot mina ben. Det blir en STOKKE Tripp Trapp som är en ergonomisk stol som Selma även kan växa med. Dessutom är jag lite trött på att slå tårna i dom viiiiiiida benen på IKEA-stolen, haha, även om det såklart är en säkerhets grej att dom är utformade på det viset.
 
När det kom till färg och jag såg de ovan fick jag lite panik. Jisses! Hur skall jag kunna välja? Det må vara ett i-landsproblem. Men med intresse för inredning och sedan svag för både pasteller och vitt så blev det svårt. Pale pink var dock slutsåld hos Köp Barnvagn och detta gjorde beslutet lite enklare. Det får bli den vita! Imorgon åker vi iväg och införskaffar den. En bygel till också, men då även pale pink vad slutsåld där så får det bli en helvit. Snyggt och spännande! Selma provsatte en sådan hemma hos Vida & Johanna och hon satt toppenbra, så det här känns verkligen helt kanon!
 
 
 
32
Linn

Vi vill också ha en Stokke Tripp Trapp till vår dotter. Min lillasyster hade en när vi var små och den fick hon sitta i till hon var lite för gammal ;) Haha, stackarn.

Svar: Jag vet att jag hade en tripp trapp när jag var liten också! GRYM stol : )
Linda Blom

Hanna

Stokke är ju toppen! Vår loppa använder min och mina syskons gamla som vi målat om. (Och slipat fri från diverse klistermärken ;) ) Dock med den gamla bygeln men den funkar bra den också :)

Svar: Kanske var det en sådan jag hade då? :D Vad roligt med en ärvd :') Min verkar dock så utsliten att dom gjort sig av med den. Tror den gått i arv till andra barn också : )
Linda Blom

Erina - Mamma till pseudotvillingarna Wilmer & Wilma

Utmärkt val. Vi funderar också på att uppdatera oss till exakt denna stolen. För precis som du säger så är IKEA stolarnas ben sååå jobbiga. Man snubblar över dom och dom är överallt känns det som. Anledningen till att vi körde på Ikea stolarna från första början var just för att vi har ju två barn och dom är smarta att ställa på varandra runt matbordet när dom inte används så det inte tar så mycket plats. Klura klura på det får det bli. Men har du jollat ifall stolen finns på babyshop.se dom har ju 15% idag :)

Svar: Jaa : ) Dessa kan du ju dra under bordet likt många andra stolar också om du skulle vilja. Så du kan ju trots allt flytta undan dessa också lite. Om man behöver ta av bygeln vet jag ju inte.. Sedan beror det kanske på bord o.s.v. också : ) Men ergonomin får gå före här känner jag : ) Trots att vi har platsbrist : )
Linda Blom

Miia

Jag köpte en vit matstol åt min son i våras, det fick jag ångra senare... inte länge den var vit så mycket som han kladdade med allt ;) ... Nu har Han fått måla om den i alla möjliga färger =D

Svar: Hihi, vi har en vit stol just nu och jag torkar ändå alltid efter varje måltid :D Så det blir ingen större skillnad :D Den blir ju lika kladdig med en svart (eller så) stol :D Barn kladdar, så är det ju.. Men det gör tydligen Selmas mamma också, haha :D
Linda Blom

Emma

Finns ju en lite mer budgetvänlig stol som är precis lika bra som Tripp trapp'en som heter BabyDan.
Den har vi och det är knappt någon skillnad på dem enligt mig, bara bättre för plånboken :)

Malin S

Bästa stolen. Inte ångrat en sekund att vi köpte den till Wilma ;)

Svar: Skönt att höra!! :D
Linda Blom

Sibba - 17årig mamma med en alternativ stil

Jag har också funderat på en sån stol till Freja.. Vi har ju med den IKEA stolen men det tar så mycket plats för att ändå vara så liten! Dom benen som sagt..

Den nakna sanningen om livet med kronisk smärta och Autism

gud va coola färger:)

Johanna

BRA val! Och vitt passar ju till ALLT ;) Då kan ni köpa ngn snygg dyna till oxå. Hon kommer sitta som den lilla prinsessa hon är. SNART dags för lek och mys. Saknade er i onsdags på rytmiken. Kram

Svar: Ja, vitt är ju trots allt något som funkar jämt!! : ) Väldigt gärna lekdejt snart!! Får vi komma och hälsa på er till veckan kanske? <3
Linda Blom

Johanna

Kan ni måndag :) ?!?!

Svar: Måndag är vi era!! :D Wiiih vad kul!!
Linda Blom

Mikaela

Vi har också en vit Stokke som min 6-åring fortfarande sitter på.Lilllebror ska få ta över den sen men första året föredrar jag en i plast då det kladdas rätt rejält och betydligt lättare att hålla ren.Den är toppen och väl värd pengarna!

Designinspo

Kom gärna med en recension när ni har hunnit använda den! Vi får vår son nu i dagarna... spännande.

Svar: Det kan jag absolut ordna!! : )
Linda Blom

Helena

Vi har en tripp trapp stol och är supernöjda! Den är av gamla modellen med träbåge men funkar kanon. Nu när lillan har den har vi en lättavorkbar dyna i. Men hon är nog femte barnet som har stolen. När vi fick den slipade och målade vi om den, blev som ny. Sen hade Alexander den, först med bygel, sen utan, och nu har lillsyrran den. Ja de kanske är dyra i inköp men väl värt pengarna. Man kan ha dem i måååånga år!

Tina

Vi är jätte nöjda med våran stokke. Vi hade en vanlig tråkig, ful gulblekt i trä. Så min extremt duktiga och händiga (riktigt stolt) man tog fram slippapper och målarburken å pensel och målade den helt vit! Vi är mer än nöjd för den blev som ny!!

Seeeeen så kommer du nog säkert som jag och många andra slå i tårna i denna stolen oxå!! Men du kommer total älska den.
Som du säkert ha sett så finns det fina dyner till dom oxå!!:)
Och dom är lätta att torka av med trasa och tvätta i maskin!!
God shopping lycka tjejen!!!:D

Svar: Jaa : ) Men just på IKEA-stolen så är det ben som står åt alla håll, hihi. Och jag slår mycket hellre i tårna i en fin och ergonimisk stol :D "För Selmas skull" som jag brukar säga till sambon om det mesta :D hihi
Linda Blom

Johanna

Ååå va mys :) Vi hörs mer på telen! Kraaam så länge!!!

Tina

Hahhaha... Jo jag brukar säga så oxå!!:)
"Ergonomiskt" är ett bra ord!!
Kram

Matilda

Vi fick vår andra stokke i helgen till vår lillskrutt och vi älskar dem. Treåringen sitter trehundra gånger bättre i den än på ikeas alternativ och han kommer kunna ha den länge! Helt klart värt pengarna (även om våra barn fått sina i julklapp). Vi fick vår från köp barnvagn, enda som var synd är att skruvhålen till tippskyddet var för stora så skruven gick rätt igenom... Men köp barnvagn brukar vara toppen på service så det ska säkert gå att ordna! :)

My

Fina.. Jag tycker dock att det är bra med bord till stolen eftersom det inte bara är en massa massa kladd utan också bankande ;) så tycker den från Ikea är så bra med ett eget bord när dom är små och leker ;)

Svar: Kan hålla med, just bordet är ju bra när det bankad och grejas med leksakerna : ) Men vårt köksbord just nu är ett gammalt slit och släng-bord som jag vill byta ut när vi flyttat, så det gör inte så mycket om det blir märken eller så : )
Linda Blom

Tesso

Vi har precis köpt en vit stokke-stol. Dyyr men man får ju det man betalar för ;)jag måste bara säga att den rosa stokke är galet ful och ser billig ut i verkligheten :P vitt är klassiskt och funkar alltid så ett bra val :D

Svar: Åh! Då gjorde det inte så mycket att den utgått då ; ) Hihi! :D
Linda Blom

A

För omväxlings skull skulle jag valt den gröna. Vilken ikeastol har nu? Den billigaste på ikea är bäst i test)

Svar: Det är plaststolen på IKEA för typ 149:- med bord till : ) Det blir en perfekt extrastol och vi har en likadan hos Selmas farmor : )
Linda Blom

My

Jaha haha då förstår jag :) Ja, de blir rätt mycket märken på möblerna :P

Malin

Den vagnen ni hade till Selma på några inlägg längre ner. är de en läragå vagn eller bara dockvagn?

Svar: Det är en dockvagn : )
Linda Blom

Eva

Vi valde en "kopia" till tripp trappen, men enda anledningen var att den hade ett bord/bricka att sätta fast i stolen. Vilket var ett krav från mig då vi har ett specialbeställt matbord som jag inte vill har repor i såklart :-)
http://www.beba.se/836/matstol-totem-safety-1st

Vi fick dyna som man kan byta ut om man inte gillar, bälte, bygel och bord/bricka,till mer än halva priset av en stokke...

Bara Vara

Jättebra köp! Vi har en ny till lillebror. Storebror har sin pappas gamla!! :D

Nils

Ännu ett bra inlägg från dig!

AMANDAS JUL

Vi funderar också mycket på valet av stol men har en stund till på oss att fundera, dottern är bara 3 månader :) Men denna verkade ju bra.

JUNITJEJ

Klokt val!

Anne

Håller med Tina! Det är en toppenbra stol men tårna slår du nog lika mycket som på Ikea stolen. Dessutom har våra barn lyckats med att ramla i närheten av stolen och slagit huvudet i både pinnen i metall och trä. Det har aldrig hänt på ikeastolen. Jag gillar även att man kan använda den som extrastol även åt vuxna. Vår stol har ca 20 år på nacken, så trots ett dyrt inköp så håller den länge.

Svar: Tårna, absolut! Men IKEA-stolen drar man med och slår i hela benet, hihi. Framförallt väljer vi ju denna för att den är ergonomisk och gör det möjligt för Selma att växa med : )
Linda Blom

Rebecca Wipp Ovin - Skönsjungande, nybliven mamma

What the crap? Finns den i turkost? Nej men allvarligt... *surfar in på Stokkes hemsida* ! Men nej! Det gör den ju! Och så står den en vit, alldeles nyköpt i vårt kök. Men nej!!! :-(

;-)

Svar: Men nääää!! Haha, vad typiskt!! Visst är den jääätte fin? : )
Linda Blom

jen - 24år, gift och nybliven tvåbarnsmamma till Ewelina&Hugo

Är otroligt nöjd över våran ärvda. Ewelina ärvde den av sina kusiner och sen är det lillebror som får ta över :) Hon är 4,5 år och gillar den fortfarande :)

ellenojag

Bästa stolen, jag sitter fortfarande på Ellens ibland!! Hugo har både en Hokus pokus och den från ikea, men jag håller med dig, benen på ikea stolen gör mig galen!! vet inte hur många gånger jag svär över att jag ramlar över den! Nej det får bli en tripp trapp till Hugge snart också! Vi har kvar min & mina syskons från när vi var små! skulle dock behöva lite färg ;)

Anni

Ni kommer att bli helnöjda, om inte annat så tårna, för Ikeas stol har hemska ben, de är alltid i vägen! Vi har just köpt stokke nr 2 och ännu en vit, till lillasyster. Storasyster som snart fyller tre använder sin ännu. Jag har inte upplevt att de är svåra att hålla rena, visst får man torka av dem efter en måltid men de får man ju med vilken stol som helst om man vill hålla den fräsch. Det finns ju en bricka (stokke table top) som man kan köpa till om man vill ha extra skydd för bordet! Så tror ni blir helnöjda!

Svar: Precis min tanke!! : ) Jag torkar ju ändå IKEA-stolen varje gång, vad skulle bli annorlunda att torka denna? : ) Hihi
Linda Blom