Lasagne a'la World of Shape


Som vi lagat mat idag, jag och min kära. Förra veckan lagades det mat varje dag och tillskillnad mot när man vanligtvis improviserar och slänger ihop, så är det mäta, väga och noga uträknande när man går kör fitnessfighten. Det tar mycket längre tid med andra ord. För att underlätta kommande vecka har vi idag fyllt kyl och frys med matlådor. Här kommer ett recept på Lasagne a'la world of shape. Tilläggas bör att fröken Blom var väääldigt skeptisk innan, men oj så gott det blev.

4 portioner
1500 kcal (2200kcal)*
600 g – (800 g) – nötfärs
400 g – (500 g) – krossade tomater
500 g – (600 g) – minikeso
1 st – (1 1/2 st) – paprika
1 st – (1 1/2 st) – rödlök
1 st   – (1 1/2 st) – zucchini
Krydda efter smak, exempelvis svartpeppar, chili, oregano, basilika.

1. Bryn nötfärsen och tillsätt kryddor samt de krossade tomaterna, låt puttra ca. 10 min.
2. Skiva zuccinin, och hacka löken och paprikan.
3. Varva zuccini, lök, paprika, keso och nötfärs i en ugnsform, avsluta med keso på toppen.
4. In i ugnen på 200 grader i ca. 25 minuter.

Servera 1 portion (1/4 lasagne) med ca. 25g (vikten okokt) pasta.

*Mått efter fitnessfighten, jag äter 1500kcal varje dag. Vill du tillaga maten "utanför" FF spelar det ingen roll om du använder 1500 eller 2200kcal-lasagnen. Orginalrecept kommer från World of Shape. Smaklig måltid!

 
16
Anonym

Åh vad roligt med recept! Ska testas. Vad duktiga ni är som kämpar!

Camilla

Åh Gud vas gott det ser ut! Det ska definitivt prövas!!

Svar: Kul!! : )
Linda Blom

Malin S

Tack för receptet, Linda! Ska testas snarast :) Låter väldigt gott, tycker jag!

Svar: Ingen fara! :D Bara kul att dela ju! Den var väldigt god :D
Linda Blom

Hanna - Min vardag, smycken och mode

Det låter riktigt gott!

Annster

Ser riktigt gott ut :)

Sandra

De firar 10-årsjubileum! Har gillat på fb. Jag skulle vilja vinna då det är första gången för mig på barnmässan och jag vill hemskt gärna gå då jag previs fyllt år och äntligen hsr lite pengar stt spendera i en annars fattig tillvaro ;-)

Emmelie - Mamma till Ebba och Hugo

Åh vilket bra recept! Detta måste jag testa!

Annie

Ett tips är att använda kycklingfärs istället för nötfärs. Det är mycket magrare än nötfärs men smaken och konsistensen är så gott som likvärdig.

Elin

Hej!

Kör kick-start, och tänkte också göra lasagne. Vad hade du för tomatkross? Tips på nån utan socker?

Tack på förhand!

Kajsa

Alltså när jag testat göra lasagne med zucchini har den blivit helt rinnig för att zucchinin innehåller så mycket vätska. Blev den inte det för er?

Svar: Nää : ) Lasagnen blev inte alls rinnig. Vätska blev det i botten såklart, men det får man ju inte med på tallriken sedan. Urgod faktiskt : )
Linda Blom

Paula

Ett tips om zucchini blir rinnande Kajsa är att steka den lite lätt innan i en stekpanna. Då håller sig vattnet inne :-)

MissJeni - mamma till Lucas ♥

Smart att göra matlådor, slipper man stå i köket hela dagarna :D Ser himla gott ut!

Malin

Tips för att få såväl zucchini som aubergine mindre ridning är att lägga skivorna på papper och strö salt över och låta ligga en stund. Vips är vätskan borta. ;)

Malin

Mäh! RINNIG, inte ridning. ;)

Felicia - Konstverk och mammaliv.

Åh vad gott det ser ut! :)

Amanda

Jag testade också men det blev väldigt rinnigt för mig :/ Men god! Jag tror det berodde på zucchinin, keson och köttfärsen, allt blev lite för blött men då vet man om det till nästa gång :P

Svar: Nämen!! : ) Blev det så rinnigt för er? Det blev det verkligen inte här! : ) Liite blött i botten på formen, men absolut inget som störde : )
Linda Blom