Mitt nya objektiv från Tamron

Sedan en ganska lång tid tillbaka har jag varit sugen på att uppdatera min kamera till en fullformat - Canon eos 5D Mark III.. Det har inte blivit av, då det är en ganska hög kostnad. Ni har nog inte märkt av det, men innan jul blev det istället en tidig julklapp som har fått mitt fotograferingssug att ta ett snäpp uppåt igen, så enormt skönt och roligt framförallt. Tamron AF 35/1,8 SP Di VC USD kan låta hur rörigt som helst när man läser eller hör namnet på det. Men jag kan beskriva det lite kort med att det innehar inbyggd autofokus, det passar även fullformatskameror, innehar bildstabilisator (som känns oerhört viktigt för mig som vardagsfotograferar barn i ständig rörelse) samt att det är ett väldigt tyst objektiv och har snabb autofokus (också viktigt när det kommer till små barn).
 
Jag har inte tagit med kameran och Selma ut för att bara fotografera lite fina bilder ordentligt ännu. Jag hann med julkortsbilderna nedan som fotograferades i kylan i ca 1 minut för att hon inte skulle frysa. I övrigt har jag använt objektivet till vardags sedan jag satte det på kameran.
 
 
Jag fullkomligt älskar min nya kompis och kameran har fått sig en ständig följeslagare i vardagen. Det är verkligen ett otroligt snabbt och tyst objektiv, hittar fokus i ett naffs och levererar riktigt skarpa bilder. Det känns robust och ordentligt och dessutom är det värdertätat vilket känns tryggt när kameran hänger på min axel vart vi än befinner oss.
 
Nu är ju jag en person som fotograferar i vardagen och min roll som mamma först och främst. Men jag ser fram emot att få använda objektivet på uppdrag i sommar efter att lillebror kommit ut också. Och tills dess skall jag se till att ta med mig Selma ut för fotograferingar också så Tamron SP 35 mm f/1,8 Di VC USD verkligen kan få leverera på andra sätt än att snabbt fånga ögonblicken, mitt i leken, som försvinner på mindre än en halv sekund. För det är ju lite så det är att vara förälder, man står ju inte utanför och fotograferar allt som sker, utan man får snabbt ta upp kameran i sin egen lek med barnet för att fånga och föreviga stunderna. Och objektivet - det levererar med råge! Jag är så otroligt nöjd!!
 
4
Sannas mammablogg - gravid igen

Haha kan inte låta bli att skratta.. Vi tänker så likt varandra. Jag köpte också ett 35mm innan jul och är sååå nöjd! Alltid kul att uppdatera.

Svar: Haha men vad roligt!!! :D Ja jag är helt galet nöjd! <3
Linda Blom

Mette

De gör sån skillnad, Köpte ett 50 1,6 till min gamla kamera & det gjorde såå mkt!

Men sen köpte jag en fullformat nikon d750 , kostade en del... och har inte fotat såå mkt på senaste månaderna så får nästan dåligt samvete... =/ den kosta ändå 20 lax :()

Svar: Ja jag bytte upp mitt 50 mm F1,8 för några år sedan till f1,4 - sååå nöjd :)
Linda Blom

Hanna

Det hade vart jätteroligt med fler foto inlägg ifrån din sida , följer bloggen främst för alla bilder då fem är så fina! Så ett inlägg "vad som finns i min kameraväska" och ett "hur jag tar mina bilder"(inställningar generellt, vad du tänker på för att få en bra bild, ljussättning osv) de önskar jag verkligen! Gott nytt år och keep up the good work!

Moa | hobbyfotograf

Köpte ett 35mm till min kamera också, gillar det starkt! Snäppet bättre än mitt 50mm pga bättre vidvinkel!