Bältet med och utan tjocka vinterkläder

Hur bältet sitter med en tjock vinterjacka - Hur bältet bör sitta, hårt mot kroppen.
 
För ett par dagar sedan skrev jag ett väldigt viktigt inlägg om ytterkläder i bilen och idag fotograferade jag lite bilder på Selma i en tjock vinterjacka vs. tunna kläder i bilen. Jag har inte rört bältet alls, bara tagit av henne jackan och ni ser ju hur stort glappet då är.
 
Som jag skrev i inlägget ni kan läsa här så är det viktigt att bältet sitter rätt över axlarna och nära kroppen - hårt! Man skall dra åt bältet så mycket att det nästan känns som att det sitter för hårt och detta är inte möjligt med tjocka kläder, bältet hamnar gärna på snedden och liknande och därmed är säkerheten kraftigt reducerad.  Men som sagt, läs gärna inlägget jag skrev för lite tips på vad man kan tänka på under kalla dagar och barnen har tjocka kläder utomhus : )
 
Sista bilden visar hur bältet bör sitta, så nära kroppen det bara går.
6
pjumas.blogg.se

Måste verkligen tacka dig nu. Jag har ju nog vetat att man inte skall ha tjocka kläder på sig i bilen, men jag hade hunnit glömma det. Tusen tack att du tar upp så här viktiga ämnen på din blogg för att hjälpa andra, och i mitt fall, påminna om hur det är. Här efter kommer min flicka inte att ha tjocka vinterkläder på sig i bilen. Tack för en underbar blogg, och massa grattis till väntan på lillebror <3 så glad för er skull! :) Ha en skön fredag! Hälsningar, en läsare från Finland :)

Svar: Så glad för att det uppskattas!! :) Stor kram!
Linda Blom

Emelie

Tack för dina superbra inlägg om säkerhet i bil! Har en dotter på 5 månader och det är guld värt att läsa allt detta som man inte får veta när man köper bilstol! :)

Svar: Det glädjer mig verkligen!! :)
Linda Blom

Katarina

En dumfråga kanske men varför är bältet fast i barnstolar. Varför har man inte vanligt bälte i stolarna, alltså att man kan drar ut det och de rullar in, med fempunkter så klart.
Tycker ibland att det är svårt att dra åt bältet riktigt bra i barnstolen nämligen.
Kanske lite rörig fråga men hoppas du förstod mig ändå.

Svar: Ingen aning, men det har nog med själva låsningen m.m. Vid en smäll att göra också :) att bältet inte skall "åka ut". Vi ställer alltid in bältet efter varje bilfärd iaf :)
Linda Blom

Hanna Karlsson

Bra inlägg! Hade alldeles glömt bort hur viktigt det är att barnen inte har ytterkläder i bilen.

Jessika

Detta är så himla bra att du uppmärksammar! Detta gäller ju både barn och vuxna men många (jag med mig själv) glömmer så lätt av det.

Anonym

Blir det inte kallt för barnet vintertid? Jag menar när man sen ska gå ur bilen?

Svar: När man går ur bilen tar kan givetvis på kläderna :)
Linda Blom