Flick vs. pojkmage?

Jag är ju en sådan person som inte tror ett skvatt på att magen kan avslöja könet på bebisen i magen. I mina ögon tror jag det handlar om hur man bär respektive barn. Däremot tycker jag att det är väldigt spännande att en och samma mamma och kropp kan se såpass olika ut som jag faktiskt gör och har gjort under mina två graviditeter. Så här kommer ett litet inlägg om både likheter och olikheter.
 
Att bli gravid
Med Selma genomgick vi en lång resa, utredning och behandling för att lyckas bli gravida. Med lillebror gick det magiskt nog av sig själv inom loppet av några månader.
 
Första tiden som gravid
Rent symptommässigt ganska lika. Det började med enormt trötthet och sedan kom molande illamående då och då, främst med lillebror. Jag hade svårt för kylskåpslukt, sopor, cigarettrök m.m. med båda barnen, kväljde mig och kräktes fram tills vecka 18 någonstans, men de flesta spyorna kom med Selma. Rent mentalt var allting bara rosafluffigt och lycka, blandat med oro för att förlora barnet när vi lyckades plussa med Selma. Med lillebror var det lycka blandat med oro för hur framtiden skulle bli. När jag fick se det pickande hjärtat på ultraljudet med lillebror för första gången blev allting självklart och jag blev orolig för att förlora honom.. Men efter vecka 12-13 gick det över ganska mycket med båda barnen.
 
Moderkakan
Med Selma låg moderkakan i bakvägg och med lillebror ligger den i framvägg.
 
Rörelser
Trots att moderkakan sitter olika så kände jag första rörelserna under vecka 18 med båda barnen. Sedan har det fortsatt att bli starkare och tydligare och båda barnen är väldigt aktiva. Möjligen att lillebror är aningens vildare.
 
Gravidglow
Med Selma kände jag mig strålande vacker genom hela graviditeten, håret blev tjockare och finare. Med lillebror känner jag mig plufsigare och inte alls lika strålande. Men under båda graviditeterna har jag älskat magen som växer och jag tycker att den är jättefin.
 
Magens form och storlek
Jag hade förväntat mig att magen skulle komma mycket tidigare och bli större med lillebror, men det gjorde den inte. SF-måttet har hittills varit 1cm större under andra graviditeten än första, men i övrigt ser magen mindre ut än med Selma.
 
Vikt
Jag har gått upp 1kg mer i vikt i vecka 31 om man jämför Selma och lillebror. Med S hade jag gått upp 5kg och med lillebror 6kg.
 
Aptit
Jag tror mig vara betydligt mer hungrig med lillebror och mina "ha begär" svänger betydligt mer än med Selma (där det enda jag var riktigt sugen på var clementiner, gröna bananer och vatten). Jag äter fortfarande mycket frukt, men nästan inget vatten. Läsk som jag totalt ratade med Selma, dricker jag en del nu.
 
Övrigt
Naveln ploppade ut betydligt tidigare med lillebror, kanske bär jag honom på något vis längre fram mycket av tiden? Mitt humör är lite mer ostabild under graviditet nummer två och jag är betydligt tröttare och har sämre järnvärde denna gång. Halsbrännan är ett stående besvär under båda graviditeterna och den har eskalerat nu, precis som den gjorde med Selma. Foglossningen kom otroligt mycket tidigare med lillebror, men har lugnat sig lite nu, med Selma blev den bara värre och värre från vecka 30. Jag sov betydligt bättre med Selma än med lillebror.
19
Camilla 10 barnsmamma

Så fina bilder :-D
Jättefin mage båda gångerna :-D
Mvh Camilla

Nina

Jättefina bilder!

Diana

Kul att kunna jämföra så här :)

Helene

Intressant läsning. Tror också det är så att barnen bara är olika i alla magar ^^

Camilla 10 barnsmamma

Så fina bilder :-D
Jättefin mage båda gångerna :-D
Mvh Camilla

Sanna Andersson

kul att det kan vara så olika =)
Ska bli spännande att se vad jag får för kön på min bebis haha jag har många runt mig som tror dom " vet " utifrån en rad massa olika faktorer haha
Själv har jag ingen känsla el aning alls

Felicia

Så fina bilder! Intressant läsning :)

Mette

Tror inte heller på det där men tycker ändå du har en så kallad pojkmage iaf! Mer framåt än på sidorna :P

Anonym

Jag har gissat rätt kön 30 gånger, bara genom att se på magen. Tur? Kanske, men hittills har jag inte haft fel en enda gång :-)

Frida - mamma & hälsa

Så fin du är ned gravidmage :) mina magar såg helt olika ut, hade typisk flick och pojkmage.

Nathalie Eriksson

Nästan alla sa under båda mina graviditeter att jag hade en så "typisk pojkmage", men först kom en flicka och sedan en pojke :) Magen växte dock snabbare med lillebror, men det var andra graviditeten och sen var han nästan ett kilo större vid födseln än vad storasyster var när hon föddes 😊

Hanna Karlsson

Jag och en kollega på jobbet var gravida samtidigt. En annan kollega var så rolig och sa till både mig och den här tjejen att hon kunde se att vi väntade flickor då vi fått större rumpor. Kollegan hade rätt, kompisen fick en Elsa och jag fick en Ida. Personligen tycker jag inte att man "kan" se på magen vad det blir men lite kul att folk ändå lyckas gissa rätt.

Elin ❤ 21 år, förlovad och sambo med min kärlek.

Fantastiskt hur det kan skilja sig så!

michaela- mamma till tre 💗

det är verkligen roligt att se hur olika det kan bli för en och samma mamma. jag tycker nog att mina tre graviditeter varit väldigt lika. mått illa fram till v20(inga andra krämpor tack och lov!) och magformen har varit lik :)

kramar

Barskerika

Intressant! Och fina bilder! När jag var gravid med min son gissade folk på både flicka och pojke baserat på min magform. Ska se till att dokumentera skillnader när/om jag är gravid igen :)

LindaViola - Mamma till Svea!

Det är spännande det där! Mina graviditeter är ganska lika tycker jag, spydde mer första men har mått mer illa nu andra. Annars skiljer sig inget mer än hjärtljuden på bebisen. Jag tror det är en pojke denna gång, men vi får se :)

Anonym

Om jag ska gå på hur din mage ser ut så väntar jag en flicka 🙈 Fast dom sa att va en pojke

sussie

Vad roligt <3
Får man fråga hur utredning och behandling går till? jag har själv försökt bli gravid i över 1 år och ska nu få hjälp med en utredning men det känns nervöst och läskigt, hade varit intressant och få höra från någon som genomgått det :)

Veronica

Vi väntar vårt första barn i maj och i mitt senaste inlägg skriver jag lite om mina tankar kring det att ta reda på barnets kön, du/ni får mer än gärna dela med er av era tankar i inlägget :)