En podcast-höst.

Jag är en otroligt stor periodare med väldigt mycket saker.. Både när det kommer till serier, att sy, viss sorts mat o.s.v. Likaså när det gäller podcasts! I perioder lyssnar jag hysteriskt mycket och vissa perioder ingenitng alls.. Som ni förstår så är jag sedan en tid tillbaka en hysterisk lyssnare igen, haha. Jag faller egentligen för en typ av genre och det är dokumentärer. Kanske framförallt diverse kriminalfall..  Det är intressant att ta del av, samtidigt som jag blir så illa tillmods och skrämd över vad som verkligen händer här i Sverige.. Världen.. Här kommer en lista på de poddar som jag följer och har följt det senaste.
 
1. P3 DOKUMENTÄR: Jag har hört varenda en av P3's dokumentärer. Dom är långa, innehållsrika och välgjorda och det finns många historier som etsat sig fast lite extra. Jag tipsar om exempelvis Göteborgsbranden, mordet på Engla, mordet på John Hron, mordet på Kevin, fallet Linda Chen, spårvagnsolyckan i Göteborg m.fl. Men också mordet på Therese Johansson Rojo.. Det finns flera andra värda att nämnas också egentligen, men jag tycker helt klart att ni skall ge P3 Dokumentär en chans om ni, mot förmodan, skulle ha missat den.
 
2. MORDPODDEN: Inne på säsong 2 och även om den inte hör till min absoluta favorit, så är jag en trogen lyssnare. Avsnitten är inte speciellt långa, runt en halvtimme och då innehåller den en del diskussioner mellan tjejerna som skapar denna podd. Dom tar upp intressanta fall och är helt klart värd att lyssna på, nytt avsnitt varje vecka. Tips: Mordet i Vollsjö, studentmordet i Jönköping.
 
3. FALLEN JAG ALDRIG GLÖMMER: med Hasse Aro. Det gjordes bara 10 avsnitt och dom är väldigt korta. Men det är rejält fruktansvärda fall som är svåra att greppa. Hasse har dessutom en behaglig röst att lyssna på. Lyssna på alla!
 
4. SVENSKA MORDHISTORIER: Produceras och läses av Sebastian Krantz, men han har fler som hjälper honom att skriva avsnitten. I början blev jag inte alls imponerad, men det har fått ett rejält uppsving det senaste månaderna. Ett avsnitt i veckan publiceras även här och dom är ungefär 30 minuter långa. Jag hade önskat längre avsnitt, men dom tar upp intressanta fall och jag följer den slaviskt. Tips: Christian Larsson, Jens Janzon, Hannah Bennet m.m.
 
5. RÄTTEGÅNGSPODDEN: Min favorit tillsammans med P3.. Jag hade önskat betydligt tätare uppdateringar, men de som publicerats är långa och uppdelade i flera avsnitt och det är så himla intressant att få ta del av de riktiga rättegångsmaterialen om fallen. Lyssna även här på alla! Det är många intressanda, sjuka, men också frustrerande och idiotiska fall. Det handlar inte bara om mordfall utan tillfällen så människor blivit grundlurade på olika vis. Galet är vad det är.
 
6. VÄRVET: Här är det inte tal om någon kriminal-podd utan något så enkelt som långa intervjuer med Sveriges kändisar. Det är jätte roligt att få "komma in lite på djupet" på gästerna och jag uppskattar verkligen sättet Kristoffer intervjuar dom på. Den är kanon! Långa avsnitt och löpande uppdatering.
 
Har ni någon favoritpodd eller kanske något speciellt favoritavsnitt av något slag? Dela gärna med er! Jag vill gärna ha nya tips och liknande! 
22
Lin

Hasse Aros podd måste jag lyssna på! Bra tips. :)

Jag lyssnar gärna på Tvillingpodden och Adam&Kompani. Roliga och lättsamma (vilket är allt denna trötta småbarnsmamma klarar av ibland, hehe:) Så tipstips(!) på dem!

Svar: Tvillingpodden he jag lyssnat på tidigsre! Adam&kompani skall jag absolut kolla upp!! :) tack :D
Linda Blom

Agnes

Oj här var det en hel del nytt. Hade gärna lyssnat men det låter lite deppigt att lyssna på sådana ämnen. Det är som att läsa Aftonbladet hela dagen lång. Blir du inte rädd av att veta allt bakom stängda dörrar, allt hemskt som hänt? Jag hade nog blivit ganska nojjig. :)
Jag älskar att läsa FUP på kända fall men orkar typ läsa en i halvåret då det tär på mig rätt mycket att just gå in på djupet i sådana grova fall.

Lyssnar gärna istället på sånt som det inte skrivs om, lite gladare ämne. Blondinbella i olika poddar tycker jag om att lyssna på. Hon är sådär positiv och det smittar av sig. Tex re:vervet med henne eller tvillingpodden när hon var med (den var fantastisk, så rolig!).

Mina tips är businesspodden, framgångspodden och läkarpodden.

Hoppas det går bra hemma med de små "änglarna". :) Har själv 1,5 år och 4 år hemma så vet hur det är. hihi Kram

Svar: Både och! Ibland blir jag rädd, med sedan tänker jag såhär: "det har ju hänt oavsett om jag lyssnar eller inte, det blir inte ogjort bara för att jag skulle undvika att lyssna.. Förstår du hur jag menar? Däremot kombinerar jag ju poddarna med roliga och lättsamma TV-program så jag får en dos av både tragiskt och lättsamt (typ hela Sverige bakar :D) . Tänker att det kan vara nyttigt att höra vad som händer omkring också.. :)
Linda Blom

Agnes

Jag förstår hur du tänker och det är väldigt spännande men oxå väldigt skrämmande. Jag kan inte sortera sånt hemskt så bra så jag tar åt mig och bearbetar som om det hade varit utanför fönstret typ. :) Det där med P3 dokumentär va e det egentligen? Har aldrig hört talas om. Rättegångpodden och Hasse kanske jag ska ge en chans ändå. Kankse mysigt med en Hasse att somna till, så ljuvlig röst alltså. :)

Svar: Kolla upp allihop! Titeln på respektive avsnitt beskriver vad det handlar om väldigt bra! P3 handlar inte bara om krimfall utan andra saker också! Men allt givetvis i dokumentärform : )
Linda Blom

Ella

Oh tack för tips! Perfekt nu när det blir många promenader när lillan ska sova i vagnen:) En av mina favoritpoddar är Vattnet går:) Ha en fin dag! :)

Svar: Jaa : ) Förlossnings och gravid/föräldrabloggar lyssnade jag mycket på när jag var gravid :D
Linda Blom

Anonym

Lillelördag, Säker Stil, Parpodden, Träningspodden, Kära Barn och Fredagspodden!

Malin Thuresson

Vi verkar ha samma smak!:)
I brottets spår är ganska okej också. Lite jobbigt när varje fall är uppdelat i så många avsnitt men ändå värt att lyssna på :)

Anonym

Spår är den väldigt bra podcast. Gjord b.la av Anton Berg som har gjort många av de bästa P3-dokumentär 😊

Sara

Christian Dahlströms pod - Sinnessjukt!

Veronica

SPÅR måste du lyssna på! Första säsongen är så himla bra! Ny säsong börjar dessutom nu som jag har längtat ❤

Sandra

Tack för tips! Jag älskar också p3 dokumentär, så himla bra😊 Nu ska jag börja lyssna på rättegångspodden, verkar intressant. Mina tips är: relationspodden, pappapodden, tvillingpodden och p4 kvällspasset poddversion. Härliga poddar som man blir glad av. Jag lyssnar på dom så det väger upp mot alla krimpoddar😉

Charlotte

Haha - det där är hela min prenumerationslista!
Lyssnade på P3 Dokumentar "Södermannen" igår och blev så rädd att jag knappt kunde somna sen.... Älskar dock rättegångspodden mest men ja, den borde uppdateras varje dag :-)
Läste på Flashback (jag googlade på rättgångspodden) att det tydligen tar väldigt lång tid att göra ett avsnitt med alla ihopklipp osv men att det var fler avsnitt på gång :-)

Kram!

Svar: Haha! Vad roligt att vi har samma smak :) Skall helt klart kolla upp parodien också :D
Linda Blom

Charlotte

Förresten lyssnar jag även på Parpodden- det är en tjej från Karlstad som har den, nu jobbar hon på ngn Sportkanal men jag minns henne från gymnasiet...fast vi är ju lite äldre än vad du är :-)

Hur som helst, roligt och enormt pinsam podd - de lämnar verkligen ut varandra och sitt äktenskap men ja, kul som lite variation till alla mord... Dock lyssnar jag alltid med känslan "nej-tänk-på-att-din-mamma-kommer-höra-det-här", haha men det kanske bara är jag som är pryd!

Jemina

Pampers barnvagnspromenader! 😊

Hillevi

USA valpodden
Sommar & vinter i P1
Pampers barnvagnspromenader!

Madde / ★ Livet som mamma, lärare och doula i Dalarna ★

Sen jag fick utmattningssyndrom och inte kan lyssna på musik längre, jag orkar helt enkelt inte har P3 dokumentär blivit min grej. Så skönt att gå runt och lyssna på när man promenerar ute, tycker den om Utöya var bland det värsta jag hört. :(

Jennie

Kan verkligen rekommendera Serials om du vill höra något spännande! Även om den är på engelska så är iaf den första säsongen så spännande! Även träningspodden med Jessica Almenäs och Lofsan är också en kul podd där man får mycket tips, inspiration och motivering till träning! Så mysig blogg! Tack!

Nathalie

Här är en toppen-podd! Det är skådespelarna Andreas Wilson (från Ondskan) och Alexander Stocks om gör den! Lyssna! :D

Nathalie

Jag glömde länka haha - http://www.dagensps.se/podcast/ Så där ligger den! :)

manbliryr.blogg.se

1. Wahlgren&Wistam - helt enkelt fantastisk!
2. Träningspodden - mycket träning men även fokus på hälsa, välmående, vardagspussel
3. Fredagspodden med Hannah & Amanda - kloka och roliga kvinnor
4. Bianca & Leones lyckopodd - många viktiga ämnen som ångest, ätstörningar, stress, karriär osv

ENJOY! Uppdatera sen vilka du fastnade för 🙂

Poddkollen

Kika gärna in på poddkollen.se där jag dagligen kommenterar och tipsar om olika poddavsnitt - eller följ poddkollen på insta :)

Elin

Det är min bästa vän som skriver alla avsnitt till svenska mordhistorier sedan i sommras👌🏻

Svar: Vad roligt : )
Linda Blom

Sandra

Har också plöjt igenom alla p3 dokumentär, mer än en gång. Innan jag fick barn kunde jag inte sova om det var tyst. Jag har dock alltid pendlat mellan dokumentärer och ljudböcker :)

Men kolla in p1 dokumentär, där finns det några intressanta guldkorn också - bland annat Narkotikalandet i 3 delar, Assisterat självmord del 1 och 2, den fastspända flickan del 1 och 2, Att ta ett barn (<- denna gör en så förbannad)