Konflikter och trötthet

Så var tre timmars nattning gjord.. Förhoppningsvis sover barnen för natten. Man kan ju alltid hoppas, men utan garantier givetvis. Det var kanske pricken över i:et efter en intensiv dag att det skulle strula med nattningen. Jag är helt slut, men kvällens uppgift är nu att sätta igång med jobb. 
 
Det verkar som att vår lille gosse kommit in i ett "inte sova middag"-läge just nu. På två veckor har han sovit dagtid enstaka gång, men till största del går det inte alls att få honom att sova. Vilket givetvis resulterar i att eftermiddagarna blir en enda lång kamp. Det är konflikter mellan syskonen, gnäll, frustration och övertrötthet. Men somnar han för sent, somnar han inte om kvällarna istället. Och han är ju egentligen på tok för liten för att inte sova på dagarna, han orkar verkligen inte med. Så fort vi är sysselsatta (exempelvis Leos lekland i förrgår eller badhuset igår) är det frid och fröjd. Men att vara hemma i det övertrötta läget är i princip lika med K A O S !
 
Mycket konflikter överlag hemma nu och jag känner att jag kört fast lite. Men det kanske beror på de berömda faserna.
7
Cecilia

Så träligt.. Vi har lite lika här hemma. Men min kille är lite yngren din så han sover alltid på dagen men blir det för lite blir eftermiddagarna hemska. Vi kallar tiden mellan 16-17 hell hour 😂

★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★

Finns ju vissa barn som inte behöver sova mer än på natten, kanske han är så? Vet kompisars barn som slutade sova middag runt 1-1½ år :).

Anna

3 timmar??? jag skulle bli galen! jag är redan nästan det för att min 4½-åring som jag har på heltid inte kan lägga sig själv eller somna om själv eftersom vi alltid samsovit o fortfarande gör. jag har försökt halvdant att ta tag i detta problem för typ 2 år sen men det blev inte klart pga problem med hans far osv, men nu känner jag bara HJÄLP jag orkar inte ligga o vänta på att ett stort barn ska somna! jag har inte varken lust eller tid med det! min kompis som har 3 söner i olika åldrar lägger alla på sammanlagt EN MINUT! sen somnar de inte direkt men de lägger sig själva o inte ledsna eller så. hon säger godnatt o stoppar om dem täcket o sen lyssnar en på saga o en äldre läser själv osv. för mig låter det som rena lyxen! men det är ju en själv som inte har gjort något åt det! hon hade samma problem med en av sina oxå innan hon gjorde nåt åt problemet. det är ju inte bra med en ledsen o utsliten mamma/förälder heller bara för att man ska ägna hela kvällarna åt läggning/omsövning på rätt så stora barn.

MindofMarion

Låter kämpigt.. Hoppas det vänder!

Paulina Gunnardo

Så roligt att även hitta din blogg. Uppskattar bloggar skrivna av mammor och entreprenörer :) /Paulina från Ditt barn och Du som skrev i mammor united-tråden :)

Anonym

Vi har också problem med nattningarna! Vår 4,5åring nattas många gånger fram till 22-23 på kvällarna!! Jag hoppas det vänder för oss alla snart

Jennifer

Vår son är lika gammal som eran och han sover inte dagtid, det slutade han med för ett par månader sedan. Men han sover 19-08 så han får all sömn han behöver på natten. BVC sa till oss att sova dagtid inte har något med åldern att göra utan hur dom sover överlag, sover barnet bra på natten är det inte säker hen behöver sova dagtid :)